Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 15 hetes terhesen ti meddig...

15 hetes terhesen ti meddig merészkednétek a Balatonba?

Figyelt kérdés

Napon meddig tartózkodnátok és hogyan?

A háznál lesz kerékpár is,a legközelebbi város ahol látnivaló is lesz az 3km-re van.Ti beválalnátok azt a távot egy nyugis tempóban?

2013. júl. 23. 13:03
 1/10 anonim ***** válasza:

Én 8-9 hetesen se mertem bemenni, bár elvileg ha zárt a méhszáj, teljesen biztonságos fürdeni. (Sajnos a nagy óvatosság sem segített.)

Napra nem mennék a helyedben (csak amíg esetleg fürdesz), ki is csak 11-ig és délután 5 után, mert nagyon nagy a hőség, nagyon megviseli a szervezetet.

2013. júl. 23. 13:05
 2/10 anonim ***** válasza:
Az orvosom első szava az volt, hogy ne kockáztassak biciklivel, bármikor rám jöhet egy szédülés, vagy lehet rázósabb az út, eshetek vele, ezt most ne csináljam. A Balatont meg akkor sem tartottam tisztának, amikor nem voltam várandós. Én ezeket nem csinálnám. Napon meg max. 30 percet, takarva a hasam. Napozni és barnulni sem most kell, én úgy gondolom. Mindenki máshogy él, én a saját véleményem tudom elmondani. 23hkm
2013. júl. 23. 13:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha egészséges a terhességed nem kell ilyenektől félned.

A kerékpározást tényleg nem ajánlják, de 3km-t sétálni is lehet :)

Viszont Magyarország természetes állóvizei nagyon jó minőségűek, főleg a Balaton, így nyugodtan fürödhetsz benne. Elővigyázatosságból szokták ajánlani hogy egy tamponra kenj canesten krémet, és a fürdés idejére helyezd fel.

Napozni is bátran mehetsz, de a hasadat közvetlen napsugárzás ne érje, tégy rá egy kendőt. Maximum 1 órát napozgass de semmiképpen sem 11 és 3 között. Folyamatosan kenegesd magadat naptejjel és pótold a folyadékot.

Az egészséges terhesség esetén a kismama némi elővigyázatossággal ugyanúgy élheti az életét ahogyan eddig. Főként a legkedvesebb középső trimeszterben.

2013. júl. 23. 13:20
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha egészséges terhesség, akkor nekem nem lenne akadály sem a Balaton sem a bicikli. Az utolsó napokban is bicikliztem, a Balatonon élek, fürödtem is. A napon-félárnyékban üldögéltem. 3éves lesz, semmi baja :)
2013. júl. 23. 13:33
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Gondolom ha csak térdig vagy combközépig megyek bele,és úgy hűtöm magam,akkor abból mégannyi baj sem lehet,igaz?
2013. júl. 23. 13:41
 6/10 anonim ***** válasza:

Zárt méhszájnál nyugodtan bele lehet menni, bár én csak térdig mennék:)

Egyébként én úgy hallottam, hogy természetes vízbe inkább bele lehet menni terhesen, mint strandok medencéjébe.

2013. júl. 23. 14:02
 7/10 málna_ ***** válasza:
100%
15 hetes vagyok, kb. 2 hetente fürdök a Balatonban, semmi bajom :)
2013. júl. 23. 14:42
 8/10 Julie S ***** válasza:

Én 27 hetesen simán úsztam a Balatonban, és valószínűleg még a nyáron fogok is (még csak 29 hetes vagyok). A napozással meg úgy vagyok, hogy amikor csak tehetem itthon is kifekszem/kiülök napozni egy röpke 30-40 percre (főleg délelőtt, mert akkor van rá időm). Semmi bajom tőle, viszont szépen barnulok. Egyébként sokszor muszáj a tűző napon gyalogolnom, és attól sincs semmi bajom. Csak inni kell megfelelő mennyiségű vizet előtte/közben/utána.

A biciklizéshez nem nagyon tudok hozzászólni. Nem szoktam bringázni és továbbra sem tervezem. Jobban szeretek gyalogolni. :)

2013. júl. 23. 15:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Minden balatoni strandnak kiváló a vízminősége. Ahogy előttem írták, nyugodtan fürödj, ha van kedved, és amúgy panaszmentes vagy :)

De a biciklizést tényleg hagyd ki, sétálj inkább, de ne 11 és 15 óra között :)

2013. júl. 23. 15:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia én szombaton voltam 30 hetes vagyok, tök jó volt ha zárt a méhszájad nyugodtan :)
2013. júl. 23. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!