Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mitől függ, hogy a szülés a...

Mitől függ, hogy a szülés a magzatvízelfolyással, fájásokkal vagy vérzéssel indul meg?

Figyelt kérdés
És ha a magzatvíz folyik el előbb, akkor mennyi idő amíg azt fájások követik és mennyi idő még utána, hogy megindul a kitolási szakasz? És a magzatvíz kifolyásának van bármiféle előjele? Tapasztalatok?
2009. okt. 23. 22:49
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Még csak előtte állok,de úgy tanultam már anno is,hogy akiknél fájásokkal kezdődik,az a jó,mert akkor már a baba akar kijönni,tehát megérett a kibújásra.

Ha elfolyik a víz,akár már muszáj jönnie,vagyis itt lényegében nem ő döntött arról,hogy ki akar e már jönni vagy sem.

Amikor a magzatvíz folyik el,bárhol vagy le kell feküdni,mert előresodródhat a kzs. és az nagyon nem lenne jó.Hogy van e jele?Nincs,szerintem max egy pukkanás de az 1-2mp és már folyik is a víz.Időt a fájás és az elfoyás között nemtudok mondani,de nehogy úgycsináld mint egy egy csaj,hogy otthon vársz rá XD,akkor azonnal zuhi és spuri a kórházba.

Ha fáj,akkor figyelni kell a rendszerességet és 5-10 percnél indulhatsz:)

Családból kiindulva,én is fájásokkal fogok indulni,aztán burkot repesztenek(ettól félek nagyon:S) és jöhet a baba:)

Abigél és Ada:))

2009. okt. 24. 11:05
 12/20 A kérdező kommentje:
És ha kijött a víz, akkor a baba csak úgy van a méhlepényben és ide-oda lökődik?
2009. okt. 24. 12:34
 13/20 anonim ***** válasza:
Abszolút a természettől függ. Nekem hajnali egykor folyt el (vagyis inkább szivárgott) a magzatvíz. Csak egy pukkanást hallottam és éreztem és csurgott a lábamon a víz és a bugyim vizes lett. Utána letusoltam, felöltöztünk és indulás a kórházban. Út közben kicsi mensiszerű fájások voltak, de semmi extra. Ahogy beértünk, az ügyeletes doki megvizsgált, valószínű jobban megrepesztette a burkot, mert kiömlött egy csomó víz, no és onnantól indultak a fájásaim. Az, hogy utána mikor jön a kitolási szak, egyénfüggő, attól függ, mennyire tágulsz gyorsan. Lehet próbálkozni a siettetéssel (pl. ha megengedik, hogy sétálj és tudsz is), a függőleges helyzet jó a tágulásnak. Az én kislányom 5,5 óra alatt született meg, most már 17 hónapos.
2009. okt. 24. 14:10
 14/20 anonim ***** válasza:
Nem az összes víz jön ki:D OMG,de olyankor már beilleszkedik és készül ki:)
2009. okt. 24. 16:24
 15/20 A kérdező kommentje:
Miért írta vki, hogy le kell feküdni ha a víz elfolyik, mert a zsinór útban lehet a babának, ha mások ilyenkor még zuhanyoznak, járnak-kelnek, akkor most hogy is van ez?
2009. okt. 24. 22:49
 16/20 anonim ***** válasza:
Én írtam azt:)Amikor elindul akkor kell,zuhanyozhatsz amúgy fekve is kádban:DDe nem úgy van,hogy rögtön rohansz zuhanyozni,hanem megvárod míg kifolyik egy adag,ne úg képzeld el,hogy utána az úgy jön egyfolytában mintha dézsából öntenék,elmész zuhizni aztán go a kórház:)
2009. okt. 25. 11:49
 17/20 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy a családból kiindulva...én megkérdeztem az anyukám és a nővéremmel is és velem is teljesen máshogy indul a szülés és az egész terhesség is más volt - ez nem lehet a mérvadó, vagy mégis?
2009. okt. 25. 12:35
 18/20 anonim ***** válasza:
Mit vársz mit mondjunk meg? Majd meglátod, hogy fog indulni, nem fogod összetéveszteni semmivel! :)
2009. okt. 25. 12:38
 19/20 A kérdező kommentje:
Mit várok? Jövőbelátást :-D
2009. okt. 25. 16:40
 20/20 anonim ***** válasza:

Szia! Nálam sem volt előjele a szülésnek. Délután 2-kor el kezdtem vérezni, bementünk a kórhába, csináltak ctg-t, ami tökéletes lett, a méhszáj 3cm-re nyitva. Közölték, nyugodtan hazamehetek, mert itt még nem lesz baba. Este 9-kor hívtuk a mentőt. Fél 10-kor burkot repesztettek (ekkor már 7cm-re voltam kitágulva), 22.25-re megszületett a fiam. Első baba és extra gyorsan, 3 nyomásra kinnt volt.

Annyit még hozzá tennék, hogy soha egy jóslóm nem volt, végig jól voltam. Viszont, amit mindenki mond, hogy a fájásokat, ha itt az idő, nem fogod (nem lehet!!) mással összetéveszteni.

3hetes baba anyucija

2009. okt. 25. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!