Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti be mernétek szedni ezt a...

Ti be mernétek szedni ezt a gyógyszert terhesség alatt? (Detralex és Venoruton)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom, nemrég volt téma a visszér, de én is ez ügyben kérnék tanácsot.

Fáj, lüktet, forró... és folyton görcsöl a lábam.

A doki azt mondta, erre két gyógyszer jó, a Venoruton és a Detralex tabletta. Mindkettő vénynélküli, és a doki szerint nekem kellene eldöntenem, melyiket szedem. A Detralexről elég jókat olvastam, de nem tudom,merjem e szedni.

Tudom, a felelősség az enyém, de esetleg akad itt olyan, aki szedte? Tapasztalatokat várnék, lett e komplikáció a szülés alatt, utána a babánál, esetleg előbb indult e meg ettől a szülés.

33hetes vagyok.

2013. júl. 31. 18:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Detralexet végig kellett szednem terhesség alatt. Érsebész javaslatára, nőgyógyásszal konzultálva szedhettem. Nem volt semmi gond belőle. A szülést indították egy nappal a kiírt időpont előtt, mert nagyon magas volt a vérnyomásom és már nem lehetett levinni. De ennek semmi köze nem volt a Detralexhez, már alapból magas vérnyomással kezdtem a terhességet. Komplikáció nem volt, de császár volt, mert a baba nyakán volt a köldökzsinór.
2013. júl. 31. 18:52
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod!

Nekem a 4. terhességem, eddig ilyen nem volt. Most valamiért kijött. Császár lesz, de mivel messze lakunk a kórháztól, a doki mindent megtesz azért, hogy ne induljon be magától, pl napi 7000mg magnéziumot kell szednem.

2013. júl. 31. 19:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nálam rengeteget néztek mindenféle laborokat, mivel elég sok gyógyszert kellett szednem még a Detralexen kívül, főleg a vérnyomásomra. De ha a dokid azt mondja hogy szedhetsz Detralexet, akkor szedd nyugodtan. Nekem volt egy vérnyomásgyógyszer, amire azt mondták hogy méhszáj tágító hatása lehet, de szerencsére nem volt ilyen.
2013. júl. 31. 20:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem a nőgyógyász ajánlotta a visszerek miatt, de aztán az érsebész meg nem. Kompresszios harisnyát kell hordanom, de amellett is trombózis lett a vége és jött a napi egy vérhigító injekció. Sok mozgással a trombozis helyre jött az injekciós kúra mellett. Mostmár nem mindig hordom a harisnyat, pedig akkor a víz se jön fel a lábamra.

Szóval én nem szedtem Detralex-et, mert az érsebész nem javasolta, hogy barmilyen tablettát szedjek . De itt már olvastam más kérdésnél válaszban, hogy sokan szedik minden gond nélkül.

38hetes kismama

2013. júl. 31. 22:55
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ma vettem, meg gesztenye krémet is, remélem használni fog! Nekem nem bírja a lábam a harisnyát, folyton begörcsöl tőle. :-(
2013. aug. 2. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!