Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fél órája keresgélek a neten,...

Fél órája keresgélek a neten, de semmire sem megyek a vérképemmel; megnéznétek, kérlek?

Figyelt kérdés

Most voltam terheléses cukor- és vérképvizsgálaton. A cukrom jó, annyit kihámoztam, de a többit nem tudom. Légy szíves, aki ért hozzá, segítsen. Köszi!

Se fehérje: 57 g/l

Trombocyta: 128.000

Htc: 34%

Hgb: 115 g/l

Fvs: 10,4 g/l

2013. aug. 1. 11:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Se fehérje = szérum összfehérje, kicsit alacsony, 60 az alsó határ. Ha vizesedsz, ez okozhatja.

Trombocyta: szintén kicsit alacsony, 150.000 az alsó határ. Vérszegénységre utalhat.

Htc: szintén kicsit kevés, 37%-tól lenne jó. Vérszegénység, vashiány.

Hgb: minimálisan alacsonyabb, 115-től oké. Vérszegénység.

Fvs: ez jó, bár felső határon.

Összességében minimálisan vérszegény vagy, szedj vasat, táplálkozz változatosan. Semmi aggasztó :) De gondolom úgyis fogja látni orvos a leletedet.

2013. aug. 1. 12:02
 2/4 anonim ***** válasza:

Orvosnak kellene megnéznie a leleletet, ugyanis az értékek a terhesség alatt változhatnak.

Pl. a vérplazma nagyobb arányban nő, mint a sejtes elemek, így simán lehetséges, hogy teljesen normális a leleted, csak a többlet plazma miatt alacsony a thrombocyta és a hematokrit.

2013. aug. 1. 12:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Persze, viszem majd az orvoshoz, de csak jövő héten. Köszönöm szépen! :) Nem vizesedem (még), viszont sejtettem, hogy vérszegény lehetek.
2013. aug. 1. 13:04
 4/4 anonim ***** válasza:
2013. aug. 1. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!