Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma voltam uh-n és a papíromon...

Ma voltam uh-n és a papíromon ez áll röviden: élő embryo, crl: 14,5 mm, szívműködés hallható. Jobb oldali petefészekben 5,3*6,1 cm-es corpus luteum tömlő. Volt akinek ilyen nagy volt ez a sárgatest tömlő?

Figyelt kérdés

az orvos azt mondta, hogy jó nagy, és hogy szerinte azért ekkora mert az előző vetélésem után védekezik a szervezetem hogy ha progi hiány volt a baj legutóbb, akkor most ne legyen, bár pozitív teszem óta napi 2x2 utrogestant szedek, lehet hogy abba kéne hagynom?

de azt hallottam hirtelen elhagyása vetélést okoz.

az orvost kérdeztem hogy normális hogy ilyen nagy?

azt mondta hogy nem normális, és az is lehet hogy fájásaim lesznek, mert éppen kidurran, vagy megcsavarodik és vérzés esetén menjek kórházba azonnal.

azt mondta még hogy remélhetőleg elvan ott magának, és nem fogja zavarni a terhességet.

pozitív teszt után 3,4 cmes volt ez a sárgatest valami, mai napon (8+3 hetesen) pedig már 5,3*6,1.

előző terhességemnél ami vetéléssel végződött sehol nem írták hogy lett volna ez a tömlő.

mit várhatok, volt akinek felszívódott? volt akinek tényleg ekkora volt?

jobb oldalon van ez a valami, bal oldalon a baba.

lehetséges hogy ha kidurran vagy megcsavarodik akkor a babát is kilöki ezzel együtt?

kicsit megijedtem.

annyira nagy ez az 5*6 cm, a baba meg csak 1,4 cm.

2013. júl. 29. 12:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem is nagy volt. Azt hitték ciszta és le akarták szívni. 12 hetes uh-n már semmi nem volt. Most 4,5 éves az eredmény és nagyon energikus.Ez a baba sztem nagyon meg akar maradni. Nekem is ezt mondta a doki mikor rájöttek, hogy sárgatest.
2013. júl. 29. 12:18
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem teljesen a kérdésedre válaszolva, inkább csak megnyugtatásként írom le. Nekem 1.8 cm-es babánál volt egy 3 cm hosszú leválás a 8. héten. Én is Utrogestant kaptam, most 22+3 hetes vagyok. Nem hiszem, hogy a méretének és a baba méretének köze van egymáshoz. Az Utrogestant viszont semmiképp ne hagyd el rögtön, pláne, ha a doki nemjavasolta, legalább 1-2 hetes kivezetést szoktak ajánlani ilyenkor.
2013. júl. 29. 12:20
 3/9 A kérdező kommentje:

persze nem összehasonlításképp írtam, hogy a baba "csak' 1,4 cm , ez a ciszta meg 5*6.

csak olyan furcsa hogy az orvos is azt mondta hogy ez nem normális... az utrogestant a 12. hétig szednem kellene biztonságból, lehet hogy a gyógyszer miatt lett ilyen nagy??

2013. júl. 29. 12:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nem tudom, de Én tuti nem szedtem semmi és jóval nagyobb volt a sárgatest mint az embrió. 3 neves orvos is megnézett és egyik sem jött rá, hogy az sárgatest.....mind azt hitte ciszta. Így hetekig járnom kellett UH-ra, hogy figyelemmel tudják kísérni, hogy alakulok. Egy UH alkalmával nem az orvos csinálta hanem szonográfus és rögtön mondta, hogy sárgatest. Ha szeretnéd előkeresem a papírjaimat.
2013. júl. 29. 13:59
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem lombik, 9 hetes vagyok, es tele van mindket peyefeszkem, ugye a stimulacio miatt.

Sokat kell innunk, de azt mondtak, a 10-12 het kornyeken ezek felszivodnak, eltunnek, mert a mehlepeny atveszi a szerepet.

Nekem 2 napja volt a jobb peydfeszkemben egy iszonyu gorcsoles, tuti valamelyik ilyen tuszommel tortent valami.

Azt mondta a lombikos orvos, hogy van, amikor verzik is, mikor felszivodik, es nem kell megijedni.

2013. júl. 29. 14:14
 6/9 anonim ***** válasza:

A babám 9-10 mm volt mikor 80*50 mm volt a sárgatest. Ez 8. heti UH.

9 hetesen 19mm emrió és 62*68 mm sárgatest.

Tehát változott a babával együtt. Remélem nem lesz baj. Nálunk nem volt.

2013. júl. 29. 14:18
 7/9 A kérdező kommentje:

Koszonom csak miota eljottem a rendelobol gorcsol a jobb oldalam meg szurkal.

Remelem nem lesz baj es felszivodik amikor kell, elobb semmikepp se mert akkor elvetelek. Remelem most minden rendben lesz.

Legkozelebb augusztus 29-en megyek genetikai uh-ra, remelem addig nem lesz baj.

2013. júl. 29. 14:40
 8/9 anonim ***** válasza:

Minden rendben van/lesz. Írtam....az enyém ezek után 4.5 éves egészséges, okos helyes nagyfiú. Kivülről tudja a Petőfi Sanyi Arany Lacinak című versét. Volt versmondón is.8,5 hósan elindult egyedül és azóta még babakocsiba sem ült szinte. Rettenet sok az energiája. Nem lesz gond.

Boldog babavárást!

2013. júl. 29. 16:08
 9/9 anonim válasza:
Szia! Lehet tudni, hogyan alakult a terhesség és a Corpus lutheum ciszta mérete? Nagyon hasonló cipőben járok... :/
2019. nov. 21. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!