Ha a vérnyomás teljesen normális a 123-as pulzus okozhat bajt?
Terhesség alatt az emelkedett pulzus normális
De ez a 123 nekem magasnak tűnik . Eddig bekem a legtöbb 109 volt, nem nyugalmi helyzetben . Nyugalmi 102.
Ezt jelezd az orvosodnak mihamarabb!
28+3hkm
Terhesen valamivel valóban magasabb a pulzus, de 100 felett már mindenkinek magasnak számít, még a kismamáknál is.
Szóval orvoshoz kell menni, csinálnak egy belgyógyászati kivizsgálást és valószínűleg szívritmus szabályozó gyógyszert fogsz kapni, ha úgy látják, hogy szükséges.
Nekem most mértek ennyit (120), 25.hetes védőnői tanácsadáson.
DE:
- kislányom beteg (39 fokos lázzal) hajnal 4 óta szenvedünk
- alig aludtam,
- alig ittam....
szóval mindenképp kedvezőtlen behatások értek. Sajnos a vérnyomásom is magasabb lett (140/100)
Pénteken megyek vele dokihoz, addig folyamatos kontroll-t írt elő a háziorvos/védőnő.
Remélhetőleg tényleg 'csak' a kislányom állapota miatt vagyok feszültebb, idegesebb és emiatt. Ha nem, akkor alapos kivizsgálás lesz belőle.
Nálad volt valami kiváltó ok?
Ittál elég folyadékot?
Nyugalmi állapotban nézted?
Nekem a terhesség alatt végig 120-150 között volt a pulzusom,a vérnyomásom meg normális volt.
Azt mondta az orvosom,hogy terhesség alatt amugy is magasabb.Ha neked nem okoz panaszt,akkor nincs vele teendő.
Szedhetsz rá gyógyszert,de azzal többet ártasz a babának.
Ettől neki semmi baja sem lesz,hogy a te pulzusod magasabb.
Nekem magas volt a pulzusom, mondjuk én toxémiás is voltam, kórházban is feküdtem. És én kaptam szívritmus szabályozót az ilyen pulzusértékekre, mint amit itt sokan írnak.
Amúgy ha kell a gyógyszer, akkor kell.
Higgyétek el, hogy az sem egy jó dolog, ha hirtelen felpörög az ember szíve.
Mindenképpen kérdező, menj szakorvoshoz és majd ő elmondja, hogy jó ez így vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!