Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 33-hetes kismama v. ok, nincs...

33-hetes kismama v. ok, nincs TB-támogatásom ez, hogy lehet?

Figyelt kérdés
Sjnos én abban a tudatban voltam,hogy ahogy megvan a kismamakönyvem támogatja a Tb-a vizysgálatokat,a védőnő is megnyugtatott,hogy mostantól "anno"támogatva vagyok.Ma voltam a terhesgondozáson és mondta a Dokim,hogy tudok rólla,hogy pirossal jelzi a gép a tb-met,és,hogy mennyek be a Teve utcába mert különben kikell fizetnem az eddigi vizygálatokat.Mostmár tényleg nem értem..
2009. okt. 15. 15:57
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Igen mondták,hogy járni fog még direkt ráis kérdeztem a munkaügyiközpontba egy ott dolgozó hölgy...Szóval mennyek be az Önkormányzathoz és ott a szociális osztályra?Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!Boldog Babavárást nektek!
2009. okt. 17. 16:52
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Elözö vok.Igen menj be az önkormányzathoz ott megmondják milyen papirok kellenek még hozzá.Nekem ha jol emlékszem a munkaügyi kp-bol kellett egy papirt kérni h nem kapok tölük pénzt meg talán még az utso családi potlékrol.És miután beadtam a kérelmet pár napon belül már meg is itélték.

Remélem sikerrel jársz.:)

2009. okt. 17. 17:30
 13/22 A kérdező kommentje:
Szia!Nagyon szépen köszönöm ez nagyon nagy segítség volt!Mégegyszer köszönöm!Boldog Babavárást!:-)
2009. okt. 17. 17:41
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szivesen!És én is hasonlo jokat kivánok neked!:)
2009. okt. 17. 17:44
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok, itt vagytok még? szeretném megkérdezni, hogy akkor mi van, ha nincs tb-m, de magándokihoz járok, azaz fizetek neki havi 7ezret, + a szülésért is. Köszönöm a válaszokat előre is. 39 heteske
2009. okt. 17. 20:29
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

20:29: az a baj, hogy gondolom kórházban fogsz szülni. Ott kb. úgy kell fizetni az ellátásért mint ha szállodában lennél. Lehet nem a legjobb hasonlat, de jobb nem jut eszembe.

Én a terhességem elején véreztem, péntek éjjel mentem be a kórházba, hétfő reggel jöttem ki, 65.300.-ot kellett volna fizetnem és csak megfigyelésen tartottak bent!

Az amit a kórházban a magán dokidnak fogsz fizetni, az csak hálapénz, a kórház ettől függetlenül ki fogja számlázni a szülést és ellátást :(

Lányok most komolyan, ha telik magán dokira, nem tudnátok valahogy megoldani azt a havi 4500 Ft-ot? Nem egy akkora összeg ahhoz képest, ha mondjuk eltöröd a kezed és 200.000.- kell fizetni a gipszért (nem tudom mennyi, csak példa...)

Kívánom, hogy ne történjen veletek semmi baj, de nagyon nagy gondba lesztek, ha valami balszerencse ér titeket :(

2009. okt. 17. 21:15
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha én nem fizetnék tb-t, de megengedhetném magamnak a magánorvost, akkor nem állami kórházba mennék, hanem magán-intézménybe! Ott legalább tudnám, miért fizetem a százezreket :P
2009. okt. 17. 21:26
 18/22 anonim ***** válasza:
Egy normál hüvelyi szülés komplikáció nélkül meg a kisbaba ellátása kb. 3-400.000 Ft. Sajnos ezt ki fogják számlázni, ha nincs biztosítva valaki. Ha magándokit fizetsz akkor is. Mivel azt a dokinak adod, a szülés meg a kórház költsége. A kórház eszközeit használja, a kórház fizeti a szülés idejére a munkabérét, stb. Szóval tényleg olcsóbb befizetni a havi 4500-at.
2009. okt. 17. 23:01
 19/22 anonim ***** válasza:

21:26: (az elötted válaszóló vagyok) teljesen igazad van, még annyit hozzá tennék a Te hozzászólásodhoz, hogy olcsóbbra jön ki a magán kórház... evvan :(

Fizessétek csak be azt a 4500.-!

2009. okt. 18. 00:38
 20/22 anonim ***** válasza:
nem olcsó mulatság ez bizony. Hisz mikor bármilyen ellátásban részesülsz a kórházban kapsz róla egy kis papírt és azon van, hogy mennyibe került az elleátásod a TB-nek. Én 4 nap feküdtem a kórházban, infúziót kaptam és a vége 82700Ft lett volna ha nincs biztosításom. Ehh...
2009. okt. 18. 06:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!