11. hétben (betöltött) normális érzés ez?
Menstruáció alatt se éreztem soha semmit, ha ultrahangon nem mutatják, azt se tudom, hogy van-e méhem.
Most kezdek valamit érezni, nem fájdalom, inkább kellemetlen feszítés. Érzem, hogy "ott" a méhem. Mintha egy nagyon-nagyon enyhe görcs lenne (bár a görcs szó fájdalmat feltételez). Izomláz jellegű érzés, csak a méhemben. Sajog talán a jó szó.
Normális, esetleg a növekedése miatt van és más is érzett ilyet, vagy valami problémára utalna és hívjam fel az orvosom?
Vérzés, egyéb tünet nincs. A sajgás is egyértelműen a méhemre korlátozódik, más szervet, testtájat nem érint.
Azt hittem, hogy ez a masszívabb növekedés a második trimeszterben várható majd, amikor már a méh is kiemelkedik a kismedencéből.
A hasfalam is furcsán kijjebb jött, ami szerintem még szintén korai - esetleg a megnőtt méh felfelé tolná a belső szerveimet és azok nyomják ki a hasfalat...? (nem hízás, maga a hasfal jött kijjebb, a zsírréteg pedig nem több fél centinél)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!