Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek volt lepényleválása,...

Akinek volt lepényleválása, válaszolna nekem?

Figyelt kérdés
Fizikai behatásra (ütés, megterhelés, szex)történt, vagy csak spontán? Ez csak azokkal történhet meg, akinek mellsőfali a lepény? Miből vetted észre, hogy baj van? Ez görcscsel is jár? Milyen vérzésed jelentezett (enyhe, rózsaszín-barna vagy erős piros)? Meddig tartott a vérzés? Hányadik héten történt? Sikerült kihordani a babát?
2013. júl. 26. 09:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia! nekem csak nagyon picit vált le 34 hetesen, 36 hetesen pedig szültem. de azt mondta a szülésznő, hogy valamit elszámolhattak, mert nem volt olyan picike a babám, mint 36 hetesen szoktak lenni. enyhe, de folyamatos rózsaszínes vérzésem volt. este kezdődött, reggel mentem be a klinikára, jól le is szidtak! persze jogosan. csak annyira enyhe volt, hogy nem gondoltam, hogy fontos lehet. én nem görcsöltem. ja és nekem hátsó fali volt a lepény. ütésre és megterhelésre szerintem simán elkezdhet leválni, szóval vigyázz magadra!
2013. júl. 26. 09:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Azért várom a tapasztalatokat, mert nem tudom mi lehet velem, kell-e aggódnom. Az orvosom szerint nem és ennél töbet nem mond. 26 hetes vagyok, kb két hete időnként (kb 3 naponta) előfordul egy kis rózsaszín vagy narancsos folyás, nagyon világos, de én úgy látom, hogy vér lehet az, ami megszinezi. Én már ezzel is ügyeletre mentem, zárva vagyok, semmi gond... Szerdán megerőltettem magam, csüt reggelre barna maszat a wc-papíron. Hívtam a dokit, bementem hozzá a klinikára, zárva vagyok, de szerinte belülről jött, előző napi vérzésből, ezért barna. Gond nincs, ez semmi, de egy figyelmeztetés nekem, hogy fogjam vissza magam. Ok, aznap (tegnap) fel sem keltem, egész nap feküdtem, további tünetem nem volt. Erre ma reggel megint enyhén rózsaszínes a folyás, ugy hogy előtte 24h át fel sem keltem. Lehet, hogy a két dolognak nincs is semmi köze egymáshoz? (a spontán jelentkező rózsaszínes folyásnak és a megeröltetésre jelentkezett barnázásnak?)Vagy szerintetek? Lehetnek ezek a tünetek lepényleválás miatt? A dokim semmi ilyesmit nem említett.
2013. júl. 26. 09:28
 3/8 anonim ***** válasza:

A lepényleválás elég súlyos, szóval az orvosok erre nagyon odafigyelnek. ha azt mondta, nincs semmi gond, csak vigyázz magadra és pihenj, akkor ne aggód túl a dolgot. a stressz kihat a babádra is. pihenj, nézz filmeket, olvass, de ne idegeskedj!

nem tudom, miért van a rózsaszínes és barnás folyás, úgyhogy nem akarok hülyeségeket írni!

Boldog, stresszmentes(!!!) babavárást kívánok!

1. voltam

2013. júl. 26. 09:35
 4/8 anonim ***** válasza:
Barátnőmnek is levált a lepénye,sajnos meg is halt a babája 30 hetesen. Nem ijesztgetni akarlak,de ez nem játék,nem tudom milyen doki mondja erre azt,hogy nem kell aggódni?! Nagyon vigyázz magatokra,semmi megterhelőt ne csinálj,főleg így,hogy vérezgetsz!
2013. júl. 26. 09:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem azt írta a kérdező, hogy leválása van, csak azt, hogy enyhén barnázik/vérzik. Szerintem is foglalkozni kell vele,mert nem "normális", de egy UH-n pontosan látják, hogy van-e leválás. Én is voltam ügyeleten barnázással, körbenézett a doki, és nem volt leválás. Ha csak a méhszáj zártságát nézte, akkor talán érdemes elmenni még egyszer, mert az UH még néhány milimétere pici leválást is mutat. De lényeg, hogy ne idegeskedj, pihenj!
2013. júl. 26. 09:50
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem mondta, hogy leválásom, van, ilyet ki se ejtett a száján, csak gondolkodom, hogy mitől lehet a vérezgetés. Annyit mondott csak, hogy a barna belülről jött. De hát akkor mi más lehetne... Irodai ülőmunkám van, kérdeztem, hogy menjek-e táppénzre, azt mondta, nem szerinte bejárhatok. A tegnapi fekvést is önként választottam.
2013. júl. 26. 09:53
 7/8 anonim ***** válasza:

Nálam is volt rendszeres vérezgetés, hol több, hol kevesebb. Nem a lepény volt, és nem haematóma. Gőzük nem volt, hogy honnan jött. Nagyobb adag Mg-ot szedtem, és sokat pihentem.

Gondolom, voltál UH-n, ott látszik, hogy mi a helyzet a lepénnyel. Ha erősödik a vérzés, menj kórházba, az is lehet, hogy befektetnek. Amúgy szerintem se aggódj.

2013. júl. 26. 12:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Egyszer sem nezett a doki a panaszaim okan uh-n, csak mehszaj vizsgalat volt. Mivel jovo hetre utatast terveztunk, ma elmentem egy masik dokihoz is egy nagyobb kivizsgalasra. Mindent rendben talalt, a lepenyem teljesen ep. Vegul arra jutott, h a panaszokat gomba okozza, kaptam ra kupot, kencet. Az utazast ajanlotta es megyunk is! ;-)
2013. júl. 31. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!