Kinek volt már olyan, hogy 2 ultrahang között kevesebbet nőtt a baba, mint hivatalosan kellett volna?
Ne aggódj, az a lényeg, hogy mindig legyen egy picit nagyobb, akkor majd fejlődik!
Az első uh. 7 hetesen volt, akko azt mondták rá "nagyon pici" 6mm, aztán 10 hetesen még mindig pici volt az orvos szerint is, azzal magyarázta, hogy biztos nem középidőbe fogant hanem később. 12 h uh, már elérte a min. 12 hetes kort ( addig folyamatosan a táblázatokat és magzatméretek nézegettem, ami arra volt jó, hogy idegesítettem vele magam) A mostani 17 h uh pedig a doki elcsodálkozott, és azon gondolkodott, hogy kijavítja 18 h. -re a papírom:) Sokan írták, hogy az első időben egyformán fejlődnek a babák, hát az enyémet nem érdekli a táblázat:) fejlődik a saját ütemében! Minden rendben lesz, nem aggódj! Boldog babavárást!
Nekem 11 hetesen 8 hetesnek mérték - gondolhatod, a frász jött rám - akkor a doki azt mondta, hogy ebben a korban még öntörvényűek a babák. Aztán a második trimeszterben jók voltak a méretei - érdekes a 12. heti uh-n is stimmelt minden - és a harmadik trimeszterben megint mérték össze-vissza. 28 hetesen 27 hetes, majd 29 hetesen még mindig csak 27 hetes, 30 hetesen 28 hetesnek, 33 hetesen meg 33 hetesnek. Azt mondta az egyik szonográfus, hogy juj milyen pici lesz ez a baba, épp hogy 3 kiló a 39. héten, majd egy héttel később megszültem egy majd' 4 kilós gyereket. Uh-ban azóta nem hiszek. Most a második babámat várom, mértek már itt is mindent, de már nem is foglalkozom vele.
Egyébként az is lehet, hogy később fogant a baba, de tudod, itt tizedmiliméterek is heteknek számítanak, tehát ha nem ugyanaz az ember méri, vagy csak egy icipicit is mozog a keze már más adat jön ki.
Ja és igen, amit az első írt, hogy a lényeg a növekedés! A végén a dokim is csak azt nézte a papíron - nekem nem ő csinálta az uh-t -, hogy nőtt-e!
második vagyok
Második vagyok.
Nem a dokim mérte, hanem a klinikán érték, mert be kellett feküdnöm. A 12. hetin már minden rendbn volt. Én sem értem ezeket a méréseket, de azt mondják, ahány uh-s annyi mérés, ezért jobb, ha mindig ugyanaz csinálja. Ha egy milit is csúszik már napok/hetek múlnak rajta.
Második vagyok!
Akkor remélem megnyugodtál. :)
Mondom, a mérésekkel nagyon tudnak paráztatni, nem is nagyon szabad ezzel foglalkozni. amíg azt mondják minden rendben addig nyugi. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!