Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek volt már olyan, hogy 2...

Kinek volt már olyan, hogy 2 ultrahang között kevesebbet nőtt a baba, mint hivatalosan kellett volna?

Figyelt kérdés
Három hét után ma újra voltam ultrahangon (10. héten), és egy héttel kisebbnek mérték a babát, pedig az előző ultrahangon igazolódott, hogy a menzesz szerinti számolás stimmel. Mi lehet az oka? Szíve dobog, és mozgolódik!
2009. nov. 2. 12:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, az a lényeg, hogy mindig legyen egy picit nagyobb, akkor majd fejlődik!

Az első uh. 7 hetesen volt, akko azt mondták rá "nagyon pici" 6mm, aztán 10 hetesen még mindig pici volt az orvos szerint is, azzal magyarázta, hogy biztos nem középidőbe fogant hanem később. 12 h uh, már elérte a min. 12 hetes kort ( addig folyamatosan a táblázatokat és magzatméretek nézegettem, ami arra volt jó, hogy idegesítettem vele magam) A mostani 17 h uh pedig a doki elcsodálkozott, és azon gondolkodott, hogy kijavítja 18 h. -re a papírom:) Sokan írták, hogy az első időben egyformán fejlődnek a babák, hát az enyémet nem érdekli a táblázat:) fejlődik a saját ütemében! Minden rendben lesz, nem aggódj! Boldog babavárást!

2009. nov. 2. 14:10
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem 11 hetesen 8 hetesnek mérték - gondolhatod, a frász jött rám - akkor a doki azt mondta, hogy ebben a korban még öntörvényűek a babák. Aztán a második trimeszterben jók voltak a méretei - érdekes a 12. heti uh-n is stimmelt minden - és a harmadik trimeszterben megint mérték össze-vissza. 28 hetesen 27 hetes, majd 29 hetesen még mindig csak 27 hetes, 30 hetesen 28 hetesnek, 33 hetesen meg 33 hetesnek. Azt mondta az egyik szonográfus, hogy juj milyen pici lesz ez a baba, épp hogy 3 kiló a 39. héten, majd egy héttel később megszültem egy majd' 4 kilós gyereket. Uh-ban azóta nem hiszek. Most a második babámat várom, mértek már itt is mindent, de már nem is foglalkozom vele.

Egyébként az is lehet, hogy később fogant a baba, de tudod, itt tizedmiliméterek is heteknek számítanak, tehát ha nem ugyanaz az ember méri, vagy csak egy icipicit is mozog a keze már más adat jön ki.

2009. nov. 2. 17:56
 3/8 anonim ***** válasza:

Ja és igen, amit az első írt, hogy a lényeg a növekedés! A végén a dokim is csak azt nézte a papíron - nekem nem ő csinálta az uh-t -, hogy nőtt-e!

második vagyok

2009. nov. 2. 17:58
 4/8 A kérdező kommentje:
Kedves második! Kicsit megnyugtattál, de azért nem teljesen... Mivel magyarázta a dokid, hogy 11 hetesen 8 hetesnek mérte? Nekem tegnap 9+5 hetesen mérték 8 hetesnek. Pedig egyértelmű, hogy félidőben fogant és nem később, a teszt miatt is és a múltkori ultrahang miatt is... Én jövő héten újra megyek (saját kérésemre), mert izgulok, hogy minden rendben van-e. És a 12. hetin már rendben volt minden nálad? Hogy mérhetik ennyire el? Nekem az előző terhességeknél mindig jót mért az uh, ezért ijedtem meg most kicsit...
2009. nov. 3. 08:48
 5/8 A kérdező kommentje:
Az elsőnek is nagyon köszönöm a választ!
2009. nov. 3. 08:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Nem a dokim mérte, hanem a klinikán érték, mert be kellett feküdnöm. A 12. hetin már minden rendbn volt. Én sem értem ezeket a méréseket, de azt mondják, ahány uh-s annyi mérés, ezért jobb, ha mindig ugyanaz csinálja. Ha egy milit is csúszik már napok/hetek múlnak rajta.

2009. nov. 4. 14:23
 7/8 A kérdező kommentje:
Hála Istennek, minden rendben, csak a múltkor nekem is el lett mérve... De mostmár stimmel minden méret a korához képest! Köszi a válaszokat mindenkinek!
2009. nov. 9. 11:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Második vagyok!

Akkor remélem megnyugodtál. :)

Mondom, a mérésekkel nagyon tudnak paráztatni, nem is nagyon szabad ezzel foglalkozni. amíg azt mondják minden rendben addig nyugi. ;)

2009. nov. 18. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!