A barátnőm 6 hetes terhes és ma barnázott doki nem lesz majd csak a jövőhéten,párja nem vitte be a kórházba,mert a nővére azt mondta hogy ilyenkor ez normális mert most jött volna meg neki és azért barnázik.Szerintem ez baromság.Nektek mi a véleményetek?
2013. aug. 23. 12:53
1/9 anonim válasza:
Orvoshoz kell vinni most. Lehet vetélés vagy méhen kívüli terhesség jele is.
2013. aug. 23. 12:56
2/9 anonim válasza:
az igaz hogy a kismamák nagy részénél van valamilyen vérzés az első hetekben és sokszor ez nem is okoz gondot, de mindig el kell menni orvoshoz vele, általában ilyenkor adnak egy kis hormonális támogatást hogy kisebb legyen az esély a vetélésre.
2013. aug. 23. 12:56
3/9 A kérdező kommentje:
Biztos nem méhen kívüli terhes mert már látta máskor orvos és minden rendbe volt.
2013. aug. 23. 13:05
4/9 anonim válasza:
Nem kellene ezzel várni, menjen el orvoshoz, ránéznek hüvelyi UH-val, ha nem látnak ott eltérést, akkor kap hormonpótlást, ami tényleg megmentheti a babát, ha emiatt van a vérzés. Semmilyen vérzés/barnázás nem normális. Nekem 6. héten volt egy pici barna, 7-en is - épp csak hogy a WC-papíron látszott, aztán a 8. héten már véreztem. Szerencsére időben kaptam hormonpótlást, ennek köszönhető, hogy most 26 hetes vagyok. Én mindenképp javasolnám, hogy menjenek dokihoz.
2013. aug. 23. 13:21
5/9 anonim válasza:
Sokminden lehet, ami problémát jelent: hematóma, ciszta, mióma, alacsony progiszint, stb.stb. ehhez orvos kell. Lehet megrántani a vállunkat, hogy "áhh, nem érdekes", de szerintem ha baj van, utólag nehezebb megbocsátani magunknak a nemtörődömséget, mint egyszer feleslegesen menni orvoshoz. Én így gondolom.
2013. aug. 23. 13:23
6/9 A kérdező kommentje:
Hát én is így gondolom,de nem mennek orvoshoz azzal vannak el hogy amíg nem görcsöl meg vérez nagyon akkor nincs gond.majd csak jövőhét közepén megy el a dokihoz.
2013. aug. 23. 13:29
7/9 anonim válasza:
Nem lehet kijelenteni, hogy normális akár a görcsölés, akár a barnázás, akár a vérzés terhesség alatt. Bármelyik tünetnél azonnal orvoshoz kell menni, engem szimpla barna folyással 3 napig kórházban tartottak és kaptam hormonpótlást.
És ha normális is, mert nem vetélésre vagy problémára utal, azt csak is orvos jelentheti ki és nem valakinek a tanulatlan, hozzá nem értő nővére!
2013. aug. 23. 13:35
8/9 anonim válasza:
Én nem görcsöltem, "csak" barnáztam. Az ügyeletes doki haza is küldött, hogy szedjek magnéziumot. Még egy uh-t sem csinált, mert másnak úgyis mentem uh-ra. Sajnos addigra már késő volt, nem volt szívhang, 7 hetes volt a magzat.
Következő terhességemnél is ez volt. Azonnal rohantunk az ügyeletre és nem mentem el amíg nem nézték meg a babát. Szerencsére most minden rendben van, kaptam utrogestant és a baba megmaradt. Most tartunk a 37. héten.
Persze lehet teljesen normális is a barna folyás és van akinek nem jelent vetélést. De én soha többet nem kockáztatnék. Sokkal rosszabb ha utólag okos az ember...
2013. aug. 23. 14:41
9/9 A kérdező kommentje:
Persze egyet értek,és sajnálom a babádat amelyik nem maradt meg.És gratulálok a picihez. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!