Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig es hogyan tudnam...

Meddig es hogyan tudnam biztosan eltakarni a pocakomat, hogy ne deruljon ki a terhessegem? Milyen eszkozok vannak a bo felsokon kivul?

Figyelt kérdés

Ne iteljetek el azert amit most leirok, bar biztos lesz aki felszolalkozik.

12 hetes kismama vagyok, elozoleg volt 14 honap munkaviszonyom, most sikerult talalnom egy munkat, ahol nagyon magas bruttora vagyok bejelentve, de csak egy hete vagyok itt es 3 honap a probaidom.

Egyedul maradtam a babaval, es szeretnem valahogy elerni hogy a 3 honap probaido leteljen anelkul hogy kirugnanak.

Muszaj hogy osszejojjon, mert szetmentunk az apukaval es nekem szuletestol mindenkepp alberletbe kell majd mennem, addig a szuleimnel lakok es gyujtogetek.

Mit tanacsoltok, szerintetek mikor fog mar letagadhatatlanul terhes pocakom lenni? Addigra mar a 23. Hetben leszek es nagyon felek hogy eszreveszik, hiaba jon a hideg es a pulcsi szezon.

Kerem csak azok irjanak akik tenyleg megertik a helyzetemet es nem kezdik el vedeni a munkaltatot, es mondani hogy mekkora szemet vagyok.

A tervem az hogy vegig dolgozok, hogy meglegyen a 180 napom, tehat kiszurni sem fogok veluk, hogy a probaido utan elmegyek tappenzre.

2013. aug. 25. 08:56
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
93%

Moletteken nem feltétlen látszik kevésbé a terhesség.

Enyhe kifejezés, hogy molett lennék, a kövér a pontos kifejezés. Sajnos.... Ennek ellenére négy hónapos terhesen mindenkinek (idegeneknek, kívülállóknak, stb.) is egyértelmű volt, hogy babát várok. Mondjuk én nem is akartam rejtegetni a pocakot, de pl. egy kismama farmer hosszú pólóval. Akkor is látszott.

Sógornőm magas, vékony, sportos alkat, neki alig volt pocija még a hetedik hónapban is. "Sport pocak". Ha kicsit behúzza a hasát, és vesz egy bő felsőt, akkor le is tagadhatta volna, hogy terhes.

Mint "gyárilag pocakos", azt tudom tanácsolni, hogy alul legyen egy szűk trikó, ami tart és összefog, és efölött legyen a bő felső. Minél vastagabb, annál kevésbé adja ki a tested vonalait, a kötött pulcsik jó barátok lesznek. A kigombolt kardigán is, mert oldalról és szemből is sokat takar. A nagy, buggyos, lelógó kendők még mindig divatosak, és jótékonyan eltakarnak.

Arra is figyelj, hogy nem csak a pocak, hanem a mell is kikerekedik, és a kettő együtt lesz csak igazán árulkodó.

Mikor kerekedni kezdesz, látványosan utasítsd vissza a kávét cukorral, a sütiket, stb. és siránkozz, hogy felszedtél pár kilót, mióta dolgozol, és le akarod adni.

Az emberek azt látják, amit látni akarnak... a te dolgod befolyásolni, hogy plusz kilókat lássanak rajtad, és ne terhességet.

Ha sok nő van, akkor extra megtévesztésként "tudasd", hogy "megjött". Pl. kérj fájdalomcsillapítót, betétet, panaszkodj, hogy felpüffedsz ilyenkor, stb. Egyébként pikk-pakk kiszúrják, hogy neked nem jön meg.

2013. aug. 25. 09:32
 12/27 anonim ***** válasza:
71%
Ó igen, ezt a finom panaszkodást a hízásra én is bejátszottam a kollégáknál. Simán bevették, még nyugtattak is, hogy nem vészes :). Persze ideológiát is gyártottam rá: egész nap ülök, nincs időm már annyit sportolni mint régen stb. De csak finoman, ne legyen rinya belőle, csak tudják hova tenni a hízást.
2013. aug. 25. 09:38
 13/27 anonim ***** válasza:
11-es nagyon jó ötleteket írt!
2013. aug. 25. 10:34
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Csak ne akkor kezdj másképp öltözni amikor már kezdesz pocakosodni, hanem minél előbb, mert a "stílusváltás" egy-egy szemfülesebb kolléganőnek feltűnik.
2013. aug. 25. 10:43
 15/27 anonim ***** válasza:
31%

hát most nagyon nem leszek népszerű...

kedves kérdező!

nem gondolod, hogy a munkáltatóddal szemben nem volt korrekt, hogy a felvételnél eltitkoltad a terhességedet és azóta is titkolod? megértem teljes mértékben, hogy a legjobbat szeretnéd a babának és ezért teszed ezt. DE! mi a garancia rá, hogy ha letelik a 3 hónap próbaidő és kiderül a terhességed akkor nem küldenek el azonnali hatállyal? meddig akarsz dolgozni? te hamarosan elmész szülni, kell a helyedre valaki. a munkáltatód biztos, hogy nem pár hónapra tervez veled eredetileg. illene beavatni őt. esetleg elmondhatod neki a körülményeidet is. ő is ember lehet azt mondja, hogy oké maradj a 7. vagy 8. hónap végéig akkor és majd tanítsd be az utódodat is...

2013. aug. 25. 10:55
 16/27 A kérdező kommentje:
Hat, valaszthattam hogy a 37ezres gyes+csaladi, ami viszont egyenlo az anyaothonnal, mar ha egyaltalan be tudok kerulni, mert egy eves a varolista rajuk, vagy elmegyek dolgozni es osszeszedem magam, hogy talan egy kis egyszobas lakast ki tudjak venni magunknak. A szuleimnel most egyelore tudok ideiglenesen lakni, de masfel szobaban lakunk 5-en. A babaagynak sincs helye, nemhogy nyugodt kornyezet egy kisbabanak. Sajnalom ha te ezt nem tudod megerteni, ha probaido utan szolnek neki a terhessegemrol, akkoris lenne utana majdnem 3 honapom uj embert betanitani, de meg gondolkodok hogy mikor szoljak, talan a 18. Heti ultrahangnal amikor tudom hogy minden rendben, osszeszedem a batorsagomat.
2013. aug. 25. 12:04
 17/27 A kérdező kommentje:
Es koszonom a valaszokat!! Sok hasznos dolgot olvastam! :)
2013. aug. 25. 12:05
 18/27 anonim ***** válasza:
Az ügyvéd ismerősöd nem mondott igazat, kérdezz utána másnál is. Kirúghatnak szándékos félrevezetésre hivatkozva.
2013. aug. 25. 12:09
 19/27 Tica0121 ***** válasza:
46%

Próbaidő alatt hiába jelented be, hogy terhes vagy, nem vagy védett. Indoklás nélkül megszüntethetik a munkaviszonyodat, még szt sem írják bele, hogy ki kezdeményezte a megszüntetést. Próbaidő alatti azonnali hatályú munkaviszony megszüntetés a neve. Utánna viszont ha elmész táppénzre és bejelented, hogy terhes vagy, akkor már nem tudnak veled mit csinálni. Meg olyankor már nem is nagyon akarnak, mert nem a mukáltató löltsége a táppénzed, legalábbis nem az egész....

Lehet átverésnek vagy megvezetésnek venni amit csinálsz, de megértelek... De nem is kell elmenned táppénzre, ha bejelented, akkor védett vagy, illetve kell biztosítsanak neked könnyített munkát, ha kéred.

Egyébként nem vagy köteles 91 naposan bejelenteni, hogy terhes vagy, akkor jelented be, amikor akarod!

2013. aug. 25. 13:33
 20/27 anonim ***** válasza:
50%
15ös vagyok. én megértem azt is hogy miért csinálod, csak az érem másik oldalát is néztem, hogy a munkáltatóddal szemben milyen a viselkedésed. egyébként azt írod, hogy van 14 hónap munkaviszonyod korábbról. nem kapnál gyed-et is? a jogi dolgokkal egyébként nem vagyok tisztában teljesen... az apuka segítségére nem számíthatsz egyáltalán?
2013. aug. 25. 14:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!