Miért van az hogy a terheléses vércukor mérésre valakinek cukros vizet kell inni másnak meg tej zsemle kell?
úgy tudom, hogy általában a cukorbetegekkel szokták a cukros vizet megitatni. Rosszul tudom?
És tegnap mikor bemegyek a vérvételre, leülök, mondja a nő hogy vegyem elő a tejet meg a zsemlét. meg is lepődtem nagyon:) Mondtam, én csak cukrot hoztam. csodálkozott egyet aztán megitatta velem a cukros vizet.
Szia! Nálunk a kórház sajátossága, hogy cukros lötyit itatnak, és a kismamának köze nincs ezekhez a dolgokhoz, szóval az nem számít, hogy ő mit akar. Viszont, velem az történt, hogy a laborban vérvételkor kiderült, hogy annyira mélyen vannak a vénáim, hogy csak nagyon nehezen, van amikor harmadszori-negyedszeri próbálkozásra sikerül egy vénát találni, ezért a laboros ajánlotta, beszéljem meg a dokimmal, hogy reggelizős cukorterhelést kérjen, mert ott csak kétszer (!!!) kell szúrni, míg a cukros lötyinél háromszor. Szóval én reggeliztem, és csak (!!!) kétszer szúrtak meg.
Tehát a kérdésedre válaszolva, a kórház dönti el, hogy ők mit etetnek-itatnak a kismamákkal.
Nálunk 4-szer nézik a cukrot, ha panaszmentes vagy, ha gond van akkor többször.
16, 28, 36 hetesen a tej+zsemle
24 hetesen pedig fél liter cukros víz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!