Jelenthetik a szülés közeledtét az alábbi tünetek?
Betöltöttem a 36 hetet, vagyis beléptem a 37-ikbe és néhány napja nagyon sok minden alakúlt ki. Szombat reggelre bedagadt a bokám, az ujjaim, "kipofásodtam". Eddig egyszer sem vizesedtem, 10 kg-ot hiztam. A vérnyomásom végig magas volt, ezért is lesz császármetszásem (az időpont még nincs kitűzve), de szombat óta szinte alig megy 150/100 alá, pedig szedem a Dopegytet. Zsibbadnak a lábaim, majd leszakad a derekam és a hasam (mintha lejjebb is ment volna). Lihegek egész nap és alig találok kényelmes testhelyzetet, sem űlve, sem fekve nem jó.
A gyomorsavamról nem is beszélek, mindegy mit eszek és hányszor, nem használ semmi, a torkomig feljön, éjjel még roszabb.
Szerdán megyek orvoshoz, kiváncsi vagyok mit fog mondani.
Ti mit gondoltok?
Jesszusom... na most már ideges is vagyok.
Reggel kell leadnom vizeletet. Ha nincs benne fehérje, akkor nem toxémia, igaz?
Első vagyok. A védőnő jó ötlet - ne haragudj, ha megijesztettelek - a fontos, hogy valakit keress fel... (nekem nyilván az orvos volt az egyzerűbb megoldás :))
És tényleg kíváncsi vagyok, mi hogyan alakul - minden rendben lesz, reméljük :)
Reggel kiderűl.
Köszönöm és megirom mi volt.
Minden rendben a vizeletemmel, nincs benne fehérje.
Ma egész nap nem megy 150/100 alá a vérnyomásom, de az orvosom csak holnap reggel fogad.
Semmi különös nem történt, az orvosom úgy gondolja, hogy nincs ezzel mit foglalkozni, mert a terhesség vége felé ez normális és a vizeletem pedig jó. Szóval hétfőn megyek megint, addig is emelte a Dopegyit adagomat.
Nem lettem nyugodtabb, de az orvosom nem "szivbajos" ilyen téren, neki csak 1 vagyok a sok közűl...
Minden esetre ma éjjel is alig aludtam, majd szét szakadt a szeméremcsontom és a csipőm. Biztos, hogy nem huzom ki a kiirt időpontig, főleg hogy még mindig nem tűzte ki a programozott császár időpontját.
Köszönöm, kedves válaszoló, hogy érdeklődtél :)
Akkor jobbulást - a kiírt időpont meg úgyis mindegy már; elég érett a kisbabád, hogy akár most is megszülessen... Gondolom nehezebb így még tervezni is - ha mindenre felkészültetek (amire lehet), akkor már "rosszkor" nem jöhet. Kitartás, már legfeljebb 2-3 hét, és más miatt nem fogtok tudni jól aludni :)
Az az orvos meg biztosan elég kismamát látott már, neki sem jó, ha neked rossz! Úgyhogy hajrá!
(És ha véletlenül maradna időd, akár hetekkel később is, írd meg, mi hogyan történt :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!