Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire ártalmas a babának...

Mennyire ártalmas a babának ha terhesség alatt 2-3 naponta elszívok 1 max 2 szál cigit?

Figyelt kérdés
2013. szept. 13. 07:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

[link]

Utolsóból idézem Czeizel Endrét: "A cigarettában lévő nikotin érösszehúzódást okoz és ez a lepényen keresztül a magzatra is kiterjed, ráadásul - ugye bizonyára tudják, a vérfesték, a hemoglobin az, ami az oxigént, a levegőt szállítja a magzathoz - a hemoglobinon belül az oxigént kiüti a szénmonoxid. Tehát a gyerek nem csak hogy kevesebb vért kap, hanem abban kevesebb az oxigén, a levegő is. Én egyszer láttam egy amerikai filmben (hát én ezt nem merném Magyarországon megcsináltatni), hogy ultrahang közben kérték a várandóst, hogy gyújtson rá a cigarettára. És egy percen belül a méhen belül a magzat el kezdett fuldokolni, mert nem kapott levegőt."

2013. szept. 13. 08:45
 12/20 anonim ***** válasza:
77%

3-as válaszoló ha ilyen idegbeteg vagy akkor minek vállaltál gyereket???? Szoptatás alatt is szívtad??? Gratulálni tudok nem csak ahhoz h egy gyenge nőszemély vagy aki a saját gyereke érdekében nem tudott magán erőt venni, hanem azért is h másokat is buzdítasz a hülyeségre. Szánalmas vagy és ha már 1 szál elég volt ne mond h az olyan sokat segített. És h engedélyezte a védőnő!!! Ő ORVOS??? NEM!!! És nem engedélyezik csak úgy vannak vele h szerencsétlen és gyenge vagy ezért már inkább rábólintanak. El tudod képzelni miket gondolhatnak rólad??? PFFF

Kérdező ha meg nem is kívánod csak azért mert ott van akkor meg ne tedd. Kicsivel is árthatsz.

És ezt mondom úgy h kb 6 évig cigiztem az előtt h terhes lettem. Mikor úgy döntöttünk h babát szeretnénk én is és a férjem is letettük előtte jóval. Egész terhesség alatt egy slukkot nem szívtam se szoptatás alatt. Mit nem lehet ezen kibírni??? A saját gyerekedről van szó!!!!!

2013. szept. 13. 08:51
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Itt ne az legyen már a kérdés,hogy mennyire.Ártalmas tökmindegy mennyire,de az.Neked is az.Ennyire egyszerű.Mindenkinek az.Aktívnak,passzívnak,erős vagy gyengén dohányzónak.Le kell tenni,akaratodat megerősíteni,mert annak a babának te vagy az anyukája é felelős vagy érte!Ugyanez vonatkozik a párodra is.Ismerek ugyanis egy olyan kisfiút aki apja miatt passzív dohányos volt és ő miatta lett beteg bizonyítottan.
2013. szept. 13. 09:33
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan mondom, hogy azt a vedonot, mint a 3ase, aki tanacsolja cigizest terhesseg alatt, tok mindegy milyen butabbnal butabb indokkal, bortonbe zaratnam, elvennem a diplomajat. Ez no komment. Orvosi csaladom van, szamomra egyertelmu, hogy a dohanyzas artalmas, terhesseg alatt duplan (kismamara es a magzatra nezve is). Nincs ilyen, hogy az idegesseg es a stressz tobbet art es inkabb a cigi. Ez egy primitiv tevhit. Igen, arthatsz a babanak, vetelestol, koraszulestol kezdve, lehetnek rendellenesegei a babanak, komoly egeszsegugyi problemai. Ha "egeszsegesen" is szuletik, kesobbiekben is kialakulgatnak majd betegsegei. Nem kell a tuzzel jatszani es foleg nem egy masik ember eletevel.

En is cigiztem 16 evig terhesseg elott sokat, megis abbahagytam. Hiaba voltam nagyon raszokva, 1-1,5 doboz naponta es nem birtam cigi nelkul egy napot sem, de a terhesseg alatt nem esett nehezemre, mert a fejemben atrendezodott minden. Mert tudtam, hogy nincs jogom ahhoz, hogy karositsam cigivel a babamat.

2013. szept. 13. 11:48
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező.

Gondolj bele, hogy ott van benned egy ártatlan kis baba, aki nem kérte, hogy életet adjatok neki, hanem ez a ti döntésetek volt a pároddal. Na most a pici csakis rád van utalva odabent, ezért kötelességed kibírni, hogy ne gyújts rá. Lehet annyi mindent hallani, hogy nem is érzi meg, stb, de tessék itt van egy remek orvostól az ellenpélda, mely szerint ő olyankor fulladozik bent. Te pedig nem tudhatod, hogy most épp melyik az igaz. Magadban lerendezheted azzal, hogy a Czeizel cikk csak kamu, vagy túlzás, elrettentés, de mégis benne van a pakliban, hogy igaz. Nekem nem lenne szívem még 2-3 naponta sem 5 fulladozós percet okozni a babámnak. Vagy te örülnél, ha hetente 2-3 napon random 5 percre fulladoznál? Annyira kevésnek gondolod azt a pár napot, meg az egy cigit, de szerintem nem az. Persze lehetne rosszabb is, csinálhatnád minden nap, ahhoz képest nyilván kevesebb a te adagod. De nézd azt, aki a 40 hét alatt egyszer sem gyújt rá. Számold ki, hogy az a heti pár cigi mennyi lesz a 40. hétre.. A szoptatási időszakról nem is beszélve.

A másik pedig amit nem értek, hogy azt mondod, hogy csak akkor gyújtasz rá, ha a párod hagy otthon cigit, és ilyenkor nem bírod ki. Hát ennél egyszerűbb megoldás nincs is, a babátok érdekében figyeljetek arra, hogy ne maradjon otthon bagó és kész is.

Amúgy persze nem ismerlek, de a reakcióid alapján szerintem te nem fogod elhagyni a cigit, hanem majd bemesélsz magadnak egy két nyugtató választ olyan kismamáktól, akiknél nem lett semmi baj a babájukkal annak ellenére, hogy cigiztek. Csak kérlek tartsd szem előtt, hogy vannak ilyen példák, meg olyanok is. Azért remélem, hogy nem nekem lesz igazam, és sikerül ettől a heti pár cigitől is megszabadulnod. Kitartást, és boldog babavárást!

Egy 28 hetes kismama.

2013. szept. 13. 12:04
 16/20 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó kommentelő.! Képzeld kibírom h nem gyujtok rá. Napok óta 1 slukkot sem szívtam. Nehéz kibirni,de erőtt veszek magamon.. Fontosabb a gyermekem egészsége.. Utána néztem neten is, hogy a kevéssel is sokat árthatok a picinek. Ugyhogy inkább nem szívom. Be tudom bizonyítani magamnak, hogy nem vagyok gyenge,mint ahogy pár negatív kommentelő írta. Nem lehurrogást kértem,csak tanácsot, mivel első babám lesz,és fiatal vagyok még. Mindenesetre köszönöm a válaszokat. Neked pedig boldog babavárást a hátralévő időre. :)

/12 hetes kismama/

2013. szept. 15. 14:47
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Tényleg nem bántásnak szántam amit írtam, és elhiszem, hogy nehéz lehet kibírni, csak sok volt a gondolatom ebben a témában, és emiatt eléggé belelendültem az írásba a múltkor. Örülök neki, hogy jól bírod, és hogy utánanéztél a dolgoknak, mert sokan vannak, akik valószínűleg nem mernek olvasni ebben a témában, hanem inkább elintézik annyival, hogy hát ha a védőnő/orvos engedélyezett napi pár szálat, akkor az jó is és biztos nem árthat. Sajnos sokan vannak így, de szerencsére a másik táborból is sokan vannak, akik képesek nélkülözni a cigit. :)

További kitartást, és neked is szép és gondmentes babavárást kívánok :)

Utolsó voltam

2013. szept. 15. 21:17
 18/20 anonim válasza:
47%
Rengeteg nő van aki terhesség alatt dohányzik és egészséges gyermeknek ad életet, és rengeteg olyan nő aki nem dohányzik és beteg gyermeket szül. Ha egy kismama dohányzik az orvosok a legkisebb problémát is a cigire fogják, még ha nem is attól van. Szerintem senki ne ítélje meg a másikat hogy mit csinál. Mindenkinek saját feladata eldönteni hogy, mint teszi dolgát. Én is cigiztem terhesség alatt, és teljesen egészséges babának adtam életet. Szerintem ez túl van reagálva. Az egyik barátnőm szintén dohányzott terhesség alatt, neki a baba majdnem 5 kg-mal jött világra. Az orvosok ráfogták a cigire. Ha valaki kis súlyú babát szül azt is a cigire fogják. Akkor ez most hogy van?! És aki nem cigizik terhesség alatt és mégis beteg gyermeket szül azt mire fogják a sok káros anyagra ami a levegőben van?!
2015. febr. 7. 23:22
 19/20 anonim ***** válasza:
Sajnos akik egeszsegesen elnek is zsulhetnek beteg babat. De te meg kockaztasd azzal h nem birod letenni a bagot. Total logikus!!! Marha sok ertelem szorult beled draga utolso valaszolo. Nem csak sulyproblemakat okozhat a cigaretta. Gondolom szoptatas alatt se girtad abbahagyni. Tudod konnyen lehet majd a kesobbiekben asztmas az a gyerek, barmely mas szervi bajai is lehetnek. Nem feltetlenul szuletese utan rogton derulnek ki a dolgok! Gyonyoru szep kismama lehettel cigivel a szadban! Minden elismeresem a tied. Nagyon gaz. Es meg buszke is vagy ra? En a helyedben szegyenkezve bujnek el, nem meg hangoztatnam. Szep barati tarsasag lehettek ti ketten a baratnoddel.
2015. febr. 8. 15:28
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szennyezett a levegő, káros anyagok vannak az ételekben és ezer olyan genetikai hajlamunk lehet, ami vagy előjön vagy se életünk során. Tökéletesen egészséges ember meg nincs is. Aztán egyik cigizik és 100 évet él, a másik meg hiába eszi a biozöldséget, már késő. Az egyik megehet sok édességet és nem lesz se cukorbeteg, se elhízott, a másik ha már rágondol egy almalére, kilyukadnak a fogai, pedig rendesen mossa. A statisztikák - és a józan ész - viszont azt bizonyítják, hogy általában minél egészségesebben próbálunk élni, annál nagyobb esélyünk van rá. Ha szeretjük a gyerekünket, ezt a minél nagyobb esélyt próbáljuk meg neki biztosítani. Na meg érdemes nem elfelejteni, hogy szülőként állandóan példát is mutatunk, ami ragadósabb bármilyen "de te majd ne csináld" szövegelésnél.
2015. febr. 9. 03:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!