Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Angliai kimamik tudnatok...

Angliai kimamik tudnatok ajanlani valamit torokfajasra? Termeszetes olyanokra gondoltam amit itt is be tudok szerezni! Homeopatias bogyokra gondoltam, amit kismamak is szedhetnek.

Figyelt kérdés

Iszonyatosan faj a torkom mar 6 napja. Eloszor csak a pharmacy-ba mentem, hogy adjanak valami torok fertotlenitot.Sajnos nem adhattak, mert kismamaknak orvosi engedely kell (ezt termeszetesen megertem).Egy hetveget atszenvedtem majd hetfon munka utan irany a GP.

A recepcios, holgy kozolte, hogy nem tud megnezni a doki es idopontot sem tud adni hozza, de ha masnap reggel vissza hivom delutanra ad idopontot mindenkeppen, mert kismama vagyok.

Termeszetesen reggel ahogy elinditottam a ferjemet munkaba, mar hivtam is az idopont miatt,amikor is kozolte, hogy nem ad, mert mi van ha swine flue-m van.

Fel hivtam a hotline vonalat ahol megallapitottak, hogy nincs!!!

Vissza hivtam a GP rendelojet, amire is kozolte a no ha nem vagyok beteg akkor ne mennyek a sok beteg koze, mert elkapok valamit es csak artok a babanak. Majd 3* vissza hivtak, hogy mit tegyek.A GP-m is hivott, hogy 4*2 paracetamol es barmi amit ugy erzek, hogy kellhet.

De en ugy erzem, hogy ez a tavgyogyitas nem sokat segitett rajtam.

Ez a masodik reggel, hogy tobbszor is felebredek, hogy borzasztoan faj a torkom.

Meleg kamilla teat iszom sok mezzel es citrommal.Mit tehetek meg?

Koszonom szepen, ha tudtok hatasos szereket irni.

2009. okt. 21. 11:17
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Mindenkitol elnezest kerek, de 10 napig otthon voltunk es ott nincs netunk, mert egy evben max 1 honapot vagyunk csak abban a lakasban.

Szerencsere teljesen meggyogyltam.

Mindent kiprobaltam amit irtatok es azt is amit neten olvastam.(meg a leg lehetetlenebbeket is pl: krumplit kotottem a talpamra, mert azt olvastam, hogy leviszi a hoemelkedest :) )

Nem tudom mi az ami hatott, de jol vagyunk.

Azota voltam 4D-s uh-n ami egy csodalatos dolog :)

100%, hogy kicsi lanyunk lesz :)

Integetett es puszit kuldott Nekunk.Kicsit meg is konnyeztem :)De az a lenyeg, hogy nem talaltak semmi elvaltozast a megfazas miatt!!!

Picit nagyobb a babam mint az atlag ahoz a datumhoz kepest amit itt allapitottak meg, de ez normalis az en csaladomban azt hiszem(mindenki 4 kilo folotti sullyal szuletett)

Apukam 4.60 kiloval es most 68 kilo :)

Nem sokat hizott az elmult 51 evben :P

A vercukor tesztem jo lett, igy nem kell dietaznom szerencsere....bar nem tomom magam edesseg szerencsere.

Inkabb a leveseket es fozelekeket szeretem.

Eltettuk emlekbe a kishugim ruhait, es most ,hogy otthon voltunk elovettuk oket es kivalogattuk, hogy mi van jo allapotban, igy nem sok mindent kell venni az elso idoszakra.

Par uj dolgot amiben orvoshoz viszem stb...

En meg mindig varok a nagy bevasarlassal, de nezelodok.

Szerencsere tul sok pipere dolgot nem kell beszereznem, mert jonsonos dolgokat hasznalunk egyebkent is.

tusfurdo sampon testapolo babaolaj es baba popsi torlo kendo mindig van itthon.

A kezemet baba popsi kremmel kenem :)

Ennek egy oka van, mert imadom az illatat es nem dragabb mintha mast vennek.

Furdeto kadat kapok ajandekba egy anyukatoll akinek mar nincs ra szuksege.

A baba agyat es a baba kocsit keneztuk, igy azt mar nem kell keresni.

Inkabb nekem kellene mar vegre vasarolni :)

1 kimamam nadragom van csak ami igen keves, mert most no rohamosan a pocim es mar nem ferek bele a regiekbe :)

A repteren meg is kerdeztek, hogy hany hetes vagyok, hogy repulhetek-e meg.Amikor mondtam, hogy mennyi alig, akatak elhinni :)

Sajnalom ami a kitestvereddel tortent :(

Ez olyan szomoru.

10 ev sok ido, de ezt soha nem fogja elfelejteni Anyukad.

Biztos, mar konnyebb Neki, de ez orokre fajni fog :(

Anyukam is mindig emlegeti az elso terhesseget amikor elvetelt....pedig az 28-29 eve volt, es meg sem szuletett.

De meg igy is minden nap gondol ra, hogy milyen lehetne.

Karpotolja a 3 lanya es a nemsokara erkezo unokaja...de azert kitorolni nem tudja es nem is akarja azt a babat az emlekeibol.

Biztos Anyukad is sokat gondolt a testveredre, de most az erkezo unokaja ugy is fontosabb Neki, mert tudja, hogy a multat nem tudja megvaltoztatni, de az unokajat meg el tudja nagyon kenyeztetni :)

Amit gondolom meg is fog tenni :)

Irj, ha van idod.

Addig is jo egeszseget kivanok Neked a Babadnak es minden kedves kiamaminak aki olvassa a levelemet.

2009. nov. 11. 20:37
 12/20 anonim ***** válasza:

:) Nagyon tetszett a “krumplit kotottem a talpamra” dolog. Jot mosolyogtam rajta de orulok, hogy minden rendben van veletek. Mi most hetvegen szombaton megyunk 4D-s uh-ra de mar alig birok magammal annyira varom. Szerintem en is megfogok konnyezni ismereve magamat.

Nyugodj meg az en babam is nagyobb egy picit mint az atlag, de ennek meg is van az oka. Tudom pontosan a fogantatas datumat, na de persze itt a mensimtol szamolnak es bizonygatni meg nem akarok, elvegre ok a “szakertok”, had legyen meg az akaratuk, en titokban par nappal hamarabb varom a babam erkezeset. :)

Nallam is a levesek meg a fozelekek jonnek be. Ma pl. gulyasleves lesz a menu persze csak finoman fuszerezve nem olyan csiposen ahogy eredetileg szeretem. Ennek koszonhetem szerintem, hogy nincs gondom a szekrekedessel mert szinte csak leves, fozelek meg gyumolcs amit szivesen megeszek. Persze neha johet egy-egy szelet pizza vagy suti de nagyon ritkan. Ennek ellnere sajnos mar 7 kilo van rajtam de szerintem a 26-dik heten ez elfogadhato es majd szules utan leadom ha annyira zavar. Nem ez a fontos. Ha enni kell hat akkor enni kell.

Hetvegen mi is vasarolgattunk a babanak par cuccot meg elkezdtem beszerezni a korhazi dolgokat. Pl vettem melltarto betetet (ebbol az aventeset) meg egeszsegugyi betetet. Vettem a steril fajtabol egy dobozzal (a fertozes megelozese vegett), meg vettem a tennabol is majd kitapsztalom melyik jobb. Vettem par eldobhato bugyit, meg nallunk itt kertek a korhazba valami ugynevezett “ sanitary disposable bags” cuccot amibe gondolom a betet kell csomagolni es ugy eldobni. Mert ilyen kis steril zacsinak tunik. Ha jol neztem akkor a korhazi csomaghoz megvettem mindent csak mar becsomagolasra var, de azzal meg varok egyelore.

Nekem 2 db. kismama nacim van de sajnos en nagyon mellefogtam mert nem jot valasztottam. Olyan, hogy jo magass a dereka es gumi van benne. A gumi viszont ossze vissza forog, csavarodik es ez nagyon zavar. Meg a nyaron vettem Mgyarorszagon a C&A-ba. Itt hetvegen felprobaltam egy masik stilusut amibe gumi van toldva ketoldalt de nem jon fel a pocim fole es ez jobban bevalt nallam. Talan mikulasra meglepem magam vele. :) Persze ez is egyeni dolog kinek mi jon be...

Anyum mar nagyon varja az unokat. Szeret kotni meg horgolni es mar egy tucat babaholmit kotott, horgolt. Karacsonykor jonnek hozzank egy hetre es akkor elhozza a kis cuccokat.

Most lassan nekiallok dolgozni is valamit. :) Majd a 4D-s Uh utan jelentkezem, hogy mi volt addigis boldog babavarast.

2009. nov. 17. 11:23
 13/20 A kérdező kommentje:

Szia.

Egy jo tanacs a 4D-vel kapcsolatban.

Ha van ra lehetoseg vetesd fel, mert 100 szor is keves lesz megnezni :)

Olyan cukin kuldi a puszikat es integet, hogy meg most is meg tudom konnyezni :)

A ferjem nem hitt a szerelem elso latasban szovegben....mar hisz :)

Ugy nezek ki mint egy balna :D de meg mindig minuszban vannak a kiloim :)

Ennek azert orulok.

Eloszor balna pocak volt a nevem utanna mar csak balna, most meg hordo:P

A vegen nem tudom mi lesz, de mar kivancsian varom !!!

En is elkezdtem vasarolni....bar meg csak a torolkozoket vettem meg (medences szulest tervezek amit csak viccesen medences partynak hivok....anyukam is bejon a szulesre....kicsit hianyolja a koktelokat)

Nem tudnad elkuldeni, hogy mit is kernek pontosan a korhazi csomagba??

Egy link is jo lenne....

Mert nem tudom, mit kene meg vennem.

Amidwiffel eddig nem mondta meg el....bar semmit nem mond az a szerencsetlen.

Koszonom elore is ha tudsz segiteni.

Mindenkinek boldog baba varast!!

2009. nov. 18. 19:13
 14/20 anonim ***** válasza:

Nagyon nagy elmeny volt a 4D-s ultrahang. Az elejen alig birtak felebreszteni a babat de a vegere egesz jol beindult. Kaptunk 4 db nagyon jo fotot az egyiken a kis kezet az arcahoz huzta. A DVD-t mar nem is szamolom, hogy hanyszor megneztuk. Egyszeruen olyan hihetetlen az egesz. :) Csodallatos erzes.

Orulok, hogy ti is jol vagytok, nekem is rohamosan no a pocim. Probalom is kenegetni ahogy csak birom. En is valami nagytestu allathoz tudnam hasonlitani magam mitn pl, vizlo, balna stb. De szerintem ez lesz meg nagyobb is. :) Nem szamit, csak a babaval legyen minden rendben. Multheten nagyon csunyan bedagadt a kezem, ugyhogy egybol korhazba kuldtek vernyomas meresre, meg vizelet mintara attol feltek valami toxemia. De szerencsere megneztek a babat, vert vettek, megvizsgaltak es minden rendben. A dagadas is elmult a kezemrol, ket napig tartott. Gondolom elkezdodott a hires neves vizesedes. :) Hat szerintem az en korhazi csomagom hatalmas lesz de azert ha gondolod nezd at, szivesen leirom neked. A terhessegem elejen a vedono adott egy kis konyvet abbol neztem en is ki, hogy mi kell meg a mothercare-nek egyik magazinjaba volt benne. A kettot osszevetettem es ezt hoztam ossze:

Szoptatos haloing (2db ha netan baleset tortenne), kontos, papucs, zokni (altalaban fazni szokott a lab vajudas alatt, habar ha te vizben szulsz nem lesz ilyen gondod), szoptatos melltarto, melltarto betet, medela elektromos pumpa (ez nem muszalj, de gondoltam jol johet mert szeretnek fejni), tenna betet, tenna halos bugyi (en viszek par rendes mama bugyit is ki tudja melyik jon be jobban), sanitary disposable bags (ez valami eldobhato steril zacsi amibe a betetet kell tenni en a Sainsbury-be talatam az intim beteteknel). Eznekivul a szokasos tisztalkodasi szerek (tusfurdo, sampon, fogkefe, fogkrem, fesu). Egy kisebb toruklkozo meg egy nagyobb a zuhanyzashoz. A babanak en viszek: huggies ujszulott pelust egy csomaggal, torlokendot szinten huggiest (a pelust es a torlokendot az ASDA-ba kaptuk ingyen egy kis kuponnal amit a vedono adott), ugynevezett nappy sack (ez ilyen zsakszeru valami amibe a kakis pelust kell zarni, mothercare-be vettem egy csomaggal). A babanak is a szukseges tisztalkodasi szerek (tusfurdo, testapolo, sampon (ez nem tudom, hogy kell-e az elejen, megmossak-e a kis fejet), popsikrem, ugynevezett “wool balls” (ez ilyen vatta golyocska amivel gondolom tisztitani kell bizonyos teruleteket), fultisztito palcikak, baba koromcsipesz (ha netan nagy korommel jon vilagra, de adnak ra kesztyut altalaban, hogy ne karmolja meg a kis arcat, a kis kesztyut neked kell vinni), babapuder, ugynevezett “flannel” (ez egy kis puha rongyhoz hasonlo darab amivel furdetni kell a babat, kb 3-4-es csomagolasba aruljak, barhol megtalalod en boots-ban vettem a baba reszlegen), egy jo puha baba torolkozo (vannak olyan aranyosak aminek van kis kapucnija is). Ruhakon meg gondolkodom de vettem a mothercare-be egy ujszulott szettet amibe minden bennevan amit kernek. Kb. igy nez ki: [link] Ezzel szerintem megvan oldva minden. Persze meg viszek kis kardigant, meg egy melegebb sapkat es egy meleg ugynevezett “hozsakot” amibe hazahozzuk majd a babat. Par textilpelust is vigyel a bofizteteshez, kis eloket amit a baba nyaka ele kotsz (bocsi nem jut eszembe a neve magyarul de itt “bids”-nek hivjak, etetesnel/szopizasnal jol jon). Tegyel be papirzsepit es torlokendot, meg ha gondolod akkor egy takarot a picinek. En bviszek fertotlenito nedves torlokendot meg fertotlenito keztisztito zselet. Persze ezenkivul a szokasos telefon, camera, parkolasi penz, kocsiules vagy hordozo, ruci amibe hazajossz :) Hat nallam kb. ennyi de azt meg nem tudom, hogy mekkora borondbe fogunk elferni de szegeny ferjem amikor meglatta a listat majdnem dobott egy hatast. :))

2009. nov. 30. 15:22
 15/20 A kérdező kommentje:

Orulok, hogy sikerult ebren is latni a babatokat:)

Igy meg nagyobb volt az elmeny gondolom.

A mi babaonk vegig produlata magat:) Kamera erzekeny lesz szerintem:P Pozolt cuppogot meg ugy csukogatta a kezet mintha integetne.

Annyira kivancsi vagyok mar ra.....de meg maradjon, ha lehet.

Tegnap begorcsolt a hasam.Nagyon megremultem nehogy ennyivel korabban jojjon.De szerencsere csak par percig tartott.Szedem a magneziumot es remelem nem lesz mostanaban hasonlo.

Hetvegen indul utnak a csomagunk otthonrol :) Varom mar, mert babaruhakat kuldenek anyukamek.

Amikor otthon voltunk vasarolgattam.Anyukam kimosta babamososzerrel, de meg februar kozepen atmosom meg egyszer es kivasalom szepen

En is vasarolgatok szep lassan.Remelem ossze all nekunk is minden.Csinaltam en is listat, es nekem is nagyon hosszu a sor :)

Nagy utazotaskaval indulunk a korhazba , de sok dolgot csak akkor hoz a ferjem amikor johetunk ki (pl: a babahordo es az a ruha amiben a hercegno es en jovunk ki)

Szombaton indulunk el babakocsit venni....nem tudom, hogy talalunk-e, de bizakodom :)

Holnap megyek vedonohoz, remelem minden rendben lesz.

Egyre surusodnek a latogatasok es egyre nehezebb eljutnom hozza.50 perc oda az ut es 50 perc vissza.Kozben meg kell masznom egy jo nagy dombot (7 hegyre epult a varos)es egy kisebbet.Egyre megeroltetobb pedig nem is hiztam eddig.

Szegeny kismamik akikre csak ugy jonnek a kilok.....nem irigylem oket.Nagyonsokat mozgok az sulyom miatt.A vizben szuleshez szukseges, hogy ne hizzak sokat.Eddig jol megy.

10 kilot adtam le az elso 20 hetben.3 hete meg minusz 6nal voltam.

Nagyon remelem, hogy + 5 kilonal megallok a vegere :)Kesz csoda ez tolem, mert imadok enni es nagyon hizekony vagyok (pont ezert kell figyelnem, mert anyukam is 30 kilo korul szedett fel velunk.Persze babankent!!)de Bogus mindent meger!

Remelem Veletek is minden rendben lesz a tovabbiakban is.

De kerem am a beszamolokat!!Ha van uj infod irj!!

Puszi Nektek es vigyazzatok magatokra es Te kulonosen vigyazz Magatokra!! :)

2009. dec. 2. 21:21
 16/20 A kérdező kommentje:

Tegnap kicsit almos voltam es nem fogtam fel mindent tisztan abbol amit irtal....Most olvasom ujra.....

Orulok, hogy nem lett semmi bajotok!!Uhh en nagyon paraztam volna az tuti.

Most indulok a vedonohoz:) remelem minden rendben lesz.

Vigyazzatok magatokra.

puszi

2009. dec. 3. 11:16
 17/20 anonim ***** válasza:
Szia! Kivancsi vagyok mi lehet veletek? Minden rendben van? Milyen volt a szules? Februar 10-en megszuletett a kisfiam Peterke. Irj majd par sort ha lesz idod.
2010. jún. 3. 18:56
 18/20 A kérdező kommentje:

Szia.

Koszonjuk nagyon jol vagyunk :)

Februar 14.-en megszuletett a kislanyunk :)

Az tulzas, hogy minden siman ment, de lehetett volna rosszabb is :)

De ahogy szoktuk sikerult megkeverni a dolgokat itt is.

Meselj kicsit magatokrol:)

Mekkora mar a nagyfiu? Konnyu szulesed volt?

puszi es koszonom, hogy megint irtal!!

Nagyon jol esik:)

2010. jún. 5. 11:14
 19/20 anonim ***** válasza:
Huu nem is tudom hirtelen hol kezdjem. :) 38-dik hetre szuletett meg a kisfiam. Delutan 15-kor ereztem egy pukkanast es elkezdett folyni a magzatviz. 16-kor ert haza a ferjem, fajasaim meg nem voltak de felhivtuk a korhazat. Mondtam nekik, hogy folyik a magzatviz, mire ok csak mondogattak, hogy biztosan a nyakdugo nyugodjak meg, tegyek be egy betetet es ha atazik akkor magzatviz. Persze pillanatok alatt atazott igy ismet telefon. :) Mondtak, hogy faradjunk be. Ez volt kb 17 orakor. Ekkor ereztem, hogy kezd fajni a derekam. Kocsiba ultunk (kb 40 perc a korhaz) es par perc mulva egybol 3 perces fajasaim lettek. Kb 40 masodpercig tartottak de majd kiugrottam a kocsibol a fajdalomtol. Bertunk a korhazba, mire leparkoltunk, bejelenkeztunk mar majdnem 19 ora volt. Beertunk a szuloszobara ahol mondtak, hogy megvizsgaljak a mehszajat. Varakoztunk a szulesznore, hogy jojjon megvizsgalni. Ekkor nekem mar nyomnom kellett de senki nem hitt nekem. :) Vegre felfekudtem a szuloagyra es volt nagy dobbenet mert bizony jott a kisfiam. Igy par nyomasra 20:30-kor megszuletett. Gatmetszesem viszont volt de semmit sem ereztem belolle. 3150g volt a kis draga, most meg mar tobb mint 6 kilo. Pontosan csutortokon viszem meretni. Imadom!!! Jo baba nincs gondunk, az elejen kicsit hasfajos volt de az infacol sokat segitett. Most nagyon probalkozik a hatrol hasra fordulassal de meg nem megy neki. Feluton elakad es sirdogal mert nem tetszik neki. :) A kis kezevel mar megerinti a jatekait, ha valamit fel nyujtok akkor probalja megfogni, kisebb nagyobb sikerrel. Az ejszakakat 9 hetes kora ota atalussza. Ugyhogy nem vagyok nagyon faradt. Viszont a babakocsiba sajnos sokat sir. Valamiert nem szereti, igy a setak eleg keservesek. :( De talan majd megszokja. Sajnos nincs eleg tejem ezert szoptatom es potolom neki tapszerrel. Ez elegge megviselt az elejen de tultettem magam rajta es most boldog vagyok. Ha van idod a pici mellett akkor irj majd par sort, hogy vagytok, milyen volt a szules.
2010. jún. 8. 16:30
 20/20 A kérdező kommentje:

Szia. Koszonom, hogy leirtad :)

A szulesem kalandosra sikerult!!

42 ora volt, de egyszerubb ha belinkelem, mert itt egyszer mar leirtam pontosan.

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

Azota szepen megnott!!

2 hete mertek 7700g volt es 68-69 cm!!!

Apukam mindig azt mondja, neha adhatnank enni is Neki :D

Szules utani depim lett, mert nem volt tejem :(

Eleg kemeny volt, de mar nem erdekel!!

Boldog mindig nevet (hangosan) beszelget es jatszik :)

Mar eleg ugyesen fog es hason fekve percekig tartja a fejet, de meg a forgast meg sem probalta :)

kuszik az agyaban almaban :)

mindig korbejarja az egeszet.

IMADOM elmondhatatlanul!!Napi 4-6 orat vagyunk parkokban ha jo ido van.Viszunk pledet enni inni valot es elvagyunk.

Tologatom vagy a pledeken jatszunk.Ha almos elalszik en meg csak csodalom, hogy milyen szep :)

Van esetleg iwiw-ed?

Ha gondolod szivesen felvennelek ismerosnek es megneznem a babadat:)

puszi Betti

2010. jún. 8. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!