Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kerülhet a barátom nevére a baba?

Kerülhet a barátom nevére a baba?

Figyelt kérdés

Nem vagyunk házasok de már 5 éve együtt vagyunk.

L/20

2013. okt. 6. 17:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha nem csináltok apasági nyilatkozatot, akkor nem. Ha nem vagytok házasok, de lesz apasági nyilatkozat, akkor természetesen a barátod nevére fog kerülni a baba. Nem kell hozzá házasnak lenni. De a nyilatkozat mindenképpen kell a barátod részéről.
2013. okt. 6. 17:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Ahogy az első mondja.. A kórházban adnak egy papírt arról, hogy hány hetes terhes vagy pecséttel, aláírással és azzal kell elmenni az anyakönyvi hivatalba mindkettőtök személyijével és lakcímkártyájával. Azt fogják még megkérdezni, hogy mi lesz a születendő gyerek vezetékneve. Mert pl ha te vagy Szabó Kata a párod meg Iksz Béla, akkor a gyerek lehet Iksz Gazsi, Szabó-Iksz Gazsi, meg Iksz-Szabó Gazsi is.. Ha nem csináljátok meg, akkor autómatikusan a te vezetéknevedet kapja a pici.
2013. okt. 6. 17:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok.. Még annyi, hogy azt a papírt, amit ott kaptok (amúgy kb 5 perc alatt megvolt nekünk), azt kell majd magatokkal vinni a kórházba szüléshez és az egyik példányt oda kell majd adni, a másik meg a tietek. Az anyakönyvi hivatalban azt mondták, hogy innentől kezdve úgy funkcionál, mint egy házassági papír, mármint úgy értem, hogy nem lesz más dolgotok, mint azt leadni a kórházban..
2013. okt. 6. 17:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Az előzőeket kiegészíteném: kérdezd meg, mennyi ideig érvényes a papír! 14 évvel ezelőtt csak egy hónapig volt érvényes, nem volt érdemes túl korán menni.
2013. okt. 6. 17:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia.Mi most voltunk nemrég intézni.A védőnőnek szóltam,hogy apasági nyilatkozatot szeretnénk intézni.Ő adott nekem igazolást arról,hogy hány hetes terhes vagyok és evvel a papírral kellett nekem meg páromnak bemennünk az anyakönyvvezetőhöz az önkormányzatban.Kb olyan 5-10 perc alatt megcsinálták a papírokat,vagy 4-5 helyen aláírtunk mindketten,aztán ezt az egész bizonylatot belecsatolták a kis könyvembe :)

19L

2013. okt. 6. 17:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja és igen,személyi és lakcímkártya legyen nálatok!
2013. okt. 6. 18:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2013. okt. 7. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!