Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 3,3 mm-es tarkoredo eredmeny...

3,3 mm-es tarkoredo eredmeny utan elmentem kombinalt tesztre, negativ lett, bar 1:670-hez, es az orvos azt mondta 1:1000-hez aranyt jobban szeretik az orvosok. Ti ezek utan megcsinaltatnatok meg a mehlepeny mintavetelt?

Figyelt kérdés

Nem merem bevallalni es bar negativ lett az orvos azt mondta hogy ez kozepes aranynak szamit.

Most meg lehet nyugodni egy picit??

Vagy mit tegyek? Ma mar kerdeztem ezt itt es volt aki azt irta negativ teszt utan nem csinaltatna kromoszoma vizsgalatot.

Volt olyan akinek negativ lett a kombinalt teszt es a mehlepeny vizsgalatot nem csinalta meg es beteg lett a babaja??

2013. aug. 29. 18:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szia. Igaz en nem magyarorszagon elek de hasonlokeppen jartam. Nekem a 12 heti uhn a tarkoredo 3.5 volt. Itt azonnal az uh utan mehetsz vervetelre a down kor szureshez. Levettek nekem az arany 1:5-hoz volt. Egybol genetikai tanacsadas es elmondtak a lehetosegeket. Nekunk a mehlepenymintavetelt javasoltak egybol mert ugye a magzatviz az joval kesobb van. Mi bevalaltuk es kovetkezo het hetfon mar mentunk is.

Itt adnak 3 nap utan egy eredmenyt ami ugye jo vagy nem es a teljes kielemzes 3 het volt. Hal istennek minden negativ lett es a vegen egy egeszseges babank szuletett. Annyi h 16 hetesen voltam egy kimondott sziv uh amin csak azt vizsgaltak neki de ott is minden jo volt.

Remelem hogy neked is minden eredmeny jo lesz. Probalj megnyugodni ez az eredmeny meg nem jelenti azt hogy beteg a baba.

2013. aug. 29. 22:32
 12/19 A kérdező kommentje:

1:5?????

Uristen.

Gratulalok a kisbabadhoz! :)

Remelem hogy minden rendben lesz es ha rossz lesz a negyes teszt eredmenyem akkor en is elmegyek erre a kromoszoma vizsgalatra.

Csak olyan aggaszto ez amikor elmesz es kozlik veled hogy ez nem jo ertek es osszeomlik minden.

Aztan elmesz 30ezer forintot kiadsz kombinalt tesztre es erre akkor is azt mondjak hogy ez negativ de a kozepes tartomanyba szamit bele.

De nem is a penz a lenyeg, mert ugye ez a mehlepeny vizsgalat ingyenes lenne, csak nem tudom ravenni magam igy, hogy egyelore van egy negativ a tesztem. De a te eredmenyednel en sem gondolkodtam volna!

Nehez helyzet mindenesetre.

Talaltam egy oldalt ahol ezt irjak:

A 12. heti ultrahangon történik az úgynevezett tarkóredő mérés is, ami a Down-kór szűrésében az egyik legfontosabb vizsgálat. A tarkóredő vastagsága 3 mm-is normálisnak számít, amennyiben azt a betöltött 12. héten mérik. Mivel azonban a tarkóredő vastagsága a magzattal együtt növekszik, ezért ha az ultrahang a 11. héten történik, akkor már kisebb, 2,5 mm körüli értéknél is további vizsgálatot rendelhet el az orvos, ha pedig a 13. héten, akkor a 3 mm is még a normális kategóriába eshet.

En ma vagyok 13+1.

Keddre van idopontom a mehlepeny mintavetelre, delben.

Addig van idom atragni a dolgokat mert azt gondolom megiscsak jobb lenne 100% kizarni a kromoszoma rendellenesseget.

Nagy dilemma :(((

2013. aug. 29. 22:59
 13/19 anonim ***** válasza:
Szia. Nálam 12+4 naposan mértek először 3,07 mm nyaki redőt. Aztán egy hét múlva 13+3 naposan 3mm és 14+5 naposan genetikai uh ott 2,6 mm. Az uh eredmények akkor teljesen jók voltak.Szeptember 10-én megyek megint genetikára uh és tanácsadás. Annak az ultrahang eredményétől tettem függővé a magzatvíz vizsgálatot. Vagyis ha ott is rendben van minden akkor nem csináltatom meg,de ha kicsit is eltérést találnak azonnal meg csináltatom. Igaz én 37 éves vagyok és 4. baba lesz.Már a 12 hetes uh látták az orrcsontot és azt mondta a genetikus doki,hogy az nagyon jó jel.
2013. aug. 30. 07:56
 14/19 A kérdező kommentje:

Nekem is volt orrcsont, es hiaba csinaltattam meg a kombinalt tesztet, azota olvasom hogy a vastag tarkoredo nem csak kromoszoma rendellenessegekre utalhat, hanem elettel nem osszeegyeztetheto szivbetegsegekre is, meg ilyenek. Teljesen ki vagyok keszulve fogalmam sincs hogy tudnek megnyugodni ejszaka semmit nem aludtam reggel ota bogok az agyban es atkozom magam hogy ilyeneket olvasgatok rettegek par nap mulv elmenni ultrahangra felek hogy azt hallom hogy ez mar 5,6 mm, veszett ugy.

Keptelen vagyok gondolkodni vagy gondolni barmi pozitivra egyszeruen kezdek szetesni.

2013. aug. 30. 08:41
 15/19 anonim ***** válasza:

Nálam jó volt a tarkóredő, viszont a kombinált tesztem 1:160-hoz lett. Iszonyatosan ki voltam borulva...

Mi amniocentézist (magzatvízvételt) csináltattunk, rettegtem, hogy mi lesz, ha elvetélek, de hál istennek minden rendben volt.

Egészséges kislányom született! :)

Nagyon szorítok nektek!!!! Kérlek írd majd meg mi a helyzet!

2013. aug. 30. 09:08
 16/19 anonim ***** válasza:
8-as hozzászóló vagyok. Ajánlom Dr. Lintner Balázst a köv. gen. UH-ra, neki elhiszek mindent amit mond és ajánl, jó neve van a szakmában, én nála voltam, és helyesen tettem.
2013. aug. 30. 09:39
 17/19 anonim ***** válasza:

11-es vok

koszi szepen:) Azota mar eltelt kis ido mindjart 2 eves lesz a rosszcsont :D.

Probalj meg megnyugodni es ne olvasgass, bar en is ugyanezt tettem. Sajna csak meg nehezebbe teszi a dontest az a rengeteg info amit a neten latsz.

Mindenkeppen gondold vegig a mintevetelt en azt mondom, de neked kell eldontened a vegen hogy belevagsz e vagy nem.

Esetleg szakemberrel nem tudsz ertekezni hogy mit javasolnak?

Szoritok hogy minden teszt eredmenyed jo eredmennyel jojjon vissza.

2013. aug. 30. 10:02
 18/19 anonim ***** válasza:
Próbálj valahogy megnyugodni, kedves kérdező, ha nem a babádról lenne szó, te is úgy látnád, hogy az 1:670-hez nem egy rossz arány, főleg, hogy 13 hetesen voltál tarkóredő mérésen. De ha tudsz várni az integrált tesztig és a 18. heti uh-ig, akkor lehet, hogy érdemes. Végülis 7-szer nagyobb az esélye a vizsgálat következtében a vetélésnek, mint, hogy beteg a baba. (Egyik ismerősömnek 1:500-hoz volt az esély, elment magzatvíz vizsgálatra, teljesen ki volt borulva az egész miatt, a babának természetesen semmi baja, azóta már fél éves.) Mondjuk olyanról sem hallottam, aki elvetélt a magzatvíz vizsgálattól. Majd mindenképp tájékoztass a fejleményekről, nagyon drukkolok neked!
2013. aug. 30. 10:59
 19/19 anonim ***** válasza:
Szia Kerdezo, mi tortent veletek?
2014. nov. 24. 03:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!