17 hetes terhes vagyok, eddig 3 kg-t híztam. Aki ugyanennyi
hetes ki hol tart a kilókban?
Figyelt kérdés
Tudom hogy alkatfüggő a dolog. A második gyermekemet várom. Tegnap mért meg az orvos. 54 kg-al kezdtem, 162 cm magas vagyok.
Kicsit elkeseredtem, mert az orvos azt mondta, hogy az utolsó hónapban durván jönnek majd fel a kilók.. és jó lenne ha a 10 kg max hízást tartanám. Az első babámmal 16 kg-t híztam, ő nyári születésű volt, tehát vizesedtem rendesen. A mostani babám decemberi születésű lesz.
Ne egyek kenyeret? Nem zabálok, teljesen normálisan táplálkozom, sok gyümölcsöt, vizet eszem/iszom. Főzelék, leves stb..
Álljak le a szénhidráttal? Azért szoktam enni csokit, fagyit néha sütit.
2013. júl. 25. 10:48
1/7 anonim válasza:
Edd meg ami a jól esik, és amit megkívánsz. Ha az ember várandós, amúgy is nehéz nemet mondani a csábításnak, és nem is kell! én összesen 8 kilót szedtem fel a terhesség alatt, ami szüléskor le is ment. nem diétáztam, ettem mindent. szerintem ne vond meg magadtól a szénhidrátot és az édességet sem. vagy legalábbis mértékkel fogyaszd. ennyi idős terhesen kb én is ennyit "híztam". ne aggódj, most nem a kilók számítanak :)
2013. júl. 25. 10:52
2/7 anonim válasza:
Én 17 hetesen -4 kilónál tartottam 2 hete, de ugyanolyan súlyról kezdtük a terhességet, szv te sem vagy kövér. Előző babám nekem is nyári, nála 14 kilót híztam, ilyankor tartottam kb 2-3 kiló plusznál.
2013. júl. 25. 10:58
3/7 anonim válasza:
Szintén 2. baba, szintén 3 kilót híztam, de én a 7. hónapig, mivel kisfiam koraszülött lett. Lányommal összesen 10 kilót híztam, de őt 2 héttel túlhordtam. Szerintem beleférsz a normál hízás kategóriába, de mindenképpen érdemes odafigyelned a szénhidrátokra : inkább teljes kiőrlésűt egyél és süti/fagyi helyett gyümölcsöt natúr joghurttal. ;)
2013. júl. 25. 11:21
4/7 anonim válasza:
Én eddig +2kg-nál tartottam, pár napja mértem magam és ugyanannyi vagyok mint amivel kezdtem.. Pedig eszek normálisan mindent!:/ Te is egyél amit megkivánsz! a szervezeted tudja mi kell neki! én nem aggódom amiatt, hogy amit majd felszedek az nem megy le! :) boldog babavárást én január 1-re várom! :)
2013. júl. 25. 11:23
5/7 anonim válasza:
Eddig nem híztam semmit
2013. júl. 25. 11:34
6/7 anonim válasza:
én az első méréshez képest nem híztam semmit. szerintem előtte leadhattam 1-2 kg-ot, de én jóval többről kezdtem a terhességet.
szerintem mindent jól csinálsz. nyugodtan ehetsz édességet is, persze nem kell minden nap. de néha egy-egy fagyi nem árt.
még annyit elmesélek, hogy első terhességemet annyival kezdtem, mint Te és +6 kg-val mentem szülni. igen örültem, de aztán a szoptatás alatt felugrott rám kb 15 kg. pedig nem ettem többet. szóval a terhesség alatti hízás csak egy dolog. van aki nagy súlytöbbletet is "rögtön" ledob.
2013. júl. 25. 12:53
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat. Odafigyelek akkor a szénhidrátokra. 2.babánál és ilyen korban már nehezebben regenerálódik a test. (37 éves vagyok)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!