Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terheléses vércukorvizsgálat...

Terheléses vércukorvizsgálat - tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Kedves Kismamák, akik már túl vagytok a terheléses vizsgálaton: van összefüggés a között, hogy valaki hogy viseli a vizsgálatot és milyen lesz az eredmény? Én ma voltam, csak egy egész kicsit émelyegtem az első fél órában, tulajdonképp meg sem éreztem. Ez azt jelenti, hogy lehet jó az eredmény? Éhgyomorra 5.2 volt az értékem, aggódom, hogy nem túl magas-e?
2013. aug. 14. 13:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Nincs összefüggés az eredmény és az érzés között. Nekem mindig jól ment, de inzulinrezisztens vagyok. Sosem volt magas cukrom, mégis diétázom. Fura dolgok ezek. Kiragadott értéket nem lehet értelmezni, látni kell az egészet egyben. Drukkolok hogy ne legyen problémád!
2013. aug. 14. 13:53
 2/8 anonim ***** válasza:

szia!

Nem magas, ne aggódj.

Nekem éhgyomorra volt, 2.60...nagyon kevés volt, cukor után meg 4.60.

És ha nem ettél semmit akkor nem befolyásolja semmi sem.

34hkm

2013. aug. 14. 14:00
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia.

Nekem éhgyomorra 4.7 lett.Szépen megittam a cukros vizet,majd rá egy órára olyan szinten rosszul lettem,hogy majd lefordultam a padról!!Hányingerem volt,lesápadtam,kivert a víz,majd fáztam.Hát nem is lett tökéletes az eredményem,mert 7.6 lett 2 óra múlva.

A védőnőm diétára fogott.Elmentem a diabetológiára a kórházba,ott mondták,hogy ez pont határeset.Majd elküldtek egy kontrollra,szóval én 28 hetesen ugyan csak mentem terhelésre.Akkor viszont már csak 6.2 lett 2 óra múlva.Még is amikor szülés előtt pár nappal bekerültem a kórházba diétás kajákat kaptam(reggelit,ebédet,vacsit).Majd a szülés utáni 6 hetes kontrollon a doki megint csak adott beutalót terhelésre..éhgyomorra 4.7 lett,2 óra múlva meg 4.

Egyébként nem az éhgyomri cukor a lényeg,hanem hogy mennyi lesz 2 óra múlva.Az mennyi lett?

2013. aug. 14. 14:54
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azért csak az éhgyomorit tüntettem fel, mert - amint írtam - még csak ma voltam, és még nincs meg az eredmény.
2013. aug. 14. 15:14
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem a két órás értékem 7,5 lett, előtte 4,4. Végig jól voltam, mikor végre kajához jutottam (rá fél óra) akkor jött rám a remegés, víz kivert, majd evés közben már minden ok volt újra. Engem nem fogtak diétára, annyit mondtak, óvatosan a szénhidráttal.
2013. aug. 14. 15:32
 6/8 anonim ***** válasza:
szerintem állati finom volt a lötty, semmi bajom nem volt, de nem hiszem, hogy bármi köze lenne amúgy az értékhez (nincs vele gondom)
2013. aug. 14. 16:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Én nagyon jól viseltem, nekem kimondottan ízlett is a cukros víz, de én nagyon édesszájú vagyok. Az éhgyomrim azonban csak 3,4 volt, de a terhelés után 9,2 lett, így azóta diétázom keményen. Nem tudom, hogy van-e összefüggés egyébként aközött, hogy valaki hogy bírja, és az eredmény között.
2013. aug. 14. 18:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom ,h van e köze hozzá ,de nekem semmi bajom nem volt tőle...Éh gyomori 4,8 2 óra múlva pedig 5,2 lett
2013. aug. 14. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!