A heteket a beágyazódástól, vagy a fogantatástól számolják?
Egyik sem, az utolsó menstruáció időpontjától. Ugyanis ez az egyetlen dátum, ami biztos (kivéve, ha valaki nem tudja megmondani), a fogantatás feltételezhetően az utolsó mensi első napjától számított 12-14. napon van, de van akinél később, van akinél korábban, változó lehet.
A pontos várható születési időt később épp ezért helyesbítik a 12. terhességi hét körül ultrahang alapján, az embrió méretei ekkor még nem egyéniek, tehát megállapítható a kora.
Az előző válaszoló vagyok: még annyit hozzátennék, hogy ha a te szervezeted is "törvényszerűen" működik, akkor kb egy hete lehetett peteérésed, akkortájt foganhatott meg a baba, inkább ez beágyazódás lehet. De az is lehet, hogy neked csak most van peteérésed és épp ezt érzed. Tesztelni mindenképpen csak az elmaradt mensi napján, vagy az után érdemes.
Egy valamit viszont nem értek! Te hogyan tudod megállapítani, hogy a méhed fel van puffadva? Csak mert normális esetben a szeméremcsont mögött van, csupán hasfalon át nem kitapintható (ezért szokta az orvos hüvelyen és hasfalon át való tapintással vizsgálni). Én speciel már elmúltam 12 hetes terhes, amikor felszállt a méhem a szeméremcsontom felé és saját magamnak is ki tudtam tapintani. Szóval ezt nem értem...
Ha attól tartasz, hogy már az előző mensi előtt megfogant a baba, akkor viszont tesztelj most, sok mindent nem veszítesz, max kicsit csalódott leszel. De akkor még mindig lehet reménykedni abban, hogy a jövőhéten nem jön meg és újra tesztelhetsz.
A terhesség alatti mensiről nincs tapasztalatom, nekem nem volt, de úgy hallottam, hogy jóval gyengébb, mint a normális és rövidebb ideig tart.
Ezt en sem ertem, h tudod kitapintani a mehedet?
A dokinak is kell hozza ket kez, es be is kell tapintani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!