Ki mennyit hízott a terhessége alatt? Szerinted mennyi az "ideális hízás"?
Ideális kilónak a szakirodalmak a 10-15 kg közötti gyarapodást írják.
Szerintem az a normális, amikor nem vészesen kívánós az Anyuka, és nem eszik mindent össze... No ezt nem bántásnak szánom, egyik kismama társammal szemben sem!
Első terhességemnél 13 kg plusszal mentem szülni, kb. 3 kg volt, ami nem is igazán ment le szülés után.
Most a második babót várom, jelenleg 7 kg-nál járok a 28. héten... de elvileg most gyarapszik majd ő is rendesebben. Meglátjuk!
Ne aggódj a kilók miatt, alkati kérdés is ám. Utána meg ha akarod, úgy is le fog menni... :)
Boldog babavárást!
az ideális 10-12..Elsőnél 18-at híztam(4et 22hetesen),4maradt velem a szülés után.Másodiknál még csak az elején tartok, 14 hetesen -3kilónál..(pedig elsővel is ugyanennyire voltam hányós)
Szerintem 20 hetesen kicsit sok a 6kg,mert a pici még csak ezután fog nőni,de ha pl. nagyon sovány voltál,vagy ilyesmi,akkor nem sok.Picit ha odafigyelsz,kevesebb édesség,cukortartalmú cucc,akkor simán kordában tudod tartani szerintem.
A "tankönyvi" hízás 10-12 kg között van.
Szerintem fogalmam sincs, mennyi az ideális, aki soványkán kezdi a terhességet, kívánós, vagy éppen folyton rosszullétekkel küzd, amit állandó csipegetéssel tart karban, ott lehet több is.
A felszedett súlyt nehéz meghatározni, terhesség alatt akaratlanul is vizesedik az ember (hát még most, a kánikulában), nőhet a cici, lassul az anyagcsere, és ugye ott van a növekvő baba és a járulékai is.
Szerintem 6 kg még nem vészes, bár nem mindegy, milyen súllyal kezdted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!