Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 27 hetes kismami vagyok és...

27 hetes kismami vagyok és iszonyatosan fáj a derekam, mintha idegbecsípődésem lenne. Másnak is volt ilyen? Félek nem e a méhszáj tágulását érzem?

Figyelt kérdés
A hasam időnként megkeményedik,olyankor a bal oldalról indul egy húzó érzés és hátra a keresztcsontomba sugárzik. A jobb oldalam olyannyira nem fáj,mintha nem is létezne. Nem jó már se fekve,se állva. Állandósult derékfájdalmam van.
2013. okt. 20. 12:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Ez bizony jelezheti a méhszáj tágulását! Menj be a legközelebbi kórházba minél hamarabb. Ott csinálnak UH-ot és megvizsgálnak kézzel is...ezek alapján többet tudnak mondani! A kiskönyvedet, irataidat, leleteidet ne felejtsd otthon.

Majd írd meg mi volt! Szorítok, hogy ne legyen gond!

2013. okt. 20. 14:18
 2/17 A kérdező kommentje:
Azért nem gondolnám,hogy tágulok,mert nem mensis görcseim vannak,hanem kimondottan a derekam fáj. Azt nem írtam,de én terhesség előtt is derékfájós voltam,csak akkor egy kis izomlazító plussz nem szteroid gyulladáscsökkentő és rendben is volt. De el fogok mindenképp dokihoz menni holnap,csak nem akarom,hogy azt gondolja túl lihegem az egészet. Köszönöm a válaszodat.
2013. okt. 20. 14:33
 3/17 anonim ***** válasza:

Ha pont ilyet éreztél a terhességed előtt is, akkor biztos csak arról van szó, hiszen a pocakod súlya miatt átalakul a testtartásod, ami egy plusz terhet nyom a derekadra. Az egyik ismerősömnek a combjába sugárzott a fájdalom (méhösszehúzódásoknál). Beszéltem olyannal is, aki így élte meg mint te. Ha te jobbnak látod várni, akkor várj...viszont csak addig tedd ezt míg érzed a baba mozgását, és nem vérzel.

Édesanyám pl. a nővéremet úgy szülte, hogy nem voltak szünetek a fájásai között, ezért az se biztos, hogy jó, ha arra vársz, hogy ritmusossá váljon a fájás/fájdalom.

Én sem vagyok egy orvoshoz szaladgáló, de a terhességem alatt a jobb félni, mint megijedni elvet vallottam. Barnázással 3x is bementem az ügyeletre, mondjuk szerencsére egy doki sem cseszett le, hogy miért jöttem - mondjuk magasról tettem volna rá, ha igen, - mert én így tudtam megnyugodni!

2013. okt. 20. 15:21
 4/17 anonim ***** válasza:
Tágul a csípőd.
2013. okt. 20. 15:37
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kedves válaszaitokat! Ha igen rendszeres lenne azonnal bemennék. Egyébként inkább égő érzést érzek a gerincem legvégénél. Most egy kicsit jobb lett,de mozgásra nem pedig fekvésre. A baba sokat mozog,szerintem ő jól érzi magát.
2013. okt. 20. 16:25
 6/17 anonim ***** válasza:

Kb 20 hetesen vágtam a lábamról a körmöt és ahogy felraktam a lábam a székre és lehajoltam, onnantol nagyon fájt a derekam. Szerintem becsípődött, és én azt hittem, hogy most már így lesz s terhesség végéig, fe elkezdtem a youtube-tol kismamatornázni, és teljesen rendbe jött, igaz kellett vsgy 2 hét, de azóta sem fáj a derekam.

37 hkm

2013. okt. 20. 19:55
 7/17 A kérdező kommentje:
Gondoltam én is,hogy tornáznom kéne. Ki is néztem egy kismama jógát szintén a you tubeon. Abban is sok a lassú nyújtó mozdulatsor,hátha segít.
2013. okt. 20. 21:43
 8/17 A kérdező kommentje:
Ma voltam dokinál,mert csak nem voltam nyugodt. A méhszáj zárt,de lerövidült 2 cm-re. Úgyhogy szigorú ágynyugalom. Teljesen kivagyok,eddig nem görcsöltem mostmár mintha görcsölnék is. Próbálok megnyugodni.
2013. okt. 22. 14:04
 9/17 anonim ***** válasza:
Ne izgulj nem lesz semmi baj! Édesapámat sajnálatos módon 6 hónapos terhesen hirtelen vesztettem el...nem is kell mondjam, hogy milyen lelki fájdalmat éreztem, ami bizony testi tünetekben is megmutatkozott. Rengeteget keményedett a hasam, a méhszájam rövidülni és tágulni kezdett (szerencsére a belső méhszáj zárva maradt). Az orvosom aggódott, hogy koraszülés lesz a vége, de szerencsére a Kicsikénk csak 4 nappal érkezett hamarabb! Magne B 6-ot kell szedned? Érdemes lenne. Nekem egy kis ideig 4x1-et, majd 3x1-et kellett szednem. Neked talán a 2x1 is elég lenne. Pihenj, akkor ahogy az orvos mondta. Gondolom kb. két hét múlvára visszarendelt. Ha akkor minden rendben lesz ( és miért ne lenne), akkor mozoghatsz újra, fokozatosan (séták, várandós jóga- mind a kettőt addig ameddig jól esik). Boldog babavárást! (Első hozzászóló)
2013. okt. 23. 01:54
 10/17 A kérdező kommentje:
Persze szedem a magnéziumot,plussz 2x1 Pipolphent írt fel. Igen majd két hét múlva mennem kell kontrollra. Nagyon nehéz lehetett úgy terhesnek lenned,hogy közben apukádat elvesztetted. Sajnálom. Ez hatalmas trauma,de szerencsére a babád jól viselte. Én alapból idegesebb vagyok,hisz 7 éve vártunk rá,és 4. lombikra sikerült. Igyekszem mindent betartani!
2013. okt. 23. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!