Heti 1 vagy 2-szer 1 deci jóminőségű vörösbor árthat a magzatnak?
A terhességgel és gyerekneveléssel kapcsolatos könyveket,olyan okosok írják,akik még soha nem neveltek gyereket,Nem érdemes velük törődni.Napi 2 dc vörösbort minden embernek megkellene inni,mert jó hatással van a szívműködésre,az érrendszerre és a bélműködésre is.Ezt a régi öregek tapasztalatból tudták.Ma már több kardiológus is javasolja a fogyasztását.
Ha csak azt eszd-iszod,amit a könyvek írnak,akkor alig ehetsz valamit,és ezzel ártasz magadnak és a babádnak is.Egyél sok gyümölcsöt,zöldségeket,tejet,tojást stb,ne pedig mindenféle gyógyszereket,mert azoknak mind van mellékhatásuk.
Nekem is ajánlottak egy pici vörös bort, de bavallom, én nem mertem megkockáztatni. Biztos nem véletlenül emelik ki, hogy tilos az alkohol terhesen.
35h km :)
A kardiológusok nem TERHESEKNEK ajánlanak naponta x mennyiségű vörösbort. Azért ne keverjük a szezont a fazonnal. A végén még az lesz, hogy kifejezetten javasolni fogjuk a terheseknek az alkoholt. Akkor már jöjjenek a drogok is, miért ne? Az is lazító hatású...
Azok a hatóanyagok, amik a szívre jótékonyan hatnak, a vörös szőlő héjából kerülnek a borba, és benne vannak a vörös szőlőlében is - aminek nincs alkoholtartalma. Hoppá.
Aki a terheseknek való naponkénti alkoholfogyasztást javasolja, az még nem látott alkoholkárosodott babát. :-(
Köszönöm a válaszokat. A terhesség előtt , úgy havi 2-3 pohár bort fogyasztottam, a férjem is ritkán iszik, de ha igen, akkor muszály nekem is. Most jobban esik, de inkább csak picit és ritkán, mert féltem a babát.
Jó babavárást mindnyájatoknak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!