Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek mondták már, hogy a sok...

Kinek mondták már, hogy a sok ultrahang nem tesz jót? (mivel még nem bizonyosodott be, hogy ez árt-e a babának vagy sem)

Figyelt kérdés
2009. okt. 28. 16:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem soha senki nem mondta pedig volt, hogy 2 hetente jártam mert ismerős az uh-s.
2009. okt. 28. 16:36
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Az ultrahang nem röntgen sugár, nem káros. Viszont indokolatlanul sokat nézegetni fölösleges (az orvosom véleménye).
2009. okt. 28. 16:57
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Mostmár az orvosok is egyetértenek abban, hogy az ultrahangnak semmiféle káros hatása nincs!
2009. okt. 28. 17:17
 4/14 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem még mindig nem tudhatják biztosan, majd néhány évtized múlva. Én mindenesetre nem fogom túlzásba vinni, csak a kötelezőkre megyek.

Azt viszont már mondják, hogy a babák nem feltétlenül szeretik sem az UH-t, sem a szívhang-hallgatót.

2009. okt. 28. 17:53
 5/14 anonim ***** válasza:
55%

Nekem mondták! Nagyon sok UH-om volt, (2 naponta is akár) mert voltak gondjaim, de nem ez a lényeg. Aztán pár hétig nem néztek, mert ez már káros lehet...

Természetesen mértékkel nem káros! Babák nem szeretik, mert bizonyítottan hangos nekik, furi sípolós hangot hallanak szegények.

2009. okt. 28. 19:59
 6/14 anonim ***** válasza:
57%

Nekem sem mondta az orvosom.

Igaz, én csak a kötelezőkön voltam + egyszer kíváncsiságból megnézte a dokim, fiú lesz-e vagy lány + egyszer elmentünk babamozizni.

Az viszont tény, hogy a babák ki nem állhatják, a kisfiam mindig menekült előle.

2009. okt. 28. 20:04
 7/14 anonim ***** válasza:
23%
Hogy lenne az ultrahang hangos? És milyen pár évtized múlva derül ki? Micsoda?? Ugyan már... nem káros!! Bocsi, kedves kérdező.
2009. okt. 28. 21:05
 8/14 anonim ***** válasza:
67%

Az ultrahangot nem lehet hallani, ugyanis ultramagas. A baba sem hall belőle semmit, ahogy te sem. Pláne nem sípolós hangot.

Ártalmas, ha denevérek röpködnek körülötted? Ugye, hogy nem. Évmilliók óta élnek együtt emberek és denevérek, akik tudtalevően ultrahanggal tájékozódnak. Aztán még senkinek nem nőtt két feje tőle... Sőt, még csak fejfájása se lett tőle. Pedig a panelházak rései tele vannak denevérekkel. Ezeket a magas hangokat mi, emberek egyszerűen NEM HALLJUK.

2009. okt. 28. 21:32
 9/14 anonim ***** válasza:
55%

Utolsónak: hosszútávú mellékhatásokat szerinted mikor tudnak meg? Alig pár évtizede használják, Magyarországon tényleg nem túl régen. Még nem élte le az életét az első ultrahangos korosztály, tehát nem tudhatják, hogy pl. megnöveli-e valamelyik betegség kialakulásának a kockázatát a sok ultrahang, stb.

És a babák tényleg nem szeretik.

2009. okt. 28. 21:35
 10/14 anonim ***** válasza:
41%
21:35-ös vagyok, 21:05-nek címeztem, mint utolsónak.
2009. okt. 28. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!