Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Holnap kell mennem cukorterhel...

Holnap kell mennem cukorterhelésre, s nekem kell megvennem a 75g glükózt a gyógyszertárban. Ugye ez nem vényköteles? Meg tudom venni recept nélkül is?

Figyelt kérdés
2009. okt. 19. 10:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok. (-: Azt nem értem, ha mindenhol teljesen más, akkor mi értelme az egésznek? Nem? Akkor nem is összehasonlíthatók az adataink. Tök jó!

Mindenesetre boldog babavárást és kitartást holnap.(-:

2009. okt. 19. 15:12
 12/14 A kérdező kommentje:
Hát a válaszok alapján szinte sehol sem egyformán csinálják. Nekem ez lesz a harmadik hely, ahova megyek, mert a terhességem előtt is kellett 2x ilyen vizsgálatra mennem. Az elsőnél pl. 4dl vízben oldották fel a cukrot, s fél óránként vettek vért, a másodiknál 2dl vízben feloldva - csak éhgyomri volt+ 2órás érték, most pedig nekem kell vinni még a cukrot is, ráadásul egyik nap megcsinálják az éhgyomri cukrot, s csak akkor lehet menni terhelésre - leghamarabb másnap, ha jó az érték - tehát itt 2 napot/reggelt kell rászánnom a cukorterhelésre... Izgalmas, nem mondom, de a cukorterhelés utáni vizelet eddig egyik helyen sem kellett - pedig gondolom nem ok nélkül van nálatok...
2009. okt. 19. 15:29
 13/14 anonim ***** válasza:
70%

Nálunk azért van a cukorterhelés után vizeletminta-vétel, mert megnézik, hogy a felesleges cukor kiürül e szervezetemből a vizelettel. szerencsére nekem a vizeletben volt cukor, ez azt jelenti, hogy kiürült.

A barátnőmnek nem volt benne cukor ezért megismételték a terhelést, akkor sem ürült és további vizsgálatokra küldték.

ezért nem értem, hogy ha ez itt Szegeden ennyire fontos, akkor máshol miért nem?

2009. okt. 19. 20:18
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Őskori kérdés, de a cukor a vizeletben nem normális. Nem azt jelenti, hogy jaj de jó ürül a cukor! Akkor van cukor a vizeletedben, ha baj van a vércukroddal. Ha az normális, akkor nincs. A cukorbetegség jele bakker!
2017. máj. 24. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!