Mitől függ, hogy a szülés a magzatvízelfolyással, fájásokkal vagy vérzéssel indul meg?
Nekem a szülésem magzatvíz szivárgással kezdődött. Nem egyszerre folyt el a vizem, hanem fokoztosan. Kicsit kellemetlen volt, mert olyan volt, mintha pisilnom kéne de nem tudom megállítani, s mégis hirtelen abbamaradt. Ez ismétlődött folyamatosan. Előtte nem éreztem semmit sem. Ugyan olyan este volt addig, mint a többi.
Este 10-kor kezdett el szivárogni a vizem, éjfélkor értünk be a kórházba. Útközben kezdtem el gyengébb fáfájokat érezni (mint mielőtt megjön a menzid), odáig semmit. Sajnos akkor még csak 1 ujjnyira voltam kitágulva. Nehezen tágultam és a gátizmom is nagyon feszes, merev volt. Végül csomó injekció beadása után reggel 10:10-kor megszületett a lányom. A kitolási szakasz csak pár perc, úgyhogy 12 óra volt nálam. De ez mindenkinél másként működik. JA, én 37/4-el szültem, akkor költözködtünk, renováltunk. Elég sokat futkároztam, intézkedtem... Valaki szerint én idítottam el a szülést
nekem este 7 körül repesztette meg a fiam a burkomat egy hatalmas rúgással és rá kb 1 órára indultak a fájások. Éjjel fél 1kor lettek rendszeresek (addig fürdés, csomagolás, borotválkozás, mert csak 35 hetes voltam és nem számítottam rá), és irány a kórház. Délután 6-kor lett meg, egész nap csorgott a vizem, mert felül volt repedés és nem volt vérzés csak a szülés után.
Azt hogy folyik a vizem onnan tudtam, hogy elmentem pisilni és 4-5 percig folyamatosan csurgott. Addig nem is tudatosult bennem, hogy mi zajlik.
Az ideális az lenne, ha lennének fájások, meg a magzatvíz is elfolyna.
Nekem magzatvíz elfolyással kezdődött 5 nap túlhordás után. Fájásaim később sem lettek, így kaptam oxitocint. Az 2 órán keresztül folyt, mire hatott, majd másfél óra vajúdás után jött a kitolási szakasz. Kb fél óra volt utána, hogy meglett a gyerek. De ez nagyon gyorsnak számít, az oxitocin felerősítette a fájásokat nagyon.
Én nem véreztem, a nyákdugóra gondolsz? Én nem is vettem észre, hogy nekem mikor ment el.
Hogy mitől függ, hogy hogyan kezdődik, azt szerintem senki sem tudja. De nekem azt mondta a doki, hogy azért nem indult el magától a szülés, mert ittam a málnalevélteát, és az izomlazító hatású. Ezért nem szabad a magnéziumot sem szedni az utolsó hónapban. Persze, hogy ez igaz-e, ki tudja.
Anyukámnak is így indult a 3. szülése, pedig ő nem ivott semmit.
Szia
Nekem fájásokkal kezdődött, úgy 11 óra körül kezdtem mérni, hajnal 1kor mentünk be 5 percesekkel a kh-ba.
Iszonyatosan feszült a méhem, de csak reggel nyolckor folyt el a magzatvíz, hatalmas megkönnyebbülés volt. Egy ujjnyi voltam, és innentől hárompercesekre, majd azonnal szinte folyamatosra váltottak a fájások és 10.40-kor kint is volt a lányom.
Szerencsére nem repedtem, nem vágtak - azt mondta a doki, azért volt olyan intenzív a fájdalom az utolsó időszakban, mert nagyon hirtelen és gyorsan tágultam ki rövid idő alatt.
Remélem a majd mosta kisfiamnál is hasonlóan gyors lesz a menet, csak hamarabb menjen el a magzatvíz, az volt az egészben a legkellemetlenebb, azt hittem szétdurranok, úgy feszített rákon át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!