Első trimeszteres kismamák, ti is nagyon fáradékonyak
vagytok?
Én egyszer elaludtam a munkahelyemen a szgép előtt, 5-en voltunk az irodában... Kritikán aluli volt az első 3 hónapom, folyamatosan ragadtak le a szemeim. Sohasem volt hányingerem, semmi egyéb tünet, csak az ólmos fáradtság. 12. hét után megszűnt, szerintem neked is meg fog!
2013. aug. 22. 10:57
Én is így voltam.:)))) Az első trimeszterben az egyedüli tünetem az aluszékonyság, fáradtság volt. Egyébként nagyon rossz alvó vagyok. Hétvégén is fenn voltam mindig fél hat hat felé. Terhesen első trimeszterben 9 v. fél 10-ig aludtam és még délután is tudtam aludni. Este pedig normál időben feküdtem le. A 12. hét után ez megszűnt, már normális időben kelek, délután nem alszok. Cserébe nagyon gyorsan elfáradok mindenben.
2013. aug. 22. 12:45
Én már menni is alig bírok,csak vánszorgok,mintha öreg nagymama lennék.Olyan,mintha valaki ülne a nyakamon,akit cipelnem kellene fölfelé a hegyen.
A teregetéstől is úgy ki tudok fáradni,mintha maratont futottam volna.Felkelni alig bírok,és egész nap olyan,mintha már egy hete nem aludtam volna.Az első vízszintes helyre ledobnám magam legszívesebben,és fel sem kelnék 3 napig.
Délben már csukódnak le a szemeim,de egész nap sokkal szűkebbek,mint rendesen.
Félig szerintem még alszom most is...
Szóval nem vagy egyedül,másnak is ilyen.
2013. aug. 22. 15:09
4/10 A kérdező kommentje:
3. válaszoló, tökéletesen leírtad, hogy érzem magam egy átlagos napon.
Felkelek 7-kor, megetetem a kutyat, macskakat,eszem, visszafekszem delig.
Ebed, utana alvas, van, amikor delutan 5-ig.
Vacsi, es alvas, altalaban 9 korul...
Szinte tobbet alszom, mint amit fent vagyok. :)
Ha kimarad valamiert az alvas, alig elek.
Szoval nem tudok annyit aludni, ami eleg lenne.
2013. aug. 22. 21:22
6/10 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó, ez tényleg nem semmi!
Én is első trimeszteres vagyok (10+6), a fáradtság nálam is megvan, jelenleg még dolgozom 3műszakban, ami tegyük hozzá nem segít a fáradtságon, eddig nem sokat tudtam pihenni, sok dolog volt, de mostantól odafigyelek és a kis szabadidőmben pihenek, ha csak fél órácskát is, de eldőlök. Boldog babavárást mindenkinek :)
2013. aug. 23. 00:40
5-os vagyok, ma csak delben fekudtem le, es most keltem. :)
Nem tudom, mi lesz, szeptembertol dolgozom.
2013. aug. 23. 15:42
8.hétben vagyok...és éjszaka dolgozok :( szerencsére csak 2-3-4 napot egy héten...mikor hogy,de totál kivagyok.Hazamegyek reggel 7-től délig alszok,majd eszek ,izézem az életem és du.4-kor már ki is dőltem...mint egy felmosórongy,kivagyok csavarva.Soha nem aludtam annyit mint most.Az egész család engem húz ezzel :) :) Olvastam egy cikket itt a neten,és megnyugodtam ,hogy ez elfog múlni,nem lesz végig így...csak addig tart amig a szervezeted megszokja,hogy ketten vagytok.De vigaszaljon,hogy az utolsó időben is visszafog jönni és akkor is dög fáradtak leszünk,csak akkor azért mert már nagy a baba és megviseli a szervezetet.Kitartás egyszer csak megszületnek :) ...de ha jobban belegondolok utána is fáradtak leszünk ,csak akkor meg azért mert már megszületett....ez egy életre szól :)
2013. aug. 28. 00:29
10/10 A kérdező kommentje:
Már ott tartok, hogy felkelek 7 körül, 9-kor már újra alszok, kb. fél órát. De délben már a fejemet sem bírom tartani, megint lefekszek aludni. Estig már kihúzom valahogy, de sokszor meg kell pihennem. A doki azt mondta, hogy a progeszteronhormon magas szintje miatt van ez. Amikor megszokja a szervezet, tényleg elmúlik.
Kapcsolódó kérdések: