Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma töltöttem a 12. hetet....

Ma töltöttem a 12. hetet. Folsavam a héten elfogy, elevitből még van bőven. Elég lesz ha eztán csak az elevitet szedem és csak két naponta?

Figyelt kérdés
2008. júl. 7. 12:39
 1/7 anonim ***** válasza:
52%

Szia!Szerintem a folsavat okvetlen szedd tovabb, mert nagyon fontos vitamin a babának,nagy szerepet játszik a nyitott gerinc elleni megelozesben és még sok másban is!!!Kb.a18.hétig minden nap kell szedni!Nekem a dokim így mondta!Az elevitben nincs annyi folsav ami betakarja a napi szukségletet.Magában az elevitet pedig elég fogyasztani minden másnap.En így csináltam.Rem.segítettem!

33hetes kismami

2008. júl. 7. 12:53
 2/7 A kérdező kommentje:
elvileg már kialakult mindene,mostmár csak nőni fog.ha jól tudom. a folsavval már meggátoltam a nyitott gerincet?
2008. júl. 7. 12:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincs semmi gond hogyha már csak a terhesvitamint szeded, a pici gerince,mindene készen van már csak növögetni kell. :))))

Kellemes babavárást!

2008. júl. 7. 13:01
 4/7 anonim ***** válasza:
68%
Az Elevitben benne van a kellő mennyiségű folsav.A folsav a terhesség előtti hónapokban és az első 3 trimeszterben fontos.
2008. júl. 7. 13:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Mindenképpen szedni kell még, a gerinc zártsága még most is veszélyben lehet, igaz a nehezén túl vagy, de szerintem nagyon fontos és ami a lényeg, hogy vízben oldódó vitamin lévén nem lehet túladagolni (mint a c vitamint) és az ég világon semmi hátrányod nem lesz belőle, ha feleslegesen is szednéd. Ezen kívül a te vérképzésedhez és a baba minden DNS tartalmú sejtjéhez nélkülözhetetlen. Én csak olyan 25 hetesen hagytam abba!

39 hetes kismami

2008. júl. 7. 13:04
 6/7 anonim ***** válasza:
52%
Nem kell szedni mar a folsavat, a dokim azt mondta hogy az elso 3 honapban nagyon fontos utana mar nincs minek szedni..Az elevitet szedd az eleg.En meg egy honapig mindennap szedtem utana 16-17 hettol pedig masnaponta szedem.
2008. júl. 7. 13:13
 7/7 anonim ***** válasza:
70%
Nekem is azt mondta a doki, hogy teljesen felesleges a 13. hét után szedni a folsavat, hiszen addig fontos a bébi számára. Elég a terhesvitamin. Régen, még 10 évvel ezelőtt is meg azt sem tudták hogy mi az a terhesvitamin, és nem volt nagyobb arányú a rendellenesség. Persze ha kétségeid vannak, hívd fel nyugodtan a védőnőt vagy a nőgyógyászt. Sok boldogságot!
2008. júl. 7. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!