Miért korrigáljak az orvosok a terhesség hetét?
Hogy miért korrigálják azt nem tudom, nekem nem korrigálta, pedig folyamatosan kisebbnek mutatkozott egy héttel.
"Ha kismama tudja az utolsó menstruáció első napját sőt a fogantatás időpontjat (...) így elvileg könnyű lenne kiszamolni nekik nem ?"
A menstruációból könnyű kiszámolni és abból is számolják, de az ugyebár korántsem tévedhetetlen.
Ami a fogantatás időpontját illeti, természetesen az lenne a legpontosabb, ha azt tudnánk, de a kismama honnan tudná?
"Orvos azzal indokolja h.a baba folyamatosan kb.15hettol nagyobb."
Ha valóban a menstruáció végén történt a fogantatás akkor a baba tényleg 2 héttel idősebb, mint a számított, szóval ez elvileg nem is meglepő. Mindettől függetlenül szerintem is hülyeség ez alapján módosítgatni. Mindenki tudja, hogy ez csak egy körülbelüli időpont, a baba meg majd kibújik, ha ki akar. :)
"Mert az ok hogy nagy a baba de ilyenkor a belső szerveinek még fejlődni kellene nem ??"
Egy-két héten nem nagyon múlik már semmi. A tüdeje persze még erősödik kicsit és több zsírréteget növeszt, de a fontos belső szervezek születés előtt 2-3 héttel már bőven kifejlődtek
2-es vagyok.
"Hát igen amúgy mintha megsem akarta volna hallani egész terhességem alatt, hogy én pontosan tudom mikor fogant a pici."
A sperma 3 napig bőven életképes, de lehet az akár 5-6 nap is. Szóval elég valószínűtlen, hogy ebből a pár napból pont a menstruáció végi nap volt a fogantatás napja, valószínűleg ezért nem számol azzal. Természetesen minden női test más, nem mindenkinek kiszámítható a ciklusa, szóval előfordulhat, hogy valóban akkor fogant a pici (mint ahogy a méretei ezt is mutatják)... csak azt mondom, hogy igen csekély a valószínűsége ahhoz, hogy ezt egy orvos számításba vegye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!