Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meforal helyett Meckformin?

Meforal helyett Meckformin?

Figyelt kérdés

Meforal helyett Meckformint írt fel a házi orvos, mert a nőgyógyászom szabin van. Szedhetem ezt is, vagy szerezzek inkább Meforlat? 2x1/2 meforal 1000 szedtem eddig.

Azt olvastam, hogy a hatóanyag ugyanaz, csak a gyártó más, de azért terhesen óvatosan váltanék.

2013. aug. 21. 16:23
 1/7 A kérdező kommentje:
az kimaradt, hogy csak itthon vettem észre, amikor már kiváltottam, ráadásul a héten a háziorvosom is szabin van :(
2013. aug. 21. 16:25
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

hát én anno a meforal-lal kezdtem, 3 hónap után kiderült, hogy nem jó (nekem), mert rosszabbodtak az értékeim, és állandóan rosszul voltam, hánytam, szédültem, enni sem tudtam. A doki szerint meg tök mindegy volt, melyiket szedem a sok közül...

Az új beldoki a merckre váltotta, attól szinte azonnal javultam, meg az értékek is.

Emiatt én óvatos lennék a cserével, de lehet, hogy ez csak az én véleményem.

2013. aug. 21. 16:27
 3/7 A kérdező kommentje:
ez nyugtalanít engem is. Nem tudom, hogy melyikkel okozom kisebb bajt. Ha váltok, vagy ha nem szedem hétfőig a gyógyszert. Kész aggódás ez a terhességem, mert már azon is sokat rágódtam, hogy kire hallgassak: a szülész orvosomra, vagy az endo dokimra, az egyik szerint csak a terhesség első 12 hetében, az endo dokim szerint viszont végig kell szednem. Most meg ez a dilema...az első két terhességemnél semmi gyógyszert nem szedtem, nem diétáztam és nem is aggódtam. Boldogok a tudatlanok :)
2013. aug. 21. 16:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

az endokrinológus nálam leállította a 13. hétig fokozatosan. Most a 28. hétben vagyok, eddig semmi gond, diétával is tudom tartani az értékeket. kopp-kopp

de van olyan ismerősöm, aki végig szedte, egészséges babája született, szóval... ki tudná ezt eldönteni valóban? :)

valamilyen más orvossal nem tudnád felíratni? Nálunk helyettesítik a házidokit is, ha ő szabadságon van.

2013. aug. 21. 16:41
 5/7 A kérdező kommentje:

úgy döntöttem, hogy nem veszem be, inkább holnap telefonálgatok, hátha van valaki, aki tud kölcsönadni néháány szemet amíg a dokik nyaqralnak :)

azt a harcot már megvívtam magammal, elfogadtam, hogy végig szedem, sőt a szoptatás alatt is, ha lehet, mert azt hallottam, hogy az IR és a PCO befolyásolja a tej mennyiségét, amit azért is hiszek el, mert mind a két lányomat csak nehézkesen tudtam szoptatni 1 éves korukig.

2013. aug. 21. 17:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Én mercformint szedtem/szedek a terhességeim alatt (1x 850 mg). Minden rendben van.
2013. aug. 21. 19:40
 7/7 A kérdező kommentje:
Haziorvos helyettese felirta, rendes volt. Ugy csak 1 nap maradt ki::)
2013. aug. 23. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!