Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan aki pénztároskén...

Van itt olyan aki pénztárosként dolgozott és úgy lett terhes? (pl. Tescoban)

Figyelt kérdés
Azért érdekelne mert azt mondják hogy ha terhes leszek azonnal menjek táppénzre mert úgy nem dolgozhatok első sorban a mágnespad miatt....+ azért bőven kell emelgetni meg vegyszerekkel is érintkezünk, amik sokszor folynak,+ a húsok is ki szoktak szakadni és akár toxoplaza mérgezést is lehet kapni na meg wc-re meg enni is igen nehéz kijutni, mert mindig annyian vannak, amiből szintén azt következik hogy rengeteg emberrel érintkezünk akik a kasszánál pl. köhögnek. DE ezek ellenére én szeretnék dolgozni, még nem tudom hogy pozitív lesz-e a teszt, és azt se tudom mint mond majd erre a doki, csak érdekelne hogy van-e itt valaki aki dolgozott pénztárosként olyan helyen ahol van mágnespad? Azért írtam hogy tesco mert máshol nem tudom hogy van, azt hiszem a sparban nincs mágnespad. Első sorban ezért érdekelne a Tesco. Szerintetek is alkalmatlanak a körülmények egy tescos pénztárosnak ha kismama? Köszi előre is! :)

2013. szept. 22. 09:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Alap kérdésre nem tudok válaszolni, de úgy tudom, hogy ha szeretnél dolgozni akkor a munkáltatódnak kötelessége olyan munkát biztosítani, ami nem veszélyes a terhességedre nézve. tehát csak azért, mert terhes vagy nem kell táppénzre menned az elejétől (bár a tescóban nem tudom hogy megy, mert az fix, hogy én még nem láttam terhes dolgozót ott, így lehet nekik egyszerűbb, ha táppénzre mész)
2013. szept. 22. 09:30
 2/9 anonim ***** válasza:
Pont multkor volt ez téma egy reggeli műsorban, ott is azt mondta a szakértő hogy a munkáltató köteles átteni oylan munkakörbe ami nem veszélyes.
2013. szept. 22. 10:15
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen erről volt szó, de nem tud olyan munkakörbe tenni ami ettől könnyebb lenne. Itt dolgoznak árufeltöltők ( az kizárva), pénztárosok, vevőszolgálatosok, ahol állni kell egész nap de nem ez a fő probléma hanem az hogy ott tudni kell hogy mit hogyan kell...én meg nem tudom, mert nem vevőszolgálatos vagyok, hanem pénztáros így nem tennék át oda amúgy sem. Szóval sehogy sem tud ettől könnyebb munkát biztosítani és valóban igaz hogy nem igazán látni terhes dolgozót tescoban.....nálunk voltak már kismamák, de az irodai dolgozók kivételével egyből táppénzre mentek. Hát majd meglátjuk mi lesz...
2013. szept. 22. 10:57
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia! Bocsi de én egyáltalán nem értek egyet, de persze ez az én magánvéleményen. Én egy vidéki Tescoban dolgozom mint vevőszolgálati csoportvezető. Pénztárosként kezdtem, utána jött a vevőszoli pult, majd most már több mint egy éve csopvez vagyok. Nálunk voltak olyan kismamák, akik a 8 hónapban is még bent ÜLTEK a pénztárban, és nem egy nem kettő kismama dolgozta végig a terhességét. Én most jelenleg 18 hetes kismama vagyok, és szerencsére nagyon normálisan áll mindenki a "helyzethez". Nem engedik, hogy emeljem a kosarakat, nem tehetem be a széfbe a váltópénz, és egyebek. Még a novembert tervezem végig dolgozni, hogy azért a karácsonyi bolondokházából kimaradjak, bár még azt a karácsonyi kaotikus helyzetet is szeretem :)

Igaz hogy nem tudunk tényleg egész nap leülni ( a pénztárosok igen) és nap végére kicsit már fáj a lábam meg a derekam, de simán ki lehet bírni!

2013. szept. 22. 16:28
 5/9 anonim ***** válasza:

Én pont a Tescoban voltam pénztárnál amikor kiderült,hogy terhes vagyok. Igaz, csak brigádoztam, nem kellett olyan sokat ott lennem (egy hónapban max 3-4 alkalom), de mihelyt megmondtam,hogy terhes vagyok rá egy hétre megkaptam a felmondást (Szlovákiában élek, ezt hozzá teszem).

De én nem is mertem kockáztatni, az emelgetés miatt, mert azért ott van mit csinálni.

32+2hkm

2013. szept. 22. 16:59
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszi a választ, hát én sem értem miért árt a mágnespad, mondom nálunk minden kismama egyből táppénzre megy....sajnos nálunk a 12 kasszából kb. 5 ben van szék a többiben állni kell. Szóval aki hamarabb megy dolgozni annak jut szék és ülhet aki meg később annak nem jut és állhat végig....

Még nem beszéltem a nődokival hogy mi a véleménye mert igaz hogy még azt sem tudom hogy mennyire leszek rosszul, de most úgy érzem ameddig tudok szeretnék dolgozni. Igaz első baba lesz és lehet még nem tudom mire vállalkozok, de nem akarok otthon ülni főleg a hogy a pénz is nagyon nagyon kevés lesz mivel 4 órás vagyok. Remélem jól leszek és az orvos is engedni fogja hogy dolgozzak amíg jól esik.

Egyébként még arra is gondoltam hogy rizikósabb első 3 hónapban itthon leszek táppénzen és amikor már minden ok, akkor visszamegyek dolgozni. Ilyet lehet szerintetek?

2013. szept. 23. 09:46
 7/9 A kérdező kommentje:

Fent leírtakat elmondtam a nődokimnak és ezt a választ kaptam:

"Döntse el, hogy egészséges gyermeket szeretne, vagy a tanács ellenére pénztáros munkát végezni a TESCOban. A felsoroltak valóban ártalmasak a babára nézve!"

2013. szept. 26. 08:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is a tescóban vártam a második gyerkőcömet,mint vevőszolgálati ov.Szlés előtt 2 hónappal maradtam otthon,mert nem fértem be a kasszákba::))))

Sokat kasszáztam ez idő alatt,és még többet "szaladgáltam".

A gyerkőcöm most 5 éves és egészséges,még a nátha is elkerüli őt(szerencsére).De ennek ellenére szerintem te döntsd el,hogy mit szeretnél.Azért 4 óra munka egy kismamának(főleg az elején)nem hiszem hogy megterhelő lenne!

2013. okt. 4. 07:02
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de az igazgató sem engedi hogy a kismamák dolgozzanak, amikor meglátta az egyik vevőszolgálatos kismamát a kasszában azt mondta hogy, azonnal menjen ki a kasszából, kismamakánt nem kasszázhat elsősorban a mágnespad miatt és innentől csak a vevőszoliban lehet. Szóval engem tuti táppénzre küld mert a kasszán kívül nem tud máshova helyezni...
2013. okt. 4. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!