7 hetes terhes vagyok. Van folyásom, és kellemetlen szagú
is. Ha gombás fertőzés, akkor árthat a babának?
Figyelt kérdés
Még 1 hét múlva mennék ultrahangra. Várjam meg,vagy menjek előbb?
2013. okt. 22. 20:33
1/9 anonim válasza:
Nekem egyszer a doki azt hitte, hogy gombás fertőzésem van, mert fehér volt belül. Aztán mondtam neki, hogy az csak az utro hüvelykapszula. Erre azt mondta, hogy jó, de egyébként ha az lenne, az se lenne baj, mert a babának konkrétan kárt nem okoz a gombás fertőzés, ibkább az okozhat gondot, ha bakteriális fetőzés áll fent.
2013. okt. 22. 20:35
2/9 anonim válasza:
Én nem várnék, a babának nem lesz baja tőle, de azért jobb ha minél előbb ránéz egy doki. Zárt méhszájaknál nem jut fel a fertőzés a babához, de minél előbb kikezelik annál kevesebb az esély, hogy még is eljut a babához, illetve neked is annál előbb szűnnek meg a panaszaid. 36hkm
2013. okt. 22. 20:39
3/9 anonim válasza:
Esetleg vegyél egy csomag Vagilact hüvelykúpot, nekem ezt javasolta a nőgyógyászom, de nem kúraszerűen, ahogy az ajánlás szól, hanem mondjuk hetente v havonta, ahogy szükségét érzed.
2013. okt. 22. 20:41
4/9 anonim válasza:
szia,ne aggodj nem okoz gondot HA kezelik.Szoval én a hejedben azért elszaladnék hozzá valami kupért. Mondjuk nekem is azt mondta hogy a virusok illetve alulrol a bakterialis ami gond inkabb,de azért te is jobban fogod érezni magad ha meggyogyulsz mire mész ultrahangra. meg nem fogsz idegeskedni.
2013. okt. 22. 20:42
5/9 anonim válasza:
Én 5 hetes vagyok és nekem írt fel a doki mikogal kúpot. A gomba nem árthat, azt mondta, viszont ha nem kezelik ki, később hamarabb kialakulhat, akár egy sima torokgyuszitól, vagy a megváltozott ph értéktől és később ez kellemetlen lehet, mert koraszüléshez is vezethet.
2013. okt. 22. 20:49
6/9 anonim válasza:
Maga a gombás fertőzés nem árt a babának, viszont, ha nincs kikezelve, remek táptalaj a kórokozóknak, baciknak, amik ilyenkor könnyebben és gyorsabban támadják a kismamákat. Egy bakteriális fertőzés viszont már okozhat gondot, eleinte vetélést, később károsítva a magzatburkot, koraszülést.
Mindenképpen kezelni kell. Lehet használni Canestent (a 3 db-os több macera, de kisebb dózisú), akár más hüvelyfertőtlenítő készítményeket. A legjobb lenne, ha a doki venne kenetet és pontosan tudnátok, hogy mit is kell kezelni.
2013. okt. 22. 21:13
7/9 anonim válasza:
szerintem ne várj jövő hétig, az utolsónak teljesen igaza van, jól leírta.
ezen ne múljon, kezeltesd minél előbb.
2013. okt. 22. 23:50
8/9 anonim válasza:
Amit én írtam, recept nélkül kapható.
A másik, h én pont ultrahangon kaptam el, pedig biztos próbálják (aránylag) fertőtleníteni azt a micsodát, szóval mások miatt sem mellékes kezelni.
2013. okt. 23. 11:33
9/9 anonim válasza:
uh-n kaptad el? Nálunk minden embernél egy koton gumi szerű izét húznak rá amit aztán kidobnak. Kizárt, hogy bármi fertőzést kapjak ott el. Nem téged akarlak bántani, csak nagyon meglepődtem, hogy ilyen is van, hogy az uh-n kapsz el fertőzést. :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!