Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Olyan a várandósság, mint...

Olyan a várandósság, mint képzelted?

Figyelt kérdés

Első babás kismamáktól kérdezném, hogy olyan-e ez az érzés, mint képzeltétek? Én annyi "furcsaságot" érzek, mozgást, húzódást, örömöt :) Ti hogy élitek meg az első babavárást? :) Miben olyan, miben más, mint az álmaitok?

22hkm

2013. júl. 13. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:

sokkal nagyobb öröm, mint képzeltem, és sokkal nagyobb "édes teher" is :)

nem gondoltam, hogy ilyen erős érzéseim lesznek mindenféle kis maszatkák iránt, de arra se számítottam, hogy azért ez tényleg kemény meló :)) nekem a terhesség kicsit bizonytalan dolog amúgy, nem tudom jobban megfogalmazni, de az kicsit rossz, hogy hetekig semmit nem tudok konkrétan a lakókról :)

2013. júl. 13. 20:53
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eléggé más mint képzeltem. Fizikai tüneteim sokkal kevéssé vannak mint számítottam (bár ez lehet a végére megváltozik :)), és azt hittem, hogy majd minden gondolatom a babánk lesz, de annyira nem változott az élet mint gondoltam, sokkal fáradtabb vagyok, meg nehezebben megy a munka, de azt hiszem még nem sikerült teljesen felfognom, pedig tényleg vártuk és terveztük a babát, és a fészekrakás ösztön megvan, készítem elő a lakást, hogy legyen helye a babának, tervezgetem és nagyon várom, hogy megszülessen, de olyan hihetetlen, hogy itt van a pocimban. Még nem érzem mocorogni, talán ha már érzem valóságosabb lesz. Ami viszont pozitív, hogy sokkal kevéssé érzem kínzónak a sok vizsgálatot, védőnőt, meg ilyesmit, mint gondoltam. Örülök mikor megyek és láthatom az ultrahangon.
2013. júl. 13. 21:17
 3/8 anonim ***** válasza:
Én azt hittem, hogy majd várandósan a világ legszebb és leggondtalanabb kismamája leszek...ehhez képest a rosszullétek nagyon megkínoztak. Mostanában már határozattan jobban érzem magamat, de még van hova javulni. Remélem, hamarosan eljön az az idő, amikor már csak a babavárás örömteli oldalát fogom látni! Egyébként mostanában kezdem azt is felfogni, hogy hamarosan anyuka leszek, és ez nagy-nagy öröm, mindig is erre vágytam. Már az első perctől fogva beszélünk a kicsihez... olyan, mintha már most itt lenne a lakásban velünk...szóval, ha éppen nem vagyok rosszul, akkor imádok terhes lenni. (Mégha nem is olyan könnyű, mint gondoltam annak idején.)
2013. júl. 13. 21:30
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem egészen addig hihetetlen volt az, hogy babát várok, amíg nem éreztem mozogni.

Az állandó fáradtságon, és lábvizesedésen kívül szerencsére nincs semmi panaszom. Élvezem minden percét. :-))

22 hkm

2013. júl. 13. 21:40
 5/8 anonim ***** válasza:

Én itt nagyon ki fogok tűnni :D, de a válaszom az, hogy teljesen más mint ahogy elképzeltem!!!

Nekem nem olyan szép élmény... bár imádom a babámat, és imádom, hogy már most is jó megértjük egymást :D még úgy is, hogy csak a pociban van :D, de szoktam neki mondani nst előtt, hogy most sokat kell mocorogni, és mindig nagyon szép eredményeket produkál :D

Ettől függetlenül, nekem borzalmas volt maga a terhesség, és őszintén alig várom hogy leteljen a maradék pár nap vagy pár hét...

Mindenem fáj, magas a vérnyomásom emiatt tiszta ideg vagyok, nehogy baja legyen a manókának..., tiszta víz vagyok, kórházba kell feküdnöm 3 hete... Komolyan mondom a szülési fájdalom megváltás lesz ehhez képest, bármennyire is fáj!!!

Én azt mondom, hogy mindenki máshogy éli meg... szerintem én a rossz terhesség jó szülés kategóriát fogom erősíteni...

Igaz akartunk neki testvért, de most jó ideig nem fogjuk a dolgot szóba hozni, mert jelenleg nem akarok újra terhes lenni!

37 hkm

2013. júl. 13. 22:10
 6/8 anonim ***** válasza:
5ös vagyok, az lemaradt, hogy nem csak ennyi gondom volt a terhesség alatt, de nem írnám le az összeset, mert szinte minden ami csak lehet előjött! :D
2013. júl. 13. 22:12
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Úgy terveztem, hogy sokat fogok beszélgetni a babámmal, simogatom, tervezgetek. 8-) Ez sikerült is, DE... Ahogy haladtam előre az időben egyre több mindent "kellett" átgondolni-kitalálni-megszervezni, és bár a babámmal sokat törődtem (amennyit szerettem volna) a hangulatomat beárnyékolta ez a sok kényszeres cselekvés, illetve a rengeteg "Mi van ha..." gondolat-lehetőség.

Ha most kezdeném megint, sokkal kevésbé érdekelnének a körülmények, úgyis minden úgy alakul ahogy lennie kell, nem tudsz kivédeni semmit amit meg kell tapasztalnod, viszont az élményt - szerintem - el tudja rontani az ember magának!

Teszem hozzá egy álom várandósságom volt, imádtam a szülést is! 8-)

Sokkal többet relaxálnék pl a babámmal most (ha visszamennék az időben) illetve ilyenkor kell(!!!) törődnie magával a kismamának, mert utána csak egy x-edleges szereplője lesz az életének! olvasni, pihenni, sétálni, élvezni az életet, a helyzetet! Lehetőleg rendbe tenni a lelki életét - és baráti tanács minden kismamának: A szoptatásról olvasni, tudakolni, tanulni!!!!!!

A legfontosabb pedig: Innentől kezdve mindig a jelenlegi állapot a legszebb!!!

Szép babavárást mindenkinek, legyetek olyan boldogok amilyen én voltam/vagyok! 8-)))

13 hetes baba anyukája

2013. júl. 13. 22:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia! Én sosem képzeltem el, hogy milyen lesz majd, ha várandós leszek, viszont azt már igen, hogy milyen lesz majd anyának lenni! És nagyon jó érzés :)! A terhességem teljesen rendben zajlott le! Persze voltak az elején rosszul létek meg a vége fele már nagyon nehéz volt, de nagyon jó érzés volt pocakosnak lenni, de még inkább jó érzés az anyaság :)!

11 hónapos kislány anyukája

2013. júl. 14. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!