Szerintetek ez így nagyon nagy probléma? Nem tudom, hogy mit csináljak.
Nyaralni vagyok külföldön egy rokonomnál.
23 hetes terhes vagyok,június 19-én voltam orvosnál,utána jöttem ki ide.
Mivel szeptember elejéig maradok,rögtön kértem időpontot a kórházba egy orvosi vizsgálatra július végére,hogy meglegyen a havi egy vizsgálat.
Tegnap kaptam egy levelet a rokonom címére a kórháztól,ami a vizsgálathoz szükséges tudnivalókat tartalmazta.
Akkor jött a kellemetlen meglepetés,hogy annak ellenére,hogy telefonon egy nőgyógyász szakorvoshoz kértem időpontot,nem orvoshoz,hanem védőnőhöz írtak be.
Ma felhívtam a kórházat,hogy miért nem nőgyógyászhoz adták az időpontot (megjegyzem,telefonon ezt nem említették,mikor az előjegyzés miatt hívtam őket).A hölgy közölte velem,hogy ez teljesen normális,mert hogy azért,mert valaki terhes,nem szükséges orvosnak megvizsgálnia,hanem a védőnővel kell konzultálni.
Próbáltam meggyőzni,hogy én azért orvoshoz szeretnék menni egy vizsgálatra,hogy mégis tudjam,hogy minden oké-e a babával,de ő csak hajtotta,hogy itt ez a szokás,és hogy a védőnő is nagyon jól meg fog vizsgálni...Mivel láttam,hogy nem fogom tudni elérni,hogy egy orvos fogadjon,letettem a telefont.
Leültem a telefonkönyv elé,és elkezdtem felhívogatni a város összes magán nőgyógyászát.Sajnos azonban mindegyiknél 2-3 hónappal előre be van telve a naptár...
Végül nagy nehezen találtam egyet,aki tudna fogadni augusztus 21-én,de ez azt jelenti,hogy 2 hónap telne el a két vizsgálat között... :(
Szerintetek ez nagyon nagy baj?
Nekem fogalmam sem volt arról,hogy ilyen nagyon nehéz itt bejutni egy nőgyógyászati vizsgálatra,úgy hittem,hogy egyszerűen felhívom a városi kórházat (ráadásul június végén hívtam,gondoltam 1 hónappal előre biztos van szabad időpont) és akkor kapok is egy időpontot valamelyik nőgyógyászhoz...Álmomban nem gondoltam volna,hogy itt nem szokás (?) egy terhességgel orvoshoz menni...
Ti mit gondoltok,nagyon-nagyon sok a két hónap a két vizsgálat között?
Én elfogadnám az aug. 21-ei dátumot dokihoz.
Magyarországon sztk-s rendelésen a 18. héten vizsgál doki, utána csak a 32.héten. Ha nincs vérzés és görcsöd, akkor semmi baj, nem kell orvosi vizsgálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!