Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Babát szeretnénk. Milyen...

Babát szeretnénk. Milyen vizsgálatot csináltassak? Idén már a 2. terhességemet kellett befejezni, mert nem fejlődtek a babák. Az első 11. héten, most meg a 6. héten történt.

Figyelt kérdés
Két hónapja kiderült, hogy inzulin rezisztenciám van. Szedem a gyógyszert, de félek a harmadik terhességtől. Állítólag az állam csak a 3. vetélés után támogatja a vizsgálatokat. Hormonvizsgálatra gondolok, hogy megcsináltatnám. Totál el vagyok keseredve, már másfél éve próbálkozunk és nem jön össze a baba.
2010. nov. 30. 18:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Szar ügy! Én is hasonló cipőben járok, velem is már mit nem műveltek. Mi már az örökbefogadáson gondolkodunk. Kell egy jó doki!Az mondja meg, hogy hová kell menned. Csak akkor tud segíteni, ha valamennyire megpróbálsz ráhagyatkozni. Ha egyiktől a másikig rohangálsz, mint egy mérgezett egér, soha senki nem fog rajtad segíteni.
2010. nov. 30. 20:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen állami intézményben, akár SZTK-ban is csinálnak teljes hormonprofilt. Feltehetőleg progeszteron problémád van, a sárgatest helyett nem veszi át a lepény a tápláló funkciót. Valóban kell egy jó orvos, akiben megbízol.
2010. nov. 30. 21:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Második vagyok, még annyi, hogy ha terhes leszel, azonnal el kell kezdeni csökkenteni a metformin adagot, és a 12. hétre teljesen elhagyni. Szoptatás végéig nem szehető, valszeg diétáznod kell végig a terhesség alatt. Nekem az IR mellet pajzsmirigy-alulműködésem is volt, havonta jártam mindkettőt ellenőriztetni.
2010. nov. 30. 21:04
 4/5 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Ha szeded a metet, akkor már jó úton vagy, abba ne hagyd, és le ne csökkentsd önkényesen! Pont, hogy szedni kell ilyenkor is, nélküle nagyobb a vetélés kockázata! Csökkenteni és elhagyni majd csak a 11-12-ik héten kell, addig inkább szedd! Gondolom, olyan fajtát kaptál, amit terhesen is lehet! Én a helyedben elmennék maszek alapon teljes hormonprofilt csináltatni, sok helyen van már az országban maszek endokrinológia! Én a mensmentis-be mentem el, ott csinálták meg. Megéri, inkább fizetek némi pénzt, mint hogy mégegyszer átéljem...

Nekem is IR-em van és pajzsmirigy problémám, ott derítették ki. Ez nem a nőgygyász szakterülete, nem hozzá kell menni.

2010. dec. 1. 10:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, igazából a metet szeretném szedni legalább 12. hétig, ha egyszer újra eljutok odáig. És most inkább várok még 3 hónapot, nehogy újra gond legyen. Az endokrinológusom nem valami jó, de legalább azt elértem, hogy felírta a gyógyszert...
2010. dec. 2. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!