Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen mennyi teát szabad...

Terhesen mennyi teát szabad inni naponta?

Figyelt kérdés

Ilyen hűvös napokon mindig szerettem teával ücsörögni a tv előtt. Most kisbabát várok (20.hét), s nem tudom, hogy a sima fekete teát megihatom-e? Ill. hogy mennyit?

Azt tudom, h szoptatás alatt nem ajánlott, de terhesség alatt?

2009. okt. 15. 16:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Legjobb lenne, ha leszoknál a fekete teáról: ugyanannyira káros, mint a kávé. Helyette esetleg igyál csipkebogyó-teát (annak jelentős a C-vitamin-tartalma, így hasznos is), kamillát, vagy egyszerű gyümölcsteát (nem gyümölcs ízesítésű feketét, hanem szárított gyümölcsökből készültet). Ugyanolyan jól fog esni, mint a fekete tea, és egyáltalán nem káros.
2009. okt. 15. 16:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én terhesen ugyan nem ittam teát (az egyetlen dolog volt, amire rágondoltam, hányingerem lett). Viszont szoptatás alat csak az esett jól. Feketeteát ittam, de "menzateára" főztem, másfél literbe egy filter. A babámnak nincs semmi baja.

Szerintem nyugodtan teázzál, nem lesz semmi baj, és gondolom nem dögerősből iszol 5 litert. Szoptatás alatt pedig próbáld majd ki, én pl tudtam kávézni, a babám remekül aludt úgyis.

2009. okt. 15. 16:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan igyál teát, semmi bajod nem lesz tőle, csak ne csináld túl erősre. Én pont ma kérdeztem meg a dokimtól, azt mondta, annyit ihatok, amennyit csak akarok.
2009. okt. 15. 16:54
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Naponta fél liter kamilla teát iszok ami azt hiszem sokat segít főleg hogy nincs már székrekedésem.
2009. okt. 15. 16:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Én sajnos már 2-szer is voltam a terhességem alatt kórházban, reggelihez és vacsorához is mindig teát, vagy tejeskávét adtak a kismamáknak, pár hetes terhesektől kezdve a túlhordásos kismamákig mindenki volt és mindenki ezt kapta.

Szerintem is, ha menzásra főzöd, akkor ihatod nyugodtan.

23 hetes

2009. okt. 15. 19:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem se igyal semmi koffeinest, a babod is kap belole, koffein pedig nem eppen magzatnak valo.
2009. okt. 15. 20:09
 7/8 anonim ***** válasza:

A pickwicknek van fehér teája. Nekem nagyon bejön. Nagy teás vagyok, egy héten 1x-2x fekete teát is szoktam inni, de akkor rákattanok és vagy 3 csészével lemegy.

De amúgy kereshetsz olyan gyümölcsteákat, amik koffeinmentesek vagy a fehér teát, amit írtam, tényleg nagyon finomak.

2009. okt. 15. 21:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Napi 1-2 fekete teát nyugodtan ihatsz!Én is iszok minden nap!
2009. okt. 16. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!