Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Canestennel bekent tampon?!

Canestennel bekent tampon?!

Figyelt kérdés
A védőnőm ajánlotta, hogy ilyen használjak, ha strandolni szeretnék nyáron. Ez nekem akkora baromságnak tűnt, hogy inkább nem strandolnék. Volt valakinek, akinek ezt javasolták? Tényleg hatásos?
2013. júl. 8. 10:41
 1/10 anonim ***** válasza:
A Canestent nem kenheted a hüvely belsejére. Ebből adódóan tamponra kenni is hülyeség. Én teafaolajos tampont olvastam gomba ellen. Az sem piskóta,
2013. júl. 8. 10:52
 2/10 anonim ***** válasza:
de kevésbé nagy hülyeségnek hangzik.
2013. júl. 8. 10:53
 3/10 anonim ***** válasza:
73%

A tampon és Canesten közös használatát felejtsd el.

A tamponnal sokkal több bacit viszel be.

Canesten? Az orvos felügyelete és tanácsára lehet kenni.

Nekem ezt ajánlotta, hogy KÍVÜLRŐL kenegessem be, mielőtt pancsolni megyek.

Amúgy, vigyél pár tiszta bugyit, és ahogy kijössz a vízből cseréld szárazra.

28+3hkm

2013. júl. 8. 11:07
 4/10 anonim ***** válasza:
69%

Ez hülyeség!

Ha fertőzésed van vagy lesz, akkor el kell menni nőgyógyászhoz, ott vesznek kenetet, elküldik tenyésztésre és látják, hogy milyen fertőzésed van pontosan és kikezelnek.

A kenőcs külső kezelésre van.

Meg most ő mire értette? Megelőzésre, hogy ne szedj össze fertőzést?

Arra meg hüvelyflóra helyreállító készítményt lehet használni, hogy legyen kellő számú jótékony baktérium a hüvelyedben, ami védekezni tud a fertőzések ellen.

Meg aztán terhesen tampont használni, amikor nincs vérzésed? Kiszárítja úgy a hüvely nyálkahártyáját, mint a huzat. Ami így könnyen sérülékennyé válik, na és akkor leszel csak igazán kitéve fertőzéseknek. Ugyanis a kórokozók is sokkal hamarabb bejutnak a szervezetbe.

Szóval a védőnő nem véletlenül védőnő és nem szülés-nőgyógyász.

Szóval ne csinálj ilyet!

2013. júl. 8. 11:08
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, valahogy én is így sejtettem... egyébként megelőzésre lett volna. Nem is értem, hogy mondhat valaki ilyet, amikor laikusnak is nyilvánvaló, hogy a tamponnal többet árt az ember. Miért dolgom nekem kismamaként az internetet és szakkönyveket bújni, hogy mindent jól csináljak, és miért nem hagyatkozhatom szakemberekre...na mindegy, ez már messzire vezet... Köszönöm még egyszer!
2013. júl. 8. 11:15
 6/10 anonim ***** válasza:
38%
terhesen ne menj medencébe, szerintem. semmilyen tamponnal, krémmel!
2013. júl. 8. 11:18
 7/10 anonim ***** válasza:
Terhesen szerintem se menj vizbe ha hajlamod van gombára. egyébként bevett dolog ez a tampon krém kombináció és semmi baja nem lesz tőlke az embernek. Nekem is több orvos ajánlotta amig ilyen gondjaim voltak és jó is volt. Szerencsére azóta ki lett kúrálva rendesen és már nem jön elő szinte soha. Én még nem vagyok sajnos kismama de mivel fogékony vagyok a gombára erzért én tuti nem fogok smemi vizbe menni ha babás leszek. Nyugodtan lehet ezeket a krémeket bentre is kenni, hiába az van a leirásban hogy nem ajánlott, pár percig nagyon enyhe égető csipő érzés lehet de nem vészes. Egyébként a candibené sokkal jobb krém mint a canesten.
2013. júl. 8. 11:49
 8/10 anonim ***** válasza:
nekem a nőgyógyász ajánlotta ezt amikor még nem voltam terhes, mivel minden évben első uszinál kijött a gomba.... de candibene krémmel... amióta terhes vagyok nem megyek usziba, mivel amúgy is hajlamos vagyok erre a fosra... tehát elég hülyeség én már rájöttem h nem mindig szabad a védőnőre hallgatni30hkm
2013. júl. 8. 14:15
 9/10 anonim ***** válasza:
50%
6-os vagyok, érdekelne, miért kellett lepontozni?? sokkal fogékonyabb a terhes nő a fertőzésekre, nézzétek már meg egy strand vizét, milyen...én soha nem kaptam el semmit, bárhogy tudtam fürdeni, csak terhesség alatt.
2013. júl. 8. 14:53
 10/10 A kérdező kommentje:
Szia, én nem pontoztalak le, tulajdonképp én is arra jutottam, hogy amúgy se vagyok egy nagy vizitündér, hát ezt a nyarat épp kibírom, ha másképp is olyan óvtos vagyok, hogy minden jóérzésű gyakorlott kismama röhög rajtam. :-)
2013. júl. 8. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!