Kismamák, a terhességi csíkokkal lehet valamit kezdeni?
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb kategória,de itt hátha több tapasztalt ember van.Szóval világ életemben teltebb alkatú voltam,volt egy időszak,amikor rám rakodott legalább 20 kiló felesleg.Annak a nagyjától megszabadultam,de már akkor is látszott a bőrömön,hogy szakad.Jelenleg 13 hetes vagyok és már néhány csíkom kezd ismét pirosas lenni,a halványak is kezdenek megerősödni.
Később ezeket el lehet tüntetni??
Szülés után végleg felszámolnám a túlsúlyom,és fontos lenne,hogy csíkok se maradjanak.
Ha valakinek van vmi jól bevált módszere szívesen venném:)
Köszönöm!
Sajnálom. 16 éves korom óta vagyok tele velük, kipróbáltam, amit ki lehet, nem jó semmi. Genetika az egész. Ha hajlamos vagy rá, repedni fog a bőr, és azt onnan már semmi nem távolítja el (plasztika gondolom igen, de odáig nem jutottam, hogy megfontoljam :)
Most vagyok 28 hetes, a korábbi csíkjaim vége pirosodik, tovább fog repedni. Ez van. :) én nem foglalkozom vele, de egyáltalán. Kenegetem, mert viszketnek, sima krémmel, de ennyi. Nem fognak már eltűnni soha, jobb megbarátkozni velük. A túlsúly leadása jó ötlet, kényelmesebb lesz úgy az életed :) (tapasztalat, nem kritika :) Szép napot és boldog babavárást! :) fel a fejjel! :)
Köszönöm,sajnos sokan mondták,meg gyanítottam is,hogy genetika,de se anyukám se nagymamám nem repedezett soha.Pedig nagymamám 2 gyereket szült.Anyukám azóta eléggé meghízott,és egy icipici halvány csíkja sincs.:(
Ezek szerint én nem vagyok ilyen mázlista :D
Nem teljesen alkati kérdés. Nekem még tiniként repedezett meg a bőröm a csípőmnél egyszerűen a növéstől, mert amúgy rettentő vékony voltam. Később felnőttként rajtam is volt húsz kg plusz, akkor csak itt-ott repedezett, de már nem akkora mértékben. Most 35 hetes terhesen meg semmi. Pedig ekkora még soha nem volt a hasam eddigi életemben. A bőr rugalmassága szempontjából sokat számít a megfelelő étkezés és a vitaminellátottság! Nekem ez a fő változás az életemben a korábbi állapothoz képest. Bírja is a bőröm a strapát.
Ha kenegetni akarod a bőröd, akkor valóban a kókuszolaj, a shea vaj és a kakaóvaj a legjobbak rá. Szerintem.
Viszont a már kialakult striákat nem lehet eltüntetni. Idővel kifehérednek, de örökre megmaradnak. Nekem is "szép" mintás a csípőm, de sosem zavart. Olyan rég rajta vannak a csíkok, hogy nem is tudom milyen lenne nélkülük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!