Milyenek a jósló fájások? Vagy milyen az, amikor közvetlen a szülés előtt fáj?
Figyelt kérdés
Első babám és minden jelre figyelek, de nem tudom sokszor beazonosítani, hogy mi miért lehet. Van amikor szúr, van amikor tompán fáj mintha meg akarna jönni, vagy görcsöl a hasam, aztán végül csak kiderül, hogy wc-nem kell. :) Szóval eléggé bizonytalan vagyok ezen a téren. :)38 hetes kismama2013. aug. 30. 12:54
1/3 anonim válasza:
Ne aggódj e-miatt. Az ember valahogy ösztönösen tudja, hogy mikor jött el az idő. Amíg bizonytalan vagy az érzésbe, addig az tutira csak jósló fájás. Ha megindul, azt észreveszed. Valahogy más érzés. Legalábbis emlékeimben így él.
2/3 anonim válasza:
Én is így voltam, mi kétszer be is mentünk potyára szülni a kórházba (egyszer épp 38 hetesen). Ott azt tanácsolta egy szülésznő, hogy ha zárt a méhszáj, engedjek a kádba kellemes meleg vizet, és, ha fájások elmúlnak, akkor jósló volt. Be is jött, aztán már a szülésre is azt hittem, hogy jósló, el is tompította a meleg víz a fájásokat, de nem szüntette meg. Visítottam, mint a vett malac. Most, a második terhességemnél már nem fogom összetéveszteni:) Szerintem próbáld ki, én is szuperül elvajúdgattam a vízben, utána hamar meg is lett a bébim.:)
3/3 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta a védőnőm, ha még nincs fájás azért ne üljek meleg vízbe, mert korábban beindíthatja a szülést, mint kéne. Ha meg már van fájás, akkor azért ne üljek itthon meleg vízbe, mert nehogy a végén itthon induljon be a szülés, és ne érjek be a kórházig. Mindenesetre málnalevélt teát iszom a 36. hét óta, állítólag az is tompíthatja a fájdalmat. Kérdeztem a dokimat, hogy milyen a fájás, azt mondta nyugodjak meg, azt észre fogom venni. :) Csak olyan hihetetlen számomra, hogy már 38 hetes vagyok és szinte semmi nagyobb fájdalmam, jóslóm nem volt, csak szurkálások meg enyhe menzesz szerű kisebb görcsök. Köszönöm a válaszokat!
2013. aug. 31. 09:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!