Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Túl lehetek ezen valaha, hogy...

Túl lehetek ezen valaha, hogy császárral kellett szülnöm a kisfiamat?

Figyelt kérdés
Igaz kicsivel több, mint 3 hét telt el, a császár óta. De nem bírok másra gondolni, mint arra, hogy ebbe a császárba vajon az orvosom kergetett e bele?! Szültem már három kislányt spontán 3 órán belül, őket is túlhordtam, de megindultak pár napra, most a negyediknél másik orvost választottam amit már megbántam. Befektetett terminus túllépés miatt akkor amikor ő 24 órás ügyeletben volt, délután háromkor brutál módon megvizsgált, majd a szülőszobán másfél órán át oxitocint adott, utána a fájásaim leálltak, majd este hétkor megint brutál módon megvizsgált, és megnézte a magzatvizet majd közölte, hogy folyik a vizem így bekerültem a szülőszobára, én nem vettem észre, hogy folyt volna, nyomatta az oxit, és kegyetlenül vizsgált végig, hosszú órák elteltek. Én nem tágultam, burkot is repesztett éjjel már esett le a babám szívhangja így bevitt hajnalba a műtőbe és megcsászározott. Minden 40 hetes betegét befektette aki 1-2 nappal túlhordta, és mindenkinek megindította mondván ő hosszú hétvégét akar, más hölgynek azt mondta, ha este tízig nem szül meg beviszem a műtőbe. Utólag kiderült olyan doki aki nagyon szereti a pénzt, van is hatalma a kórházba, de a szülésznők nővérek, csecsemősök nagyon rossz véleménnyel vannak róla, és mindegyik azt mondta az orvos kergetett bele a császárba. Ha a baba maradt volna még 1-2 napot biztosan minden simán zajlott volna. Szörnyen rossz élmény volt. Éjféltől már nem is emlékszem csak foszlányokra, veszélyben volt a babám is. Folyton azon jár az eszem mi lett volna ha a végsőkig kitart az orvosom és a baba elakadt volna a szülőcsatornába, mert már a legvégén teljesen kitágultam és jöttek a tolófájások a baba túl fent volt, és a rossz szívhang miatt azonnal leállította a fájásaimat. Utólag kiderült, hogy a picim mind a két lábára szorosan rá volt tekeredve a köldökzsinór ezért nem tudott lejebb kerülni. Pár órával előtte voltam ultrahangon ott még minden rendben volt. A császár nagyon megviselt még álmomba se jöjjön elő!

2013. aug. 18. 19:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

még annyit hozzáteszek, hogy nem volt fogadott orvosom, és aki műtött doki (szintén szereti a pénzt, plusz szeret műteni is egyből..) bejött a gyermekágyra kontrollra, és ott mondta nekem, hogy nagyon szépen gyógyulgat a varrat, kb 3 hét!! múlva menjek varratszedésre. míg a szobatársamnak (pár órával korábban volt neki is császárja, de másik dokival) 7 napra már ki is szedték. ebből az jött le, hogy dokibácsi elmegy szépen szabadságra, és majd csak akkor menjek varratszedésre, ha már visszajön. és nem is tévedtem, hallottam, hogy beszélget vkivel, hogy mikor hogy megy szabira. hát köszi!! na mindegy, már nem változtathatok rajta..

jó egészséget kívánok nektek, és mielőbbi felépülést.

2013. aug. 18. 21:11
 12/15 anonim ***** válasza:
59%

Akkor elmondom én is a történetem csak hogy hátha kicsit megnyugtat és rá jössz nem baj az hogy császároztak.A történet kezdete ugyanaz indított szülés,a gyerek fenn volt nagyon,szívhang leesett.Azonnal betoltak szülni és most jön a fekete leves.Mivel ugye nem indult le a gyerek igy előbb nyomtam..semmi aztán erőből elkezdték kikönyökölni belőlem,majd mellé vákum nyomtam nyomtam de semmi azt éreztem ezt nem éljük túl.3 orvos volt bennt vegül,a gyerek 40-es pulzussal született,alig kapott levegőt,a kulcscsontja is eltört egy napig nem láttam annyira kimerültem fel se tudtam állni,a kicsi a neonatologiara került.Nekem a könyöklés helye még 2 hét múlva is fájt.A már nem tudom hanyadik nyomásnál visitva kertem hogy vagjanak fel és vegyek ki de akkor mar nem volt visszaút így kellett megszületnie.

Szóval most gondold át így utólag mi is volt a jobb?Az hogy mindketten biztonságban voltatok vagy egy ilyesmi szülés?Elhiheted nekem sem lettbszép emlék túl kell lenni rajta és örülni hogy minden rendben veletek.

2013. aug. 18. 21:57
 13/15 anonim ***** válasza:

Valóban nem lehetett túl jó élmény amit leírtál, mint ahogy az orvos hozzáállása is hagy "némi" kivetnivalót maga után... de tényleg gondolj abba bele, hogy mi van, ha az elhúzódó dolgok miatt bármilyen sérüléssel, ámbár természetes úton születik a babád - akkor most min keseregnél jobban? Örülj, hogy túl vagytok rajta, egészségesek vagytok, és hogy már 3x is megélted előtte a természetes szülés élményét. Sok boldogságot a nagy családodhoz!

Egy 2x császározott anyuka

2013. aug. 19. 12:03
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem is az a legfontosabb most, hogy mindketten egészségesek vagytok. Koncentrálj arra, ami most következik! Az orvosod persze enyhén szólva is hagy maga után kivetni valót, de a császárt ne bánd! Képzeld, vannak olyanok, mint pl. én is, aki eleve császárt akar, mert vagy retteg a természetes szülés fájdalmaitól, és nem akarja, hogy a szülés egy rémálom legyen, vagy nincs más választása korábbi hasi műtét miatt...szóval a császár nem egy mumus, hanem egy módszer. Korábban már megtapasztaltad a természetes szülést is, most meg a császárt is. Azt hiszem itt az orvosod volt a probléma, nem a császár. Remélem, hamarosan túl leszel a dolgokon!
2013. aug. 19. 16:33
 15/15 anonim ***** válasza:

csak az idő fog segíteni. majd ha a hormonjaid is helyreállnak meg már nem lesz téma a szülés, akkor azért jobb lesz.

de ha még sokkal később is, mondjuk egy év múlva is SOKSZOR ezen agyalsz,akkor azért érdemes olyanhoz fordulni, aki segít feldolgozni. de most még teljesen természetes, hogy így érzel.

2013. aug. 27. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!