16 éves vagyok, és nagy valószínüséggel terhes. Mi a véleményetek róla?
Figyelt kérdés
Már jó ideje együtt vagyok a barátommal.Anyagi helyzettel semmi gond nincs.Úgy vagyunk vele, hogy ha már megcsinálni megtudtuk akkor megtartjuk, mert abortusz ellenesek vagyunk.Ott van a suli, amit megtudok csinálni hiszen a családban nem egy két nő tett le szakmát, fősulit gyerek mellett. Nem vagyok bulizos, mindig is elitéltek, mert érett vagyok hozzájuk képpest.Nem iszok alkoholt, nem dohányzok, nem kávézok se másegyebbet ami káros. Az összes gyerekkel a családban össze vagyok növe.Mindig én vigyáztam mindegyikre, több napot.Mindenki kritizál, hogy tyúkanyó és túlságosan anyáskodó vagyok.Tisztában vagyok a felelöséggel és minden mással, tudom hogy nem könnyű, hisz Anyukám 8 gyereket nevelt fel és láttom mit tett értünk és ezért Tisztelem.Jó tudom, hogy így is az lesz, hogy nem leszel jó anya.Azért kiváncsi vagyok, de nem változtat senki véleménye a helyzeten, Ha az vagyok.2013. okt. 1. 23:35
11/28 anonim válasza:
Azt hogy csináltátok, hogy Anyukád 8 gyereket nevelt fel, és az anyagi helyzettel semmi gond? Vagy a barátodék vannak így "eleresztve"? Ezt csak azért kérdem, mert ha véget ér a kapcsolatotok neadjisten, akkor te megélsz a gyerekkel a szüleid támogatásával? Nekik ez nem gond? Sajnos gondolni kell ilyenekre is. (Szomszédom most maradt egyedül 2 gyerekkel, hitellel, - havi 120 ezres fix kiadás a hitel+rezsi+a két gyerek kajája amit be kell fizetnie, apuka nem fizeti a gyerektartást sem és semmi egyebet.. fizetése a csajnak pont 120 ezer...) Persze erről nem tehet nyilván, de most nagy xarban van szegény. Szóval kicsit gondolkozzatok előre is pár évet.
12/28 A kérdező kommentje:
Úgy hogy éjjel nappal dolgozot apukám, anyukám is amikor csak tudod.Mindkét családnak van rendesen.tehát ha egyedül maradnék akkor is meg volnának az anyagiak.
2013. okt. 2. 01:02
14/28 anonim válasza:
En valoszinu fraszt kapnek, ha a lanyom teherbeesne 16 evesen. De mit tudok tenni???!! Segitenem es zavarnam iskolaba! Velemenyem az, hogy mindenki akkor tudja meg igazan, hogy milyen anyanak lenni, amikor mar benne van. akkor tudja meg igazan milyen kialvatlannak lenni, beteg gyereket betegen apolni stb. Bevallom oszinten en nemreg ereztem eloszor igazan, hogy anya vagyok es a Kisfiam hamarosan 3 eves lesz....szoval, mindent akkor tudsz meg igazan, ha benne vagy. Amig csak kivulrol latod, csak hiszed, hogy tudod.
15/28 anonim válasza:
Mikor megtudtam,hogy gyerekem lesz megijedtem.29 éves voltam,a férjemnek és nekem is volt munkánk,saját otthonunk és így is azért aggódtam,hogy biztos,hogy mindent meg tudok-e adni a gyereknek akkor is,ha egyikünk esetleg elveszíti a munkáját vagy ha nem vesznek vissza a munkahelyemre később.A szüleim anyagi helyzetére egy percig sem gondoltam volna,nekik bőven elég volt,hogy bennünket felneveltek a testvéremmel,a gyerek eltartása a szülő dolga és nem a nagyszülőké.Ők is 60 fölött vannak,hamarosan nyugdíjasok lesznek,annak örülök,ha abból saját magukat és az otthonukat fenn tudják tartani.16 évesen,60 éves nagyszülők mellett,akiknek még 7 gyerekük van,nulla végzettséggel,nulla munkatapasztalattal,külön lakhatás nélkül,soha nem szültem volna.
16/28 anonim válasza:
16 évesen jó ideje együtt lenni egy 26 évessel, nekem ez alapból nagyon gáz, nem a te, hanem a pasid részéről. De a ti dolgotok.
17/28 anonim válasza:
Valóban nem helyes, hogy ilyen fiatalon kezdted a felnőtt életed, de az végtelenül tisztelendő, ahogyan a felelősségvállalásról, és az életről gondolkodtok. Nem lesz egyszerű, de ezt gondolom, tudod, tudjátok, sőt, olykor nagyon nehéz lesz, de nem lehetetlen. Hirtelen nősz fel és ezzel egyidejűleg véget is ér a gyermekkorod.
18/28 anonim válasza:
Szerintem hiba. A TI anyagi helyzetetek nem hogy nem gond, de nem is létezik. A szüleiteké létezik. Ez a gyerek pedig nem a ti gyereketek lesz, hanem a szüleiteké. Az rendben van, hogy adtok neki enni és melegben nő fel, de az egészséges fejlődéséhez több kellene, mint két gyerek, szülőszerepben. ÉLni fog, és jobb, mint ha nem élne, de az egészségestől fényévekre lesz lelkileg. Szomorú az egész történet, nekem ez a véleményem. A ti életetek is és az övé is nehéz lesz. Most még elképzelsz egy meleg kis gügyögő babát, de ez a gyerek nőni fog és igényei lesznek, te meg ott fogsz állni, jobb esetben egy érettségivel... anyaként. A pasik meg 16 évesen... na, hagyjuk. Nem adok rá 2 évet és a telefonszámát sem biztos, hogy tudni fogod. Anyukád meg nevelt volna csak 4-et, és akkor lett volna ideje elmesélni, hogy kell használni a gumit...
19/28 anonim válasza:
Az öndicséreten kívül miért írtad ki ezt a kérdést? Van akkora önbizalmad, mint egy felnőtt többgyerekes, több diplomás nőnek, aki már valamit le is tett az asztalra. Véleményem szerint nagyon gáz, 16 évesen gyereket szülni, az még még nagyobb gáz, hogy a pasid 26 éves. A magyarázatod gagyi, mármint hogy az "anyagi helyzettel semmi gond", azért te még semmit nem tettél.
(Az írásod tele van helyesírási hibákkal, meg magyartalan, értelmetlen megfogalmazásokkal: "Anyukám 8 gyereket nevelt fel és láttom mit tett értünk és ezért Tisztelem.Jó tudom, hogy így is az lesz, hogy nem leszel jó anya.")
20/28 anonim válasza:
Na ezek a mai 10-en évesek felfordul tőlük a gyomrom.Baszni tudsz de védekezni nem?Én is inkább szedtem 16éves koromtól gyógyszert,mert sulit akartam végezni dolgozni egy kicsit és utána most 22 évesen tettem le a gyógyszert és lettem kismama.Én is már 16 évesen imádtam a gyerekeket,de hogy szakma semmi nélkül bevállalni.... Lehet most jó bulinak tartod,hogy gyerek stb,de ha állandoan sír és neked kell hozzá felkelned nem a szüleidnek nem lesz olyan nagy buli.Mostani anyagi helyzet,hogy segítenek majd a szülők szerencsétlen szülök örülnek,hogy téged eltudnak tartani nem,hogy még még 1 gyereket.És a sulit,hogy végzed el ha mondjuk veszélyeztetett leszel valamiért????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!