Ti meddig szedtétek a terhesvitamint? 3. trimeszterben elhagyhatom szerintetek?
Addigra már úgy is kifelődik majdnem teljesen a baba.
Ráadásul nyár van.Annyi friss zöldség,gyümölcs terem ilyenkor.A vitaminokat megkapná természetes úton.
Én csak első trimeszterben szedtem, akkor is csak kb 2 naponta. Pár hete már kell magnéziumot szednem (napi 1000-1500 mg), mert feszülget délutánra a hasam illetve most kezdek vasat is szedni (1 szem nep-ferro folgamma/nap), mert a vérvétel kimutatta, hogy kezdenek csökkenni az értékek ez ügyben :)
Szerintem, ha nincs úgymond okod rá, hogy szedd, akkor elhagyhatod. De a vérképed úgyis mutatja, hogy mi újság van odabent :) A baba elveszi tőled, ez így okés, de neked azért kell a pótlás. Pl. vasból a szülésnél elmegy egy kevéske :)
napi 1000-1500mg magnéziumot?????? mert görcsölget a hasad??? :O
Szerintem az rengeteg! Aki nyílik alulról az se szed ennyit!
Biztos h ennyit akartál írni?
Én csak 250mg szedtem naponta!
Amúgy ahogy érzed kedves kérdező! Ha te úgy gondolod h nem akarod szedni ne tedd. De ez itt úgyis megoszlik. Itt igazságra nem fogsz jutni. :D Úgyis csak egy nagy vita szokott ebből kerekedni. :)
En is napi 2000-2500mg magneziumot szedek. Magnerotot, kemenyedesek miatt. Ennel sokkal nagyobb mennyiseget adnak a korhazakba, es az sem artalmas.
Egyebkent en is szedem meg a Gravidat, igaz nem naponta, hanem 2 naponta, de en ugy gondolom h kell a vitamin, mert annyi zoldseget, gyumolcsot nem tudok enni mindennap h fedezze a napi vitaminszuksegletemet:)
Az én dokim azt mondta az első trimeszter után elhagyhatom, ettől függetlenül én nem hagytam el, mert nemtudok annyira változatosan enni, h annyi vitamint bevigyek a szervezetembe!
Off: én is napi 1500mg magnéziumot szedek az első trimesztertől fogva orvosi javaslatra, mivel veszélyeztetett vagyok, és nekem is görcsölget a hasam néha!Nekem a magnézium tabiba 1db-ba 500mg van, és 3at kell bevennem naponta!(Magnézium citricii)Az elején én is magne b6ot szedtem, de mikor a dokim meghallottam jót nevetett, mert az semmi várandósan!(nem hiába nem használt a görcseimre, nagyon kevés a Mg tartalma)Mikor bekerültem a kórházba ott is 1500mg volt a napi adag mindenkinek aki görcsölgetett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!