Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rettenetesen viszket a hasam...

Rettenetesen viszket a hasam ahol a csíkok vannak, mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
DM-s terhességi csíkokra való kencém van,azzal kenjük a hasamat,de így is lettek csíkok és annyira viszket,mintha megcsípett volna ott valami.Nem bírom megállni,hogy ne vakarjam..32 hetes km

2013. szept. 4. 12:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem az elsőnél nagyon szétrepedt a bőröm, és a többi terhességnél ugyan nem repedt tovább, viszont iszonyatosan feszült. Nekem a doki a szőlőmagolajat ajánlotta. Bármilyen testápolóhoz hozzákeversz pár cseppet, és nem fog viszketni. Nekem bejött. Kb. 50ml testápoló 25 csepp olaj. Ha túl olajosnak érzed, akkor kicsit le lehet törölgetni. Gyógynövényboltban kapható.

2013. szept. 4. 12:55
 2/7 A kérdező kommentje:

második terhességem,elsőnél nem volt ekkora a hasam még végén sem..

köszi az ötletet

2013. szept. 4. 12:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Akkor el kell, hogy keserítselek, de terhességi kiütésed van. Nagyon ritka jelenség és kegyetlen.

Pontosan így kezdödik, a 30-ik hét után jön, a terhességi csíkok mentén, majd a végtagokon. Ha enyhébben megúszod akkor csak vakarodzol kicsit, ha pedig mint én akkor véresre kaparod az egész testedet, és fetrengesz a kíntol annyira fog viszketni, ahogy a terhesség elöre halad. Ezt horomok okozzák, megszünni csak a szülés után kb 6 héttel fog, mire az öszes hormon kiürül.

Menj el bördokihoz. Kortizolos krémet irhat rá, de ezzel nagyon enyhén csak a legkínzobb idökben lehet nagyon rövid ideig kenni. A baj vele, hogy legyengíti az immunrendszert és bármi börbetegséget el lehet kapni(a krémtöl).

Nagyon sajnállak. Remélem enyhébb lefolyásu lesz neked.

2013. szept. 4. 12:58
 4/7 A kérdező kommentje:
jövő hét elején megyek dokihoz,remélem addig kibírom
2013. szept. 4. 13:02
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem tudsz mást tenni csak türni. ne menj melegre, napra, azok csak fokozzák. tusolj testmeleg vízben.

Ki kell bírnod még pár hétig.

2013. szept. 4. 13:03
 6/7 A kérdező kommentje:
:-((
2013. szept. 4. 13:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is veszettül viszketett. Itthon nem volt semmi, amit rá mertem volna kenni, egyedül a baba Neogranormon kenőcse, azt kentem két-három napig és jelentősen csökkent a viszketés.
2013. szept. 4. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!