Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek mondták már, hogy a sok...

Kinek mondták már, hogy a sok ultrahang nem tesz jót? (mivel még nem bizonyosodott be, hogy ez árt-e a babának vagy sem)

Figyelt kérdés
2009. okt. 28. 16:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
87%

Az enyém egyszerűen elaludt ultrahangozás közben. Ennyit arról, hogy nem szereti...

Ultramagas hangok mindenütt körülvesznek bennünket. Madaraknak, bogaraknak, járműveknek is vannak olyan magas hangjai, amiket mi nem hallunk. Bizonyított magzati ártlamat meg nem okoz, ne riogass itt feleslegesen senkit.

Az igazat megvallva jobban félek a kozmikus háttérsugárzástól vagy a napszéltől, mint az ultrahangtól. De ha van róla tanulmány vagy vizsgálat, ami szerint az UH magzati fejlődési rendellenességet vagy magzati betegséget okozna, esetleg kihatna a méhen kívüli életére is, csak linkeld be, érdeklődéssel olvasnám.

A kismamákat leginkább a láztól kellene félteni, meg a folsav-és jódhiánytól, nem az ultrahangtól.

2009. okt. 28. 21:39
 12/14 anonim ***** válasza:

Ja, bocs.

21:32 és 21:39 vagyok.

2009. okt. 28. 21:40
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon kedvesek vagytok.22 hetes vagyok, és a napokban voltam szív ultrahangon, már másodszor (tavaly probléma volt a kicsi szívével)ezért a mostaninál már elővigyázatosabbak vagyunk.Én is csak a kötelezőekre mentem ami eddig összesen 6 UH volt.+1x voltam 4D-s UH.Az utolsó vizsgálatnál mondta a szív uh-s doktornő,hogy nem bizonyosodott be még semmi, hogy káros-e a sok UH vagy sem.(a 26 héten szerettem volna elmenni még 4D-re, de most már meggondolom)
2009. okt. 29. 08:02
 14/14 anonim ***** válasza:

Az ultahang-ultramagas hangtartomány,amit mi emberek nem hallunk.Csupán hanghullámok...nem ártanak.Azért nem ajánlják túl sokat,és a babák azért nem szeretik,mert mint minden hanghullám-hullám ez is rezgésekből áll.A rezgések pedig felmelegítik gy picit a magzatvizet...illetve az sem jó a babóknak,hogy összevissza nyomkodják a pocit közben...

Nekem az első gyerkőcöm is utálta és most a pici is soszor elfordu,rugdos,kezét maga elé teszi...stb.

23+4 km.

2009. okt. 29. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!