Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 39. hétbe léptem, és minden...

A 39. hétbe léptem, és minden áldott nap belefutok bevásárlás stb során ismerősökbe, akik felteszik az amúgy választ sem érdemlő kérdéseiket, pl.: egyben vagytok még? Csak engem zavarnak az emberek kérdései?

Figyelt kérdés

Falra mászok tőlük, és szívem szerint agyoncsapnám őket. Csak én vagyok idegbajos, vagy mást is idegesítenek ezek a kérdések?

(Ennél jobban azt utáltam, mikor megszületett az első fiam és mindenki azt kérdezte, hogy szopik-e? Kinek mi köze a mellemhez??)

2008. jún. 30. 21:18
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam, hogy lavina indul :)) De azért jó hogy nem csak itt élnek idióták. :)

És a terhesség után jönnek majd az altatási, etetési, pelenkázási stb tanácsok, azt még nehezebben bírom cérnával. Nekem apa reagálta le jól egyszer, mikor megkérdezte egy nő:

- És szopik?

Mire apa...

-Igen szokott.

Na a nő erre nem kérdezett semmi mást :))))

2008. jún. 30. 22:39
 12/29 anonim ***** válasza:
Júújjjjj csajok,jókat röhögtem most!:)Főleg a Grétás dolgon!:)Itt látszik mennyire nem figyelnek sokszor az emberek,csak kérdeznek valamit illemből,a választ meg elengedik a fülük mellett!Tőlem is minenki megkérdezi,hogy "Egyben vagytok még?" Illetve "Te még mindig nem szültél meg?" Nos nem,mint azt láthatják rajtam.Túlhordom már több,mint egy hete,de még nem.Idegesíteni szerencsére nem idegesítenek a kérdések,de már nagyon unom.Én is boltban dolgoztam éveken át,bejárok a mai napig.A csajok is csak röhögnek,amikor 5 perc alatt 5-en kérdezik ugyanazt.No és mindenkinek mosolyogva válaszolni ugyanazt.:)Néha szívem szerint köszönés után rögtön elmondanám a válaszokat a még fel sem tett kérdésekre.De ez az egész terhesség alatt így ment.Volt aki kb 10-szer kérdezet meg,hogy "Kisfiú,vagy kislány?"Mindenhéten elmondtam neki.Biztos figyelt rá!:)3 hete viszont naponta 10-en telefonálnak kb,hogy mi van velem,hogy vagyok?!Lassan úgy veszem fel a telefont,hogy elmondom,még semmi extra,egyben vagyunk.Őket viszont tényleg érdekli és ez jól esik.Ha alszom és nem veszem fel,akkor körbetelefonálják egymást,hogy vajon miért nem veszem fel,biztos szülök.Ők a barátok és a szülők.Már mindenki álmodott azzal,hogy megszültem és felhívott reggel.Ők tényleg nagyon várják és ennek örülök.A terhességem alatt a legmeglepőbb talán az volt,amikor hirtelen valaki hátúlról átkarolt és úgy fogta meg a pocim.Egy pillanat alatt ott volt mindkét keze rajta.Csak látásból ismertem a nőt.Szimpinek tűnt elötte (azóta is),így nem zavart,de meglepődtem rendesen.
2008. júl. 1. 00:08
 13/29 anonim ***** válasza:

Hát,lányok,jól meg vagyunk áldva!!!Nekem mindig rémtörténeteket mesélnek,az amúgy 100 éve szült nők....Szakadni,repedni,ordutani fogok.Én inkább az illetőt szakitanám,de nem lehet..:)

Ezek,a "hogy birod a meleget?","alszol este?"

De ami nagyon kiboritott,hogy "van fogadott orvosod?szülésznőd?"

Mikor megmondom,hogy nincs,akkor már mondják is,akkor ki lesz ott?

Neked kitartás,jó babázást!!!!

29 hetes kismama

2008. júl. 1. 08:25
 14/29 anonim ***** válasza:
Nekem meggyőződésem,hogy ezeket az embereket nem is érdekli a kérdés csak mondanak valamit.Pl Ez olyan mint a ,hogy vagy??cimű kérdés,felteszi és már nem is érdekli de ha visszakérdezel,hogy mire vagy kíváncsi rögtön lepadlóznak mert igazából süt róluk,hogy semmire csak megkérdezték,hogy mondani tudjanak valamit...Szval sztem ezek a felesleges kérdések mind ebből jönnek.Én abban a szerencsétlen helyzetben vagyok,hogy mindig az idős nyanyákba bukok bele,akik tényleg 50éve szültek-jó esetben és elmondják a pókhálós sztorijukat-többnyire a héven...amúgy csakmosolygok rajtuk ,hogy nosztalgiázok.Tanácsokat nekem is próbálnak osztogatni,de legtöbbször nem fogadom meg,mert baromság-vagy legalább is a mai felfogás szerint már az.LEgjobb a védőnőm akiről süt,hogy nem érdekli mi van velem ,de azért erőlködik és olyan régimódi felfogásban adja le a dolgokat,hogy szinte a röhögőgörcs kap el..ráhagyom,mert nem akarok összekapni vele,de néha totál ki vagyok ettől..Én a hasfogdosást mondjuk nem engedem.milyen alapon fogdos valaki,ha nincs benn baba akkor sem fogdosnak meg akkor most miért??...én ezt nagyon utálom.Szval sztem mindenkit zvarnak ezek a magasztos kérdések,csak attól is függ mit adnak elő az emberek....38hetes kismama
2008. júl. 1. 08:42
 15/29 anonim ***** válasza:

Tényleg mókás történetek ezek, de ilyenek az emberek!

Én még csak 18 hetes vagyok, ami olyan szempontból jó, hogy sokan még nem tudják, hogy babát várok. Viszont így is bőven vannak olyanok, akik tudják és tőlük kapom a szokásos kérdést: és hol fogsz szülni, itt, vagy hazamész? Ugyanis én külföldön vagyok. És ilyenkor szépen elmondom a szokásos szövegemet, hogy természetesen itt, ha nagyon nagy gáz lenne, akkor mennék csak haza. Én nem tudom, hogy mit gondolnak az emberek: itt élek már jó ideje, itt van a lakásom, párom, kutyám, életem, mindkettőnknek munkája, biztosításom, itt lesz babatámogatásom, szülési szabim, minden. Most hogy dobhatnék fel egyik pillanatról a másikra mindent és mennék haza, hagynám itt az életemet hónapokra? Sehogy.

Egyébként az egész életem elég mozgalmas volt, állandóan jöttem, mentem, költöztem, munkát, pasit váltottam, így az emberek engem nem nagyon értek el a hülye kérdéseikkel, de a legjobb barátnőm nagyon ki volt bukva. Kiköltözésem után két hónappal felhívott kétségbeesetten, hogy készülje, jön utánam, mert ő már nem bírja tovább, az összes közös ismerőseink úgy kezdi, hogy Jaj, mesélj, milyen ott kint az élet? Van munkája? Mit dolgozik? Mennyit keres?

És persze szegénykém hiába válaszolt, pár nap múlva ismét jöttek ugyanazok a kérdések, ugyanazoktól az emberektől.

Nah, ezért nem szoktam én kérdezősködni. Lehet, hogy egyesek bunkóságnak tartják, de én csak szépen válaszolgatok nagyon-nagyon tömören és nem kérdezek vissza. Úgy vagyok ezzel, hogy ha valaki valamit meg akar velem osztani, akkor úgyis megfogja, ugyanígy igaz, hogy a harmadik szomszédom nem fogja csak azért elmondani a bánatát nekem, mert megkérdezem, hogy mi újság.

Kitartás mindenkinek! És szerintem ha ugyanaz az ember többször megkérdezi ugyanazt, akkor nyugodtan meg lehet említeni neki mosolyogva, hogy egyébként már válaszoltál rá korábban, ha nem érdekli ne kérdezze. Legalábbis én így szoktam, kedvesen, de hatékonyan.

2008. júl. 1. 10:30
 16/29 anonim ***** válasza:

Nekem a kedvenc történetem idegesítő öreg nénikkel kapcsolatban az volt, amikor ikerlányaimat vittem sétálni, és egy néni megkérdezte:Egy lány,egy fiú, ugye?

Mondom nem, két kislány. Erre Ő: Nem, nem aranyoskám ő kislány, mert rózsaszínben van, Őpedig kisfiú, aki kékben van!

2008. júl. 1. 11:06
 17/29 anonim ***** válasza:

Már azt hittem, csak én vagyok ennyire hisztis.

Hát falra tudnék mászni attól, mikor szó nélkül elkezdik taperolni a hasamat. Meg a másik mikor olyan sunyin bámulják a pocit mikor elfordulsz.

Azt jaj de utálom :D

29 hetes kismama

2008. júl. 1. 11:23
 18/29 anonim ***** válasza:

Nekem már megszületett a babám-előtte is kérdeztek "érdekeseket":s

De most, 20 perc alatt 10-en kérdezik meg

-és jó baba?

-van tejed? (ha azt mondom, hogy már tápszert is eszik sajnos-akkor úgy néznek rám mint a véres rongyra)

-cumizik? (ezt elkerekedő szemmel)

És még csak 6 hetes-mi lesz később...hajajaj

2008. júl. 1. 12:40
 19/29 anonim ***** válasza:
14%
Én hét éve szűltem,de akkór még nem vólt ennyi bunkó kismama,ha az anyukátok kérdezi meg hogy vagytok vele is ekkora parasztok vagytok,attól hogy terhesek vagytok egy fokkal sem vagytok jobbak mint a többi ember.Mikor teherbe estél gondólhattad hogy nem egy hónapig fog tartani,de ha a kutya se kérdezné meg hogy hogy vagy akkór meg az lenne a bajod,nem?Nem minden ember rossz szándékkal érdeklődik.
2008. júl. 1. 14:30
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszolónak:

A mindenit! Honnan ez a keserűség, kismamagyűlölet?? Ne vedd ennyire komolyan az életet, mert ő fog komolyan venni, és azt nem fogod szeretni!

Egyébként nem vagyunk bunkók, csak terhesek, és tudod, ha visszaemlékszel, ilyenkor az ember lánya sokkal érzékenyebb, és egyszerűen jólesik kibeszélni, ami idegesít / bánt stb. minket. Ha szeretnéd ezt még egyszer átérezni, fogjatok össze a férjeddel!

Ne mondd, hogy téged még soha életedben nem húzott fel semmi és senki! Úgyis tudom, hogy hazudnál, mert elég volt végigolvasnod a válaszokat és már az egekben van a pumpád:D

Inkább légy boldog, tanuld meg a humoros oldaláról nézni a dolgokat, vegyél be egy hovát, aztán olvasd végig még egyszer a válaszokat, lazán, felszabadultan, röhögj rajtuk egy nagyot (mert lehet:)). Hidd el, szebb lesz a délutánod, és talán másé is, ha látja, hogy nem is vagy te hárpia.

2008. júl. 1. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!