Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek? Csináltassa...

Mi a véleményetek? Csináltassak egy újabb vizsgálatot?

Figyelt kérdés

A történetem röviden.

Gyerekkoromban is volt a közelemben macska.Tavaly családi házba költöztünk örököltünk a házzal egy macskát.nem nagyon foglalkoztam vele kapott kaját és ennyi.Idén áprilisben elütötték és tudtuk h voltak kiscicái elő is jött egy.pár hétig bent volt a lakásban almoztuk de közben kiszoktatuk a házból kinti macska lett.talán egy hónapig ha almoztuk és én is takarítottam.kiderült közben h kisbabánk lesz csinált is a doki tesztet ami negatív lett.de akkor már nem almoztuk a cicát de én elég sokat játszottam vele.nem tudom h mennyire biztos az az eredmény.azt is hallottam h csak akkor fertőz a cica ha ő nyers hús eszik meg h lehet almozni de kesztyűben ennek ellenére azt is h maga a szaga is fertőz.én annyira veszélyes dolognak tartom ezt és még is annyi tévhit szól róla h az ember nem tudja kinek és mit hidjen.félek ettől és kész.de már attól is h ha most kiderülne h baj van már nem lehet segíteni.és sok orvos meg sem csinálja a vizsgálatot és mégsem lehet hallani h ilyen beteg babák születnek.ez számomra nem függ össze.remélem érthetően írtam.és előre is köszönöma válaszokat esetleg tapasztalatokat stb 24 hetes kismama

2009. nov. 4. 19:48
 1/6 A kérdező kommentje:
azt még elfelejtettem írni h eddig a babóval minden tökéletes.azon gondolkodtam h ha ne adja isten mégis toxos lenne akkor lehetne az eredményekből látni vagy Uh-n vagy vhogy.ez is fontos kérdés csak az elejéből kimaradt:(
2009. nov. 4. 19:52
 2/6 anonim ***** válasza:

A hivatalos forma szerint, ha egy kismamáról kiderül, hogy negatív a toxoplazma- vizsgálatának eredménye, tehát sem jelenleg nem fertőzött, sem pedig régen sem esett át ezen a betegségen, a terhessége alatt 2havonta el kell végezni a szűrést. Ha a terhessége alatt pozitív lesz az eredmény, azaz friss fertőzése van, antibiotikum-kúrát kap, ami őt és a babát is meggyógyítja, ill. a babát megvédi a betegség komoly következményeitől.

HA 24 hetes vagy, most mész a terheléses vércukorra, nem? elvileg akkor teljes vérképet is csinálnak, kérd meg a dokidat, vagy a terhesgondozó dokidat, hogy adjon erre a toxoszűrésre is beutalót, akkor hozzácsapják a terhes vérképhez.

Egyébként ugyanebben a helyzetben vagyok, cicával, terhesen, és negatív lett az eredményem, mi holnap megyünk a 20. hetes uh-ra, de a terheléses vércukorig kérek én is beutalót a toxora.

Minden rendben lesz, ne aggódj!

2009. nov. 4. 20:02
 3/6 A kérdező kommentje:
elszúrtam mert már voltam cukorterhelésen.igen azt is kérdem mert én is pont ma hallottam ezt h akkor megismétlik.de ha akkor elkaptam nem lenne késő h most kapok rá gyógyszert?aranyos vagy h nyugtatsz de akkor is aggodom.
2009. nov. 4. 20:10
 4/6 anonim ***** válasza:

Semmi bajod nem lesz, millióan élnek terhesen-kicsivel macska mellett.

Az elsővel én is ciciáztam, almoztam, az ölemben ült-nem tudtam, hogy tehres vagyok-,mikor megtudtuk, kiszoktatttam.

Most a másodikkal vagyok terhes, a macska most aludt el betegségben-most izgultam, de megint negatív vagyok még mindig toxóra.

Az állatorvos még életében nem tesztelt pozitív cicát, tehát veszélyes, de azért fel van fújva.

Ha a teszted negagtív, ne félj, semmi baj nem lesz.

2009. nov. 4. 20:32
 5/6 anonim ***** válasza:

Bármilyen állat és nyers hús okozhat toxoplazmózist. Ha negatív a teszt és továbbra is van kapcsolatod állatokkal akkor a tesztet 2 havonta meg kell ismételni. Én állatokkal foglalkozom és kéthavonta szűrnek rá az ANTSZ-ben. Ha már korábban áteset rajta valaki akkor nincs jelentősége, akkor már védett vagy egy újabb fertőzéssel szemben.

36km

2009. nov. 5. 10:47
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.Jóval az almozás utan csinálták meg a tesztet és negatív lett mint írtam.utana csak ugy érintkeztem a cicával h jásztottam vele és persze volt h meg is karmolt de MINDIG megmostam a kezem.de komyolan mondom nekem már az sem világos h most szájon át terjed vagy levegőben ez a vírus.most is lesz cicánk ugy nézz ki de nem fogjuk almozni ha mégis a párom takarítja majd és kinti cica lesz max annyit érintkezek vele h megsimizem néha.gondolom abbol csak nem lesz baj.
2009. nov. 5. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!