Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülés előtt 4 héttel lejár a...

Szülés előtt 4 héttel lejár a munkanélkülim. TGYÁS-t így már nem tudok igényelni. Több, mint 28 nappal előbb jár le. Szüneteltethetem a munkanélkülimet kb.1 hónapra és utána kérhetem újra? Mert akkor a dec. Végi szülésemre már lenne TGYÁS-om.

Figyelt kérdés

Nekem azt javasolták, hogy a TGYÁS-sal várjak a szülés után 1 nappal, mert akkor jogosult vagyok a GYED-re is mert a szülés napján biztosított vagyok. Dec. végén szülés után TGYÁS, majd ha lejár, vissza munkanélküli és 5 nappal később GYED igénylés. Jó ez így?

Tudom szünetelteni a munkanélkülit okt. végétől nov. végéig? HELP

2009. okt. 21. 17:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
50%
A munkanélkülit nem lehet szüneteltetni.
2009. okt. 21. 20:46
 12/16 anonim ***** válasza:

Arra a pár napra próbálkozz meg passzív táppénzzel. Igazán a legjobb az lenne, ha bemennél az oep-hez egy ügyintézőhöz és megbeszélnéd vele , hogy mi lenne a legjobb neked nem csak most, hanem a közeljövőben is. Ez nem egy pár napra szóló ellátás. Ha itt véletlenül félretájékoztatnak, akkor hónapokra befolyásolja az ellátásodat.

Hidd el, megéri egy kicsit hivatalos helyen utánajárni, mert itt akármilyen jószándékúak is a válaszolók

1. Nem szakemberek

2. nem biztos, hogy minden körülmény tisztázott.

Szóval: Kérj telefonon egy időpontot egy ügyintézőhöz, vagy ha van időd, akkor menj be és várd ki, de minden papírodat vidd be magaddal!!!mert anélkül nem tud segíteni.

Ez nem vicc! Nem mindegy, hogy hónapokon keresztül mennyi pénzt kapsz, és lehet, hogy csak egy pár napon fog múlni. 27 hetes Tb-s kismama

2009. okt. 22. 06:50
 13/16 A kérdező kommentje:
Utolsó nagyon köszi! Hétfőn várnak a TB-ben és mindent elmond egy szakember, akinek ez a szakterülete. Köszi mégegyszer a jó szándékot! Boldog Babavárást!
2009. okt. 22. 18:50
 14/16 anonim ***** válasza:
Ma voltam a munkaügyibe, jan 21.én lejár a munkanélkülim, márc.2re vagyok kiírva. Azt mondta az ügyintézőm, h 22.-én menjek be, akkor megállapítja a segélyt (most járadékot kapok), amit kapni fogok, és azt mondta, az ugyanúgy biztosított viszony. Ill. hogy ha az oephez bejelentem a tgyás iránti igényemet (mert jogosult leszek rá), s onnan kapok papirt, akkor azt be kell vinni, s onnantól fogja szüneteltetni a segélyt. Azt is megjegyezte, h elvileg a gyes is járna, de az oeptől függ, megadja-e:(
2009. okt. 28. 13:26
 15/16 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Voltam az OEP-ben, okosabb lettem. Ott azt mondták, hogy a munkanélküli SEGÉLY, azaz nem a járadék hanem ami utána járhat még 3 hónapig, az nem jogosít fel a TGYÁS-ra, GYED-re. Azt az egyetlen jótanácsot tudom adni, hogy az OEP-ba menj és rájuk hallgass!!! Mert ők fogják elbírálni a kérelmedet!!!
2009. okt. 28. 20:34
 16/16 anonim ***** válasza:

10.22-i 6:50-es vagyok. Ezért szoktam azt javasolni mindnekinek, hogy menjen be és kérdezze meg, mert ahány eset, annyiféle megoldás van rá és itt nem sok szakértő szaladgál a kismamák között, ha mégis vannak is egy páran, akkor sem tudnak segíteni egy pár mondatból. Sokszor tapasztaltam sajnos, hogy ezt elmulasztották megtenni a kismamák, hogy oep-től kérjenek segítséget, utána meg ott sírtak nekem, hogy ha egy picit jobban odafigyelnek, szakembertől kérdeznek, akkor mennyivel jobban jártak volna.

Ügyes vagy, hogy Te ezt megtetted és remélem így Te is megnyugodtál jobban, mint ezen a sokféle válaszon, amit itt kaptál. (Amit nem rosszindulatból írtak, de tényleg nincs két egyforma eset)

2009. okt. 28. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!