Ha veszélyeztetett terhes vagyok hogyan alakul a gyed és a tgyás összege, ha 6 héttől már itthon vagyok?
Figyelt kérdés
Most ugye táppénzen vagyok, de a gyedet meg a tgyást a bérem alapján fogják megállapítani nem a táppénz alapján ugye? És a lényeg a két éven belül 1 év biztosítási jogviszony?2013. okt. 14. 17:24
1/8 anonim válasza:
Ha jövőre szülsz, akkor az idei átlagbéred számít, amit bizony le fog húzni a táppénz :-( De nem olyan vészesen, hiszen ha most mész táppénzre az csak 1/4 év.
Igen, az elmúlt 2 évben kell legalább 365 nap folyamatos biztosítási jogviszony, ebből 180 nap folyamatos.
2/8 anonim válasza:
Hát én most fogok majd TGYÁS-t kapni és 8. héttől vagyok itthon táppénzen. Nekem azt mondták a táppénz nem számít bele a fizetésemet fogják nézni. Tehát ugyan annyi lesz a TGYÁS és GYED amennyit akkor is kapnék ha végig dolgoztam volna a 35. hétig. Még nem kaptam se TGYÁS-t se GYED-et, de nagyon remélem, hogy a táppénz valóban nem húzza le.
3/8 anonim válasza:
Még annyi, hogy én 5 évet dolgoztam előtte, 6. évem 3. hónapjától jöttem el táppénzre (8 hetes terhesen).
4/8 anonim válasza:
Én most voltam az OEP-nél..és nekem is azt mondták amit a 2-es válaszadó mondott.
5/8 A kérdező kommentje:
én is 9 éve dolgozom, bár volt 3 hónap szünet közben. de én is úgy tudom, vagyis remélem, hogy a fizu alapján és nem a táppénz alapján számolják. 2. mikor kapsz először bármit is? kíváncsi vagyok nagyon
2013. okt. 14. 18:05
6/8 anonim válasza:
Hát most október 10-től vagyok TGYÁS-on, így csak a következő fizetéskor (november eleje) kapok TGYÁS-os "fizetést" lehet addig meg is szülök :D Én 8. héttől táppénzen voltam, aztán most 20 napot szabin, és most október 10-től TGYÁS-on, és ha az lejár akkor leszek GYED-en. Én a TGYÁS-t 28 nappal szülés előtt kértem. 2. voltam.
7/8 anonim válasza:
Igen,a TGYÁS és a GYED-et is a béred alapján állapítják majd meg.Nem a táppénz számít.
Én az 5. héttől voltam táppénzem veszélyeztetett terhesként.
De TGYÁS és a GYED is a bérem alapján lett kiszámolva.
8/8 A kérdező kommentje:
oké, köszönöm, akkor megnyugodtam :)
2013. okt. 14. 19:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!