Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az összes port meg kell inni...

Az összes port meg kell inni a terheléses vércukor méréshez? Ma váltottam ki, de nekem olyan soknak tűnik. Mennyi folyadékban kell meginni?

Figyelt kérdés
Ez nekem nagyon bonyorultnak tűnik. A dokim azt mondta itthonról vigyek vizeletet,és itthon igyam meg azt a cukros vízet. Úgy menjek vérvételre,de úgy hogy 2órán belül levegyék a vért. Igy honnan tudom mikor kerülök sorra?
2009. nov. 3. 19:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Mindenképpen tegyél bele egy citromot is! Így iható, bár rögtön vissza akar jönni! Én nem otthon innám meg, mert mi van ha tényleg nem kerülsz be időben?! Maximum 2 dl vízbe tedd bele a cukrot és a kifacsart citromot és vidd el magaddal! Nekem ők mérték az időt egy csomót kellett előtte várnom!

A vizelet tényleg az első legyen! Általában az kell!

2009. nov. 3. 21:16
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálunk volt éhgyomri vérvétel. A nővérke utána bekeverte a cukrot 2 deci vízbe, és belefacsarta a citrom levét, amit vinnem kellett. Le nem vette a szemét rólam, amig meg nem ittam. Egy kevés darab maradt a pohár alján, de azt mondta, annyi mindig marad és nem gond.

Rá 1 órával is volt vérvétel, és 2 órával is.

Azt én is furcsállom, hogy otthon kell kikeverned, meginnod.

Merthogy nem árt tudni, hogy van, aki rosszul lesz a löttytől, és itt nem csak a hányásra gondolok. Most ha otthon leszel rosszul, vagy út közben, akkor mit csinálsz??? Valamint nemis tudják biztosra, hogy megittad-e mindet...

2009. nov. 3. 22:17
 13/16 A kérdező kommentje:
Na ezen még nem gondolkodtam,de igazad van. Amúgy nem fáj nagyon ha egymás után ugyanonnan vesznek vért? Mert nekem mindég csak a bal karomból tudnak,abba is alig találnak vénát. Hogy működik ez?
2009. nov. 3. 22:34
 14/16 anonim ***** válasza:

Én tegnap voltam (másodjára) terhelésesen. Első pisit kellett vinni, majd no kaja, éhgyomri vérvétel, majd 1 percen belül le kellett húzni azt a löttyöt. Nekem ott keverte be a nő, és ott állt mellettem amíg meg nem ittam. :-/ kb. 1 percet adott rá.

majd megnézte, persze maradt az alján, lecseszett, hogy miért nem ittam gyorsabban (iszonyú lópokróc volt a nő amúgy), kérdeztem, hogy felhigíthatom-e, persze akkor is maradt az alján, azt megetette velem.

két óra múlva vett újból vért.

az első terhelésesen zsömle volt 1 pohár tejjel, az után egy órával lett még egy vérvétel, az rossz lett, azóta diétázom. sztem a löttyös érték se lesz jó. :(

2009. nov. 4. 08:27
 15/16 anonim ***** válasza:

Előzőnek: Furcsáltam is ahogy olvastalak, hogy másodjára vagy terhelésen, mert a lötty annyira megterheli a szervezetet, hogy azt nem szokták ismételni. De így már más, hogy először a zsömle+tej variáció volt. Ne aggódj, ha esetleg magas lesz, max folytatod a diétát! Én már két hónapja csinálom... ez a legnagyobb "bajom" :o))

A kérdezőnek: Nekem hetente kellett kontrollra járnom, ami abból áll, hogy éhgyomorra vérvétel, utána megeszem az általam csinált reggelimet, ahogy szoktam, és utána pont egy órára megint vérvétel. Szóval egy órán belül kétszer szúrnak, és én mindig ugyanabból a kezemből szúratok, hogy ne mindakettő fájjon, vagy durranjon be. Ez persze attól függ, hogy veszik le a vért, mert valamikor már másnapra nem látszik a két pötty, valamikor meg még két hét múlva is kék a helye. De nem fáj jobban, hiiszen nem ugyanoda szúrnak!

2009. nov. 4. 08:53
 16/16 anonim ***** válasza:

utolsónak: az előtted levő vagyok :)

hihetetlen, de teljesen okés lett a második vérvétel, fúú, de örültem. ennek ellenére a diéta marad, sőt naponta méregetem a vércukrom.

2009. nov. 5. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!